Premier League 2:a omgången 2015

MEC – Rävudden  4 – 3
Stefan Ekblom 2, Joakim Koch, Samuel Andersson. R. Marcus Hallberg, Nicklas Thorgerzon, Peter Andersson.

Rävudden stod för en storartad första halvlek och motståndarna MEC kom knappt över halva plan med bollen under kontroll. Jakop Wiberg styrde uppspelen i stor stil men när halvtidsvilan ljöd var resultatet 1-1. Stefan Ekblom hade slagit en crossboll som en Rävudden försvarare elegant nickade in i egen bur. Marcus Hallberg kvitterade sedan rättvist. I början på andra flyttade MEC fram sina positioner och direkt kom Erik Salinger och Joakim Koch i ett två mot ett läge och det var en gåta att bollen inte gick in. Nu öppnades matchen upp och böljade fram och tillbaka i det härliga vårvädret. Jörgen Söderlund sköt men Ekblom räddade på mållinjen. 2-1 bollen kom inte där men efter en halvtimme kom den genom Nicklas Thorgerzon. I det läget på matchen såg Rävudden ut som ett segrande lag men tre minuter senare hade MEC vänt tillbaka från 1-2 till 3-2, verkligen överraskande! Joakim Koch klackade snyggt men lite turligt in kvitteringen likt Nahir Besara i Hammarby och så var hjälten Ekblom iskall när han rullade in bollen i gaveln. Robert Schwartz hade ett stolpskott och Ekblom träffade även han stolpen och matchen svängde ordentligt. Ekblom var matchens lirare under större delen av matchen men så klev Samuel Andersson fram och sköt från eget straffområde över hela planen och in i mål, vilken lobb till 4-2! Andersson är specialist på lobbar. Rävudden reducerade till 3-4 i slutminuten efter en kanon från Peter Andersson. MEC har sex poäng på två matcher och Rävudden ofattbara noll!
MATCHENS LIRARE: SAMUEL ANDERSSON, MEC.

Ad Performance – Ricoh  2 – 1
David Piehl, Självmål. R. Matteo Poropat.

Strax efter 06.00 stod tio firmabilar från Ricoh ute på parkeringen och 06.30 såg det ut som det stora ko-släppet när spelarna sprang in på plan. Innan Ricoh hade fått ordning på byten och dylikt passade Ad Performance på att göra 1-0 efter en stenhård halvvolley från David Piehl och ett äkta självmål till 2-0! Efterhand kom Ricoh in i matchen och när planens bästa spelare, Simon Krook, blev fälld så blev det straff. Den positive lagkaptenen Matteo Poropat stegade fram och behärskat bredsidade han otagbart in 1-2. Sista tio, tolv minuterna pressade Ricoh på för kung och fosterland där Performance kom knappt över halva plan. Nu växte Björn Bigander ut till en jätte i målet framför sina två barn som satt och åt frukost i avbytarbåset. Trots lägen fick inte Ricoh in bollen och Performance tog årets första seger i solskenet.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN BIGANDER, AD PERFORMANCE

TV 4 – Aftonbladet  3 – 3
Oscar Englund, Henning Wijkmark, Carl Skärvall. A. Johan Jepsson, Peter Hammar, John Wiksten.

TV 4 och Oscar Englund inledde dagens match som man slutade den förra och efter sju minuter ledde man med 2-0! Englund gjorde sitt femte mål med en kanon i nättaket och vid det andra målet slog Carl Skärvall ett perfekt inlägg som nyförvärvet Henning Wijkmark vackert nickade in i mål. Aftonbladet hade ett delvis nytt lag och så fort man fått ordning på positionerna kom också reduceringen till 1-2 genom Johan Jepsson efter ett frisparksmål med vänstern. Det målet blev starten på en fartfylld, tempostark och bra fotbollmatch. Bladet hade bud på en kvittering två, tre gånger om och efter en halvtimme bröt duktige Pontus Ogebjer ett anfall, drev bollen över hela plan och spelade ut den till Peter Hammar som slog in bollen från kortlinjen och på något vis gick den in invid den bortre stolpen, 2-2! Fyran tog omgående ledningen när Skärvall slog in en retur till 3-2. Två gånger inom loppet av en minut var TV 4 nära att avgöra matchen med ett 4-2 mål. Först dundrade Englund en kanon i ribban och i anfallet efter var det Henrik Berndtsons tur att träffa samma ribba. Så vitt jag vet står den fortfarande och darrar. Planens bästa spelare, norrmannen Nicholas Leidenfelt, kom farande längs högerkanten och det hårda skottet smet utanför diagonal stolpe och 3-3 kom inte den gången. Men med fem kvar testade store och starke John Wiksten med ett skott och från 20 meter satt bollen i nättaket inför en jublande målskytt. Båda lagen gick för seger men det blev delat pott i en riktig toppmatch. I och med Leidenfelts match har nu hela 85 f.d. Allsvenska fotbollspelare spelat i Reklamserien inklusive en i Finska Ligan och en i Tippeligan.
MATCHENS LIRARE: NICHOLAS LEIDENFELT, AFTONBLADET.

Dagens Nyheter – Svea  3 – 0
Faizal Luttamaguzzi, Jonas Jonsson, Mats Saxer.

Dagens Nyheter kom inte riktigt upp i samma spelmässiga nivå som i premiären men de tog en stabil seger ändå. Svea förbättrade försvarsspelet avsevärt men de skall de bland annat tacka målvakten Magnus Källman för, han var riktigt bra matchen igenom. Däremot var offensiven svagare och målchanserna var lätt räknade. Det stod länge 0-0 men i slutet på första och i början på andra avgjorde DN tillställningen med två mål. Faizal Luttamaguzi och Thomas Hanusek spelade vägg två gånger om innan den förstnämnda sköt 1-0 och så laddade Jonas Jonsson den stora kanonen från 25 meter med sträckt vrist, vilken kasse, pang och 2-0! I slutet på matchen spelade Zacharias Ahlberg fram Mats Saxer till sitt tredje mål för året och matchens tredje mål, resultat 3-0!
MATCHENS LIRARE: JONAS JONSSON, DAGENS NYHETER.

Eurosport – Eniro  2 - 7
John Witt, Tony Almén. E. Dejan Novakovic 2, Poyan Germani 2, Thomas Gräns, Mustafa Marouf, Pontus Brydolf.

Serieledarna Eniro fortsätter att övertyga och gick fram till en 5-1 ledning efter en kvart och det ena målet var snyggare än det andra. Formstarka Thomas Gräns gjorde 1-0 och svarade för en rad målgivande assist. Dejan Novakovic gjorde två klassmål inom loppet av en minut till 2-0 och 3-0, Poyam Germani sköt årets hårdaste skott via ribban till 4-1 och så satte Mustafa Marouf dit 5-1. Ett yrvaket Eurosport hade ett delvis nytt lag och John Carenfelt lossade stora kanonen innan John Witt nätade. I den andra halvleken slog Eniro av på takten samtidigt som Eurosport höjde sig en aning varpå matchen slöt 7-2. Pontus Brydolf gjorde ett och så dundrade Germani in ytterligare en kanon. Tony Almén överraskade alla när han tog sig in i straffområdet och drog tre man innan han rullade in bollen, vilket solo! Eniro har startat året med två segrar och 15-3 i målskillnad, imponerande!
MATCHENS LIRARE: POYAM GERMANI, ENIRO.