Slutspel 2014 - Semifinaler

INGO – TNS Sifo 0 – 4
Mathias Friman 2, Joacim Runholm, Johan Aronsson

Det var inte slaget vid Lützen utan den första semifinalen i slutspelet. En sak var helt säkert, Reklamserien skulle få en helt ny finalist, som aldrig tidigare varit där. Skulle Stefan Svanfeldt, 50 år och inne på sin 28:e säsong, dyka upp med sitt TNS Sifo på finaldagen eller skulle Serie A:s nykomlig och årets överraskningslag INGO stå där. INGO som inte förlorat i serien sedan den 15 april! TNS spelade taktiskt, kröp hem lite försiktigt och kontraslog blixtsnabbt. Redan i den tredje minuten fick de in det viktiga 1-0 målet efter ett litet försvarsslarv och vips så kom Mathias Friman ensam med målvakten och hela Reklamseriens skyttekung bredsidade in ledningsmålet. INGO hade ganska mycket boll och Adam Tapper testade Fredric Olofsson med en kanon men målvakten räddade. Efter en kvart hade Friman en dubbelchans men Kim Gustafsson räddade det första skottet varpå det andra gick över. TNS brukar börja krokna i slutet på första men då slog Joacim Runholm till med ett överraskande vänsterskott från 17-18 meter som smet in visa stolpen med endast 15 sekunder kvar, det var ett psykologiskt mål! I den andra halvleken pressade INGO på för en reducering och Olofsson fick göra skäl för lönen men efter en halvtimme kom nådastöten när Runholm spelade fram Johan Aronsson som satte dit 3-0 i krysset, ridå! Med fem kvar fastställde tvåmålskytten, (fem totalt på två slutspelsmatcher mot Serie A lag), Friman, slutresultatet 4-0. Det blev alltså Svanfelt och TNS som får spela final för första gången, grattis! INGO kan se tillbaka på en fantastisk säsong, det var bara pricken över i:et som saknades. Den kanske kommer nästa år, förhoppningsvis fortsätter de sin satsning på ädla medaljer.
MATCHENS LIRARE: FREDRIC OLOFSSON, TNS SIFO.

AGO – BOW reklam  1 – 4
A. Michel Gordin. B. Andreas Andersson 3, Kristoffer Junegard.

När giganterna BOW reklam och AGO möttes tilltog dimman än mer och man såg knappt från mål till mål. Det hindrade inte de bägge lagen från att lira för fullt. Av en slump är detta det tredje mötet under hösten mellan dessa lag. I höstpremiären vann AGO knappt med 2-1 och i cupens kvartsfinal blev det lika jämnt, 4-3 till AGO. Nu var BOW ute efter dubbelrevansch och de inledde den första kvarten helt magiskt. Redan i den första spelminuten petade Christer Mattiasson fram bollen till Andreas Andersson som smällde upp 1-0 i nättaket. Några minuter senare var Andersson i farten igen men nu svarade Kristian Kaufmann för en kanonräddning. Det gjorde han också när den första halvlekens stora överraskning, Thomas Hvitfeldt, lämnat sin backposition och bröstade bollen från nära håll men Kaufmann räddade som sagt på mållinjen. I den tionde minuten kom 2-0 som ett brev på posten när Anderssons förlängde Mattiassons målskott med en nick. Efter en kvart dundrade planens kung, Andersson, bollen i stolpen och i samma minut spelade Mattiasson vägg med Daniel Hesser men Kaufmann gjorde en akrobatisk räddning. BOW var närmare både 3-0 och 4-0 i detta läge av matchen än AGO ett 2-1 mål men det var det sistnämnda som inträffade när formstarka Michel Gordin sköt 2-1 i slutet på halvleken. Det målet var precis vad AGO behövde och de gav dem råg i ryggen inför den andra halvleken samtidigt som BOW betänkligt kom av sig. I andra var BOW nära 3-1 när Mattiasson sköt ett markskott men Kaufmann gjorde en enhandsräddning av högsta klass. Sedan tog en ¨dopad¨ Gordin sig fram längs vänsterkanten och rundade två försvarare men skottet strök bortre stolpen, vilken prestation av gubben! Efter en halvtimme kom nådastöten när Andersson svarade för ett hattrick i ett viktigt skede av matchen, 3-1! I slutminuterna spelade Andersson fram mittfältskungen Kristoffer Junegard till 4-1 och BOW är i final igen, starkt! AGO får trösta sig med att de spelar cupfinalen istället, kanske lika bra det. Frågan är om de orkat två matcher i rad?
MATCHENS LIRARE: ANDREAS ANDERSSON, BOW REKLAM.