Premier League 1:a omgången 2015

Rävudden – TV 4  4 – 6
Marcus Henricsson, Patrik Mattsson, Peter Andersson, Robert Schwartz. T. Oscar Englund 4, Carl Skärvall, Mårten Magnusson.

När Premier League startade var det verkligen brittiskt väder med nordlig vind, regn och rusk. Därför var det desto trevligare att spelet värmde. När TV 4 anföll med Niklas Nestlander, Mårten Magnusson (ny), Carl Skärvall och Oscar Englund (ny), ja då gick det verkligen undan. När samtidigt Rävudden bröt och kontraslog så blev det ett böljande, offensivt och publikvänligt spel. Fyrans Carl Skärvall hade tre fina lägen inledningsvis, Jacob Kaplan (f.d. Andersson) räddade förtjänstfull två men klacken blev för svår. Efter dussinet minuter kvitterade Marcus Henricsson till 1-1. Under fyra minuter i slutet på första och i början på andra fick vi se fyra mål. Först gjorde TV 4 både 2-1 och 3-1 genom Magnusson efter en kanon och Englund efter en ännu hårdare kanon. I detta läge på matchens kändes Fyran som ett segrande lag. Med sekunden kvar till pausvila reducerade Patrik Mattsson till 3-2 och under den första minuten på andra kvitterade Peter Andersson till 3-3 efter ett konstmål från död vinkel. Sedan blev det helt plötsligt lite stiltje i målprotokollet. Med sju kvar gjorde Englund 4-3, Skärvall sköt i stolpen och så gjorde Englund 5-3. För andra gången denna morgon kändes TV 4 som ett vinnande lag men Rävudden vägrade att ge sig för med tre kvar gjorde duktige Robert Schwartz 5-4, vilken match! Dagens kung, Englund, satte sedan matchavgörande 6-4 med två kvar och fortsätter bägge lagen i denna stil blir det definitivt två topplag.
MATCHENS LIRARE: OSCAR ENGLUND, TV 4.

Eurosport – MEC  0 – 2 (WO)

Ad Performance – Dagens Nyheter 1 – 4
Mike Herbst. D. Mats Saxer 2, Thomas Hanusek 2.

Dagens Nyheter inledde säsongen med småtrevligt spel men det var en debutant som fick det första ordet. Tekniske Mike Herbst inledde första fem minuterna i målet, gick ut och rundade försvaret och smällde in 1-0 med sin vänster. På en minut vände DN 0-1 till 2-1 och kvitteringsmålet höll högsta klass. Jonas Jonsson, som lämnade just DN för Ad Performance var nu tillbaka i fadershuset och han slog en långboll som Reklamseriens Iniesta, eller med andra ord Mats Saxer, tog ner på bröstet i flykten och lobbade över målvakten mitt i steget, ett klassmål! Sedan gjorde det andra nyförvärvet, Thomas Hanusek från Aftonbladet (vad kostade det?), ledningsmålet. Sedan stod matchen och vägde ett tag. DN var nära 3-1 när Hanusek hade ett närskott som Björn Bigander räddade och så rullade han bollen strax utanför. Performance var även nära 2-2 när Herbst körde ett solo nere vid vänstra hörnflaggan och slog ett inlägg med yttersidan varpå Stefan Szczepanski nickade bollen i ribban. Efter en halvtimme avgjordes matchen när DN gjorde två snabba mål igen så 2-1 blev till 4-1 och vi fick två tvåmålsskyttar i form av Hanusek och Saxer.
MATCHENS LIRARE: MATS SAXER, DAGENS NYHETER.

Eniro – Svea  8 – 1
Thomas Gräns 3, Pierre Gasslander 2, Pontus Brydolf, Mustafa Marouf, Fredrik Haak. S. Mattias Björklund.

Pånyttfödda Eniro gick upp i serieledning direkt. I matchen mot Svea var det öppna spjäll matchen igenom och bägge lagen skapade målchanser mest hela tiden. Den stora skillnaden var att Eniro tog vara på sina. Det stod 2-1 i halvtid 5-1 efter en halvtimme och i slutminuterna rann det iväg till hela 8-1, som givetvis var lite för stora siffror men rätt lag vann. Thomas Gräns svarade för ett hattrick, Pierre Gasslander gjorde två och tekniske Mustafa Marouf svarade för hela fyra målgivande passningar samt ett mål. Fredrik Haak och Pontus Brydolf hamnade även de i målprotokollet och Brydolfs klackpassning till det ena målet, ja det trodde vi inte att han hade i sin verktygslåda! Sveas mål gjordes av Mattias Björklund och han hade även ett stolpskott, brodern Andreas hade en träff i både stolpe och ribba och sedan hade även Jens Storberget tre fina lägen.
MATCHENS LIRARE: PONTUS BRYDOLF, ENIRO.

Ricoh – Aftonbladet  0 - 2 (WO)