Premier League 3:e omgången 2015

Eniro – Ad performance  2 - 0 (WO)

Ricoh – TV 4  5 – 3
Matteo Poropat 2, Kristoffer Birkedahl, Joshua Adomako, Andreas Varnava. T. Oscar Englund 3.

De som bevittnade de första 25 minuterna av matchen mellan Ricoh och TV 4 trodde nog att det var en duell om en slutspelsplats i Serie A. Det var hög fart, många fina individuella prestationer och så fick vi se sju härliga mål. Hade inte de duktiga målvakterna Marcus Davidsson och Fredrik Gebauer storspelat hade siffrorna varit större. Simon Krook satte nivån direkt och sköt en bra skott redan i den första minuten men Gebauer reflexräddade. Sedan spelade Oscar Englund fram Emil Falsen (f.d. Sahlin) men skottet gick i stolpen. TV4 tog ledningen några minuter senare när Tomas Eriksson spelade fram Englund till 1-0. Ricoh hade en mycket bra spelarbesättning denna morgon och under den första halvlekens sista sju minuter vände man 0-1 till 3-1 efter en bra offensiv. Den grymma debutanten Joshua Adomako, 1.93 långt vänsterfotat dynamitpaket med bra snabbhet och teknik, spelade fram Matteo Poropat, som bara hade att raka in 1-1. Sedan gjorde Kristoffer Birkedahl påpassligt 2-1 innan Adomako drev över halva plan och retfullt enkel rullade in 3-1. Det tog bara 15 sekunder av den andra akten innan Englund dundrade in 2-3 men fem minuter senare stod det 5-2 på anslagstavlan efter det att Andreas Varnava (efter hörna) och Poropat (fint triangelspel med Adomako och Varnava) svarat för målen. Eriksson försökte reducera men Davidsson mirakelräddade, han kunde dock inte hindra Englund från att göra ett hattrick (åtta totalt). Närmare kom inte Fyran och upprepar Ricoh detta spel blir de inte lätt att tas med. Topptippade TV4 har nu något att fundera över.
MATCHENS LIRARE: JOSHUA ADOMAKO, RICOH.

Aftonbladet – Dagens Nyheter 1 – 5
Nicholas Reidenfelt. D. Zacharias Ahlberg 2, Mathias Bengtsson, Andreas Ebbesen, Mats Saxer.

Solen sken från en klarblå himmel, ett härligt derby väntade mellan de vitklädda Dagens Nyheter och de svartklädda Aftonbladet och bägge lagen var fortfarande obesegrade. Kunde det bli bättre förutsättningar?! DN fick en kanonstart på matchen och var i ledningen med 2-0 efter sju minuter. Lagkaptenen Mathias Bengtsson förlängde Zacharias Ahlbergs inspel till det första målet och så nickade Thomas Hanusek (mot sina gamla lagkamrater) bollen vidare till debutanten och den positiva friskusen Andreas Ebbesen, som i sin tur nickade in det andra målet. Under den sista halvan av den första halvleken hade AB en bra period och var värda både ett och två mål. Nicholas Reidenfelt sköt men David Balsam räddade, John Wiksten sköt men Balsam idioträddade igen och så var Reidenfelt i farten på nytt och nu räddade Balsam med foten varpå Jonas Jonsson slog bort bollen på mållinjen. Duktiga Love Hallerby körde ett solo och avslutade med ett ribbskott! Istället avgjordes matchen efter en halvtimme när Ahlberg styrde in Janne Schiratskis passning till 3-0. Nu krokande Bladet varpå DN ökade på till 5-0 efter mål av Mats Saxer (hans fjärde för i år) och så blev Ahlberg tvåmålsskytt. I slutminuterna stal Simon Lindbergs matchens lirare titeln av Balsam när han slog ett Maradona inlägg med tillslaget bakom stödjebenet. Saxer blev helt fri men blev nog så chockad av vad han såg så han missade målet för ovanlighetens skull. Med 30 sekunder kvar tröstmålade AB när Reidenfelt på ett närskott dundrade in bollen. DN har tre raka och ligger och skuggar serieledarna (lite sämre målskillnad).
MATCHENS LIRARE: SIMON LINDBERG, DAGENS NYHETER.

Svea – MEC  9 – 4
Johan Böhm 4, Jens Storberget 3, Janne Rydberg, Markus Hellqvist. M. Henrik Bennarp, Adnan Pervan, Mathias Tuorda, Joakim Koch.

På 90-talet köpte Milan tre Holländare, i år köpte Malmö FF tre Norrmän och fem över tolv köpte Svea tre spelare från Lokaltidningen Mitt i (två var med idag) och det var det som behövdes för att Svea skulle få ISLOSSNING! Matchen mot det hittills obesegrade MEC var helt jämn i den första halvleken. Svea tog turligt ledningen med 1-0 när Johan Böhm slog ett inlägg som till sist blev till ett snyggt självmål! På fem minuter vände MEC 0-1 till 2-1 när skottvillige Samuel Andersson sköt och Henrik Bennarp rakade in returen och så gjorde Adnan Pervan det andra målet. Svea ville inte vara sämre utan vände tillbaka så att 1-2 blev till halvtidssiffrorna 3-2 efter två mål av en nytinad Jens Storberget där Janne Rydberg förtjänstfullt assisterade vid kvitteringen. Matchen avgjorde definitivt under den andra halvlekens första nio minuter. Bägge lagen skapade mängder av målchanser och det som skiljde var att Svea tog vara på sina och så gjorde Magnus Källman tre suveräna fotparader så att Andersson slet sitt hår. Under den tiden gjorde Svea 3-1 vilket betydde att ställningen inför slutspurten var 6-3. MEC chansade och flyttade fram mycket folk där Svea tackade och tog emot och vann till sist med hela 9-4! Böhm svarade för fyra mål och Storberget tre. Sedan fick även Rydberg, efter ett grymt ass från Erik Pettersson (ny) och Markus Hellqvist (ny) känna på att näta. Hos MEC hette målskyttarna Mathias Tuorda och Joakim Koch. Vilket lyft för Svea och vilken defensiv kollaps MEC råkade ut för.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BÖHM, SVEA.

Rävudden – Eurosport  5 – 2
Christopher Rakenius, Marcus Henricsson, Kalle Schröder, Ola Gustavsson, Marcus Hallberg. E. Jari Kohonen, Andreas Svensson.

Rävudden kom inte upp i samma spelmässiga nivå som i de två inledande omgångarna men nu kom segern istället. Efter åtta minuter stod det 2-0 och efter en kvart var ställningen 3-0. Christopher Rakenius sköt från kortlinjen via målvakten vid det första målet, Marcus Henricsson satte dit tvåan och så stötte Kalle Schröder in trean. Dessutom hade Henricsson ett stolpskott. Segern låg säkert som i en ask men på en minut, några minuter in på den andra halvleken blev 3-0 till 3-2. De gamla Lads-spelarna Tony Almén (två tunnlar i rad) och Stefan Lidström (14 år sedan han spelade sist) kämpade på, Jari Kohonen lobbade in en frispark från halva plan och så sköt Andreas Svensson hårt in bollen i mål. Nu fick Eurosport ett energipåslag och hade en bra femminuters period då man även gick för en kvittering. Med sex kvar gjorde dock Ola Gustavsson ett vackert 4-2 mål på volley. Eurosport hade ett läge till 4-3 men Svensson skott gick strax utanför och istället avgjorde Marcus Hallberg matchen med sitt 5-2 nål när han förlängde Henricssons skott i mål.
MATCHENS LIRARE: JARI KOHONEN, EUROSPORT.