Eniro – Dagens Nyheter  2 – 3
Kaveh Parsi, Thomas Gräns. D. Zacharias Ahlberg 2, Pontus Björnstrand.

Den första kvartsfinalen i årets Reklamserien cupspel blev en bra, jämn och spännande historia mellan Premier Leagues ledarlag Eniro och Dagens Nyheter. Eniro gjorde ganska tidigt 1-0 genom Kaveh Parsi och hade även bud på 2-0. Därför kom det lite överraskande när Janne Schiratzki stod för en magisk framspelning till Pontus Björnstrand, som i sin tur behärskat smällde in 1-1 i diagonal gavel, ett vackert mål. I och med det målet fick DN energi i laget och med tre minuter kvar till halvtidsvilan stod Thomas Hanusek för ett tekniskt nummer nere vid den vänstra hörnflaggan innan han lyfte in bollen framför målet och där dök Zacharias Ahlberg upp och på volley stötte han in ledningsmålet 2-1. I början på den andra halvleken öste Eniro på för fulla muggar och nu fick verkligen målvakten Emil Larsson visa vad han gick för. Det var nära en kvittering när Larsson styrde Parsis skott i stolpen. DN stack emellan och Jonas Jonsson slog en lång crossboll till Hanusek och han gjorde det ingen trodde var möjligt när han provade på ett volleyskott från snäv vinkel. Hanusek fick en perfekt träff men bollen gick inte in, annars hade det varit årets mål i alla sammanhang! DN var giftiga i sina kontringar och efter en halvtimme blev Ahlberg fri men målvakten räddade. Med tre minuter kvar gjorde Andreas Ebbesen en fantastisk fint på högerkanten, ryckte längs kanten och spelade in bollen till formstarka Ahlberg som stötte in 3-1. Det såg ut som ett segermål men bara minuten senare reducerade Thomas Gräns till 3-2 och de två avslutande minuterna blev dramatiska. Larsson och hela laget höll tätt och DN svarade för en liten skräll!
MATCHENS LIRARE: ZACHARIAS AHLBERG, DAGENS NYHETER.

BOW reklam – FC Viasat Sport  5 – 1
Kristoffer Junegard 2, David Nildén, Andreas Andersson, Mårten Yrmark. F. Shari Shahidin.

Storlaget BOW reklam hade problem hela den första halvleken och en bit in i den andra för Serie A:s jumbo FC Viasat Sport bjöd på riktigt bra motstånd. I den tionde minuten borde VS fått en straff när Henrik Strömblad fick omkull store Henrik Agardh inne i straffområdet men domaren friade tveksamt. I början på den andra halvleken fick Daniel La Placa stå omarkerad inne i straffområdet men nicken från ett mycket bra läge gick över. Det blev till sist BOW som gjorde det första målet när David Nildén vek in i banan och sköt 1-0. VS gav sig givetvis inte och med kvarten kvar kvitterade pigga Shari Shahidin till 1-1. Minuten senare kontrade BOW och en osjälvisk Nildén spelade fram Andreas Andersson som bara behövde rulla in 2-1 i öppet mål. Efter en halvtimme började VS krokna och BOW fick ordning på spelet rejält och vips blev 2-1 till 4-1, ridå! Kristoffer Junegard gjorde 3-1 och fastställde slutresultatet 5-1. Däremellan satte Mårten Yrmark in 4-1. BOW avancerar till semifinal.
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM

Tidningskungen – AGO  3 – 1
Andreas Bergvall, Andreas Gustafsson, Jerry Månsson. A. Per Apelgren.

Elva raka segrar 2015, överlägsna serievinnare och regerande cupmästare. Ja det är AGO vi pratar om och det skulle bli intressant att se vad Serie A:s tvåa Tidningskungen kunde göra mot detta. Den första kvarten bedrevs i ett högt tempo men det där riktiga målchanserna lös med sin frånvaro. Med två minuter kvar till halvtidsvilan lobbade Michel Gordin bollen från 25 meter varpå den tog i ribban och returen rakade Per Apelgren in till 1-0. TK hade sedan fyra riktiga lyckominuter i inledningen på den andra då 0-1 blev till otroliga och lite överraskande 3-1. Andreas Bergvall curlade vackert in 1-1 med vänstern från 17-18 meter, Jerry Månsson jobbade fram bollen till Andreas Gustafsson som bara hade att lägga in 2-1 och så spelade Johan Hagreus snett bak till Månsson som med ett mycket bra direktskott med vänstern gjorde 3-1. Ett chockat AGO kom starkt tillbaka i matchen de sista tio minuterna. Alla var säkra på att 2-3 kom när Fredrik Dahlin rundade hela försvaret inklusive målvakten men bollen gick i gaveln i det vidöppna målet. Sedan hade Apelgren ett läge efter ett närskott men Johan Dann stod för en fantastisk räddning. Det blev inga fler mål i denna match och TK gjorde det ingen lyckats göra detta år, nämligen att besegra AGO, starkt!
MATCHENS LIRARE: JOHAN DANN, TIDNINGSKUNGEN.

TNS Sifo – Scrive  2 – 9
Joakim Nordin 2. S. Henrik Wiss 3, Robert Nordin 2, Nicklas Nordin, Pelle Ericsson, Sebastian Gedda, Johan Gardner.

TNS Sifos något vingklippta lag startade piggt och Jonas Bergman tvingade Magnus Bennysson till en fin fotparad. Han var sedan chanslös när Filippo Pavlou smekte fram en passning till Joakim Nordin som behärskat bredsidade in 1-0. I den tionde minuten var det kvitterat när Robert Nordin fintade sig fram och spelade fram brodern Nicklas Nordin, pang i nättaket. Tre minuter senare var det N Nordins tur att vara framspelare till Pelle Ericsson, 2-1. Under slutminuten på den första halvleken hände det en matchavgörande situation. Först dundrade Oskar Axelsson en kanon i ribban och istället för ett 2-2 mål stod det 3-1 i anfallet efter när Henrik Wiss nickade in Johan Gardners perfekta inlägg. När sedan Scrive gick från 3-1 till 5-1 i den femte minuten på andra halvlek var matchen körd. Det hela rann iväg till smått otroliga 9-2. Wiss var planens bästa spelare med tre mål. R Nordin satte dit två och så svarade även Sebastian Gedda och Gardner för varsitt. TNS luftade ett nyförvärv i Messi kopian Murat Mert! Han slutade spela fotboll vid 16 års ålder efter det att han brutit armen efter en bicycletas. Nu många år sedan och troligtvis några kilo tyngre provade han en bicycletas igen. Tyvärr resulterade den inte. Mert stod även för fina klackar, smarta sulfinter och annat smått och gott. En äkta Reklamseriegubbe, det var bara kondisen som saknades.
MATCHENS LIRARE: MURAT MERT, TNS SIFO.