TV 4 – Eniro  1 – 4
Alexander Ingeby. E. Thomas Gräns 2, Rudolf Mamoka, Mustafa Marouf.

I måndags möttes de två topplagen Eniro och TV 4 och den gången vann Fyran med hela 8-0 i regn och rusk! Idag sken solen från en klarblå himmel och det var inte direkt samma laguppställningar. Eniro började bäst och Thomas Gräns dundrade ett skott i ribban men när årsdebuterande Rudolf Mamoka dundrade in en frispark via stolpen, ja då blev det 1-0! Eniros offensiv kom av sig när Pelle Porseryd tog sig ner på kortlinjen och spelade en perfekt macka till Alexander Ingeby, som efter ett bra direktskott kvitterade till 1-1. Minuten senare var Eniro i ledningen med 2-1 och nu fick Gräns in bollen efter en fin passning från Poyan Gerami! Det var ganska öppet och hade inte de båda målvakterna Fredrik Gebauer och Poja Tahmi gjort flera fina räddningar hade inte halvtidssiffrorna slutat 2-1. I början på andra var Eniro riktigt bra och pressade tillbaka Fyran och man jagade det tredje målet. Fyrans försvarsspel var bra och Gebauer storspelade mellan stolparna. Efter en halvtimme kom istället TV 4 i tre raska kontringar och Tomas Eriksson, Ingeby och Robert Björk hade fler fina lägen till kvittering men nu klev Tahmi in i handlingarna på allvar och räddade sitt lag. Med sex minuter kvar avgjordes matchen när Gräns gjorde 3-1 efter Mustafa Maroufs fina passning. TV 4 försökte reducera men Tahmi var omutlig och det svängde friskt mellan lagens anfall innan Marouf fastställde slutresultatet 4-1.
MATCHENS LIRARE: POJA TAHMI, ENIRO.

Dagens Nyheter – Aftonbladet  3 – 0
Huseyin Süllü 3.

För 14 dagar sedan möttes tvåan och fyran i Premier League och i dagens cupmatch var det dags för ett nytt derby mellan tidningsgiganterna Dagens Nyheter och Aftonbladet. Då blev det en fem-etta för DN men idag var det jämnare, speciellet i den första halvleken som slöt mållös 0-0! Det var nära 1-0 för AB när Nicholas Reidenfelt nickade men David Balsam var med på noterna och det var lika nära 1-0 till DN när Simon Lindberg hittade Andreas Ebbesen med en perfekt passning men Ebbesen visste inte hur fri han var och sköt utanför. I början på den andra halvleken klev en debutant och riktig hjälte in i handlingarna och hans namn var Huseyin Süllü. Han förvaltade Jonas Jonssons passning på bästa sätt och gjorde 1-0 och glad som en spelman sprang han ut till hörnflaggan och gjorde en halv volt. Minuten senare spädde Süllü på med att även göra 2-0 men denna gång orkade han inte med en målgest utan sprang helt slut ut till avbytarbänken och pustade! Matchen stod sedan och vägde ett tag men efter en halvtimme blev Süllü en äkta hattrickman när han gjorde 3-0 och efter det orkade inte Bladet resa sig i det underbara vädret, DN vann igen!
MATCHENS LIRARE: HUSEYIN SÜLLÜ, DAGENS NYHETER.

Vincitori – BOW reklam  1 – 10
V.
Roger Tell. B. Anders Hammargren 4, David Nildén 4, Andreas Andersson, Christer Mattiasson.

Stjärnspäckade BOW reklam slog till med en kanonmatch och under den första halvlekens fyra sista minuter gick man från 1-0 till 5-0 efter fantastiskt spel och dessutom sköt David Nildén klockrent i stolpen och Kristoffer Junegard en kanon i ribban. Vincitori hängde med någorlunda den första kvarten då försvarsspelet var bra och så fick man till några giftiga kontringar. I början på andra spräckte man också nollan när Niklas Anbratt kastade ett inkast som Roger Tell nickade in. Sedan var det BOW för hela slanten igen och efter 33 minuter kom årets första TÖ (seger på teknisk överlägsenhet). Anders Hammargren stal några mål och bokfördes för fyra och Nildén gjorde också ett mål för varje barn han har (fyra). Sedan hamnade även Andreas Andersson och Christer Mattiasson i målprotokollet i denna 10-1 match. BOW har sex raka utan förlust medan Vincitori haft en svag säsongstart med en jumboplats i Serie A och nu respass i cupen. Det är bara att bryta ihop och komma igen. BOW var grymma denna morgon!
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM.

Mediekompaniet – FC Viasat Sport   1 – 2
Pehr Dunger. F. Ola Wenström, Henrik Agardh.

I början på matchen mellan Mediekompaniet och FC Viasat Sport hände ingenting i mål väg men sedan brakade offensiven loss. Årsdebuterande Ola Wenström styrde in Henrik Agardhs skott till 1-0 men två minuter senare kvitterade Pehr Dunger till 1-1. Emil Möller sköt en kanon i ribban och några minuter senare sköt Möller igen men nu styrde Henrik Strömblad bollen i stolpen och ut. Spelet vände och Agardh sköt men Leslie Marsden räddade, Wenström sköt på returen men Kristoffer Willén räddade på mållinjen och på den andra returen sköt Agardh över. I den andra halvleken tog ett allt tröttare VS hem laget och visade upp ett bra försvarsspel och MK hade svårt att komma igenom. Minuterna tickade iväg och det luktade straffar lång väg. Med fyra kvar fick VS till en av få kontringar och Marsden gjorde en svettig räddning på Aron Wahlgrens närskott. I slutminuterna jagade MK ett segermål men med 45 sekunder kontrade Agardh och drev bollen, skar in mot mål och placerade vackert in vinstmålet 2-1 i den bortre gaveln. VS har haft en kanonstart på säsongen och endast förlorat en av fem matcher samt haft lite flyt med mål i slutminuterna.
MATCHENS LIRARE: CHRISTOFFER BRAW, FC VIASAT SPORT.

Tidningskungen – INGO  1 – 0
Andreas Bergvall.

Tidningskungen och framförallt Andreas Bergvall fick en drömstart på matchen när förut nämnda Bergvall sköt en kanon nästan från halva plan och bollen for rätt upp i det vänstra krysset, vilken strut! Minuten senare skar Niclas Bergh in från kanten men curlade bollen strax utanför. Sedan kom INGO in i matchen på allvar och laget radade upp tre bra lägen. Rob Scutt sköt en volley men bollen gick utanför diagonal stolpe, Petter Damberg sköt utanför och det gjorde även Filip Mårtensson. TK började bra även i den andra när Emil Mattsson drev igenom och passade Rutger Lindquist men han fick bollen utanför stolpen. Efter en halvtimme hade INGO en mycket bra period och spelgeniet Mårtensson formligen serverade sina medspelare den ena fina passningen efter den andra. Scutt sköt utanför, Damberg sköt över, Damberg sköt utanför, Damberg sköt en närskott men duktiga Johan Dann höll otroligt nog nollan, men med bravur. Sedan fortsatte anstormningen och Mårtensson lirade snett bak till för dagen duktiga Lukasz Syberjyski men han fick inte heller in bollen. Ett allt tröttare TK stack emellan och pigga Johan Hageus lirade fram Rulle, som träffade ribban. Till sist slöt matchen 1-0 till TK.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS BERGVALL, TIDNINGSKUNGEN.

Rävudden – AGO  0 – 6
Jacob Wanselius 3, Michel Gordin, Simon Thylander, Tim Karlsson.

Otroliga AGO tog idag sin sjunde raka seger, starkt! Laget fick ganska lättvindiga mål och i den femte minuten kom 1-0, i den tionde 2-0, efter en kvart 3-0 och halvtidssiffrorna skrevs till 4-0. Premier League-laget Rävudden höll spelet ganska väl uppe men man förlorade matchen i de båda straffområdena. I början på andra kom både 5-0 och 6-0 och nyförvärvet Jacob Wanselius svarade för ett hattrick och så gjorde Michel Gordin, Simon Thylander och Tim Karlsson varsitt. Dessutom hade Karlsson en i ribban. Rävudden var värda både ett och två mål som när Ola Gustavsson slog en underbar crossboll till årsdebuterande Jakob Marky men volleyn gick utanför diagonal stolpe. Sedan hade Marcus Henricsson ett bra läge i slottet och så gjorde Kristian Kaufmann en superräddning på Jakop Wibergs halvvolley. Matchen slöt 6-0.
MATCHENS LIRARE: JACOB WANSELIUS, AGO.

TNS Sifo – Dandy Dots  7 – 1
Johan Aronsson 4, Joakim Runholm, Mathias Friman, Jonas Bergman. D. Bosse Eriksson.

Efter sju minuter stod det 1-1 och TNS Sifo och Dandy Dots hade gjort två liknande mål. DD tog ledningen när Vasilis Birbas hittade in med ett perfekt inspel till Bosse Eriksson som stötte in bollen med ett direktskott. Tre minuter senare stod Mathias Friman för ett liknande inspel och nu hette målskytten Joakim Runholm. Efter en kvart hade TNS en riktig lyckominut då laget gick från 1-1 till 3-1. Vid 2-1 målet slog målvakten Fredrik Olofsson en inspark över hela plan och vid straffområdet stod Friman och han tog ner bollen, vände om och rullade elegant in ledningsmålet, markeringen var obefintligt! Sedan lirade formastarka Friman fram Jonas Bergman till 3-1. I början på andra var det lika nära ett 4-1 mål när Friman var fri men Eddie Sjöberg gjorde ytterligare en fin räddning. Innan minuten var spelad spelade Birbas vägg med Andreas Roos och alla var beredda på ett 3-2 mål men Daniel Alfredsson dök upp på mållinjen och räddade. DD har ju som bekant Reklamseriens bredaste trupp och killarna gick på storoffensiven för att reducera men det var bara det att TNS kontrade sönder sina motståndare. Den gamle skyttekungen Johan Aronsson bjöd upp till en midsommardans och gjorde både 4-1, 5-1, 6-1 och 7-1! Vid två tillfällen var det matchens bästa spelare, Friman, som assisterade. Rätt lag vann men siffrorna var givetvis för stora. DD har spelat färdigt för våren, trevlig sommar! TNS har en match kvar.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ARONSSON, TNS SIFO.

Scrive – Svea  3 – 1
Sc.
Freddy Hägglund, Johan Gardner, Pelle Ericsson. Sv. Filip Lang.

Idag skulle vi se hur Sveas nya lagbygge skulle klara sig mot slutspelsjagande Serie A-laget Scrive. Svaret kom ganska blixtsnabbt, - Mycket bra! Spelet var jämnt och hade inte de båda målvakterna Michel Rydberg och Bendikt Zielke spikat igen kassarna hade det inte stått 0-0 efter en kvart. Halvleken skulle få ett mål, ett viktigt mål skulle de visa sig. Det var Ferhat Celebi som slog en hård passning rätt igenom hela straffområdet och vid den bortre stolpen stod Freddy Hägglund och stötte in 1-0. Därmed har Hägglund gjort minst ett mål per säsong under de 32 år han spelat i Reklamserien, otroligt! Sammanlagt har det blivit 388 stycken. På andra sidan nätet stod Jens Storberget och han har gjort 469 mål. Det betyder att dessa två gentlemen svarat för 857 mål tillsammans, bara så ni vet alla juniorer som spelar i samma lag! I den andra halvleken backade ett litet slitet och tröttkört Scrive hem och de få sporadiska kontringar de försökte sig på var fruktlösa. Svea tog ett ordentligt spelövertag och efter en halvtimme ökade de trycket ännu mer men lite otur, en fantastisk målvakt i Bendikt Zielke som stoppade allt och oskärpa hindrade Svea från att kvittera. Sista fem gick formligen Scrive på knäna men Zielke var omutlig. Då tog backklipporna Johan Gardner och Henrik Wiss hand om saken och genomförde en snabb kontring och Wiss spelade fram Gardner till 2-0, vilket flyt! Av bara farten spelade Wiss fram Pelle Ericsson till 3-0 i slutminuten, ridå! Filip Lang spräckte i alla fall nollan när han reducerade till 3-1 i slutsekunderna.
MATCHENS LIRARE: BENEDIKT ZIELKE, SCRIVE.