Premier League 4:e omgången 2015

TV 4 - Eniro  8 - 0
Carl Skärvall 3, Alexander Ingeby 2, Tomas Eriksson, Henning Wijkmark, Emil Falsen.

TV 4 och Eniro spelade en riktig sexpoängsmatch. Om de obesegrade serieledarna Eniro skulle vinna dagens drabbning mot på förhand segertippade TV4 hade det skiljt hela åtta poäng dem emellan men om Fyran vann skulle de bara vara två efter, snacka om ¨viktig match¨. Carl Skärvall gjorde tidigt 1-0 och det stod sig till mitten av matchen då hela föreställningen avgjordes. I slutet på första och i början på andra gick Fyran från 1-0 till 4-0 efter mål av Alexander Ingeby, Tomas Eriksson och Henning Wijkmark. Om Axel Nilssons kanon i stolpen resulterat i ett 3-1 mål istället för att det blev 4-0 i anfallet efter så kanske slutresultatet blivit annorlunda. Sista kvarten gick proppen ur Eniro och Fyrans mål duggade lika tätt som regnet! Skärvall gjorde tre, Ingeby två och så fick även Emil Falsen näta! TV 4 är på spåret igen och Eniro kom snabbt ner på jorden efter tre raka segrar men 0-8 var alldeles för stora siffror?
MATCHENS LIRARE: TOMAS ERIKSSON, TV 4.

MEC – Aftonbladet  3 – 7
Kalle Ekstam 2, Erik Salinger. A. John Wiksten 2, Carl Blanche 2, Marcus Skarphagen, Johan Jeppson, Pontus Ogebjer.

Intressanta Aftonbladet charmade publiken med offensivt spel denna fina vårmorgon. Det var dock MEC som inledde piggast och redan i den andra minuten klackskarvade Kalle Ekstam (just det, den gamla räven!) in 1-0 efter Adnan Pervans skott. I mitten på halvleken fick Bladet in ett turligt kvitteringsmål efter rena rama flipperspelet och till sist var John Wiksten på bollen. I slutet på den första halvleken kom Bladet in i ett bra stim och Carl Blanche bröt ett uppspel och spelade en perfekt stickare till Marcus Skarphagen som löpte sig fri från halva plan och rullade in 2-1. I halvlekens absolut sista sekund fullbordade Bladet vändningen från 0-1 till 3-1 efter ett nytt mål från Wiksten och där stod Love Hallerby för ett bra förarbete. Ett lite chockat MEC reducerade direkt i inledningen på andra efter det att Ekstam gjort ett nytt klackmål, vilken lirare! Tre minuter senare hade 3-2 blivit 4-3 efter mål av Blanche och där hade Johan Jepsson en liten show inne i motståndarnas straffområde innan han stod för den målgivande passningen. MEC:s mål gjordes av Erik Salinger som verkligen tråcklade in bollen. Med fem minuter kvar gjorde Blanche sitt andra mål till 5-3 och MEC tvingades flytta fram mycket folk varpå Jepsson gjorde avgörande 6-3. I den sista minuten fastställdes Pontus Ogebjer slutresultatet 7-3 efter passning från en av dagens hjältar, Jepsson!
MATCHENS LIRARE: JOHAN JEPPSSON, AFTONBLADET.

Dagens Nyheter – Ricoh  0 – 4
Joshua Adomako 2, Simon Krook, Matteo Poropat.

Ett formstarkt Ricoh tog emot serieledarna Dagens Nyheter och den första halvleken slöt 0-0 i det fina vårvädret. DN hade några gubbar borta och valde att spela ett bra försvarsspel med mycket duktiga David Balsam mellan stolparna, som under den första halvleken stod för flera kvalificerade räddningar, bl.a. på Kristoffer Birkedahls skott och där räddade han via ribban. Balsam hade lite flyt när han såg Matteo Poropats nick gå strax utanför. Sedan hade även klippan Joshua Adomako en mörsare i insidan på stolpen. Ricoh fick en drömstart på den andra halvleken och efter fem minuter stod det 2-0 på anslagstavlan. Det första målet gjorde Adomako efter ett riktigt grant anfall där först Birkedahl klackade bollen till Magnus ¨Stålmannen¨ Åhlin, som i sin tur spelade bollen snett bakåt till målskytten. Vid det andra målet stod Simon Krook för efter en fin raid längs vänsterkanten. Det stod sedan och vägde och nästa mål var givetvis viktigt för resten av matchens utgång. Thomas Hanusek fick ett bra läge men brände, Andreas Ebbesen ett ännu bättre läge men skottet tog i stolpens insida och istället för 2-1 sköt Adomako 3-0 med tre minuter kvar. Med 30 sekunder kvar var Adam Müller nära att spräcka nollan men Stefan Hultstrand höll välförtjänst nollan. I slutsekunderna sköt Poropat sitt fjärde mål för säsongen när han efter sin tredje retur stötte in 4-0 i nättaket och tack vare det målet tappade också DN serieledningen.
MATCHENS LIRARE: STEFAN HULTSTRAND, RICOH.

Svea – Rävudden  7 – 3
Jens Storberget 2, Janne Rydberg 2, Markus Hellqvist 2, Erik Pettersson. R. Patrik Mattsson, Christopher Rakenius, Marcus Henricsson.

Nya Svea var i ledningen med 3-1 redan efter nio minuter i en jämn och välspelad första halvlek. Jens Storberget smekte in en frispark till 1-0, Janne Rydberg kontrade in 2-0 och Erik Petterssons hårda inspel från långt håll gick rätt in i mål och där störde Johan Böhm målvakten. Dessutom hade Storberget en boll i stolpen. Däremellan reducerade Patrik Mattsson efter en mycket vacker lobb. Rävudden hade ett 60-40 bollinnehav och i slutet på första och i början på andra räddade Magnus Källman sitt lag för påhälsning när han tog Nisse Rasmussons läge. Sedan så räddade Martin Eisele en boll på mållinjen och han spelade sig ur eget straffområde via en tunnel, vilken kyla! Istället för 3-2 så gjorde Svea 4-1 efter ett mönsteranfall där Storberget och Böhm stod för förarbetet till att Markus Hellqvist bröstade in bollen. Rävudden jagade vidare och hade två bra lägen men Källman gjorde en dubbelräddning men när Jörgen Söderlund drog till på halvvolley trodde vi på mål men Källman stod för årets hetaste räddning. Till sist kom ett rättvist 4-2 mål genom Christopher Rakenius. Rävudden försökte reducera ytterligare en gång men supereffektiva Svea avgjorde sedan tillställningen när man gjorde två mål på en minut så att 4-2 blev till 6-2 efter mål av tvåmålsskyttarna Hellqvist och Rydberg, det efter en språngnick. Det skulle bli två mål till, ett när Marcus Henricsson gjorde 6-3 efter ett solo och sedan blev även Storberget tvåmålsskytt när han likt Rutger Lindquist snodde målet från assistkungen Pettersson. Rävudden har tre poäng efter fyra omgångar om med mycket tur kunde man haft 12, köp en målvakt! Svea startade med två förluster, laget var i kris men efter fina spelarköp så har man har nu radat upp tre raka segrar, 9-4, 8-4 och 7-3, vilken offensiv och målskytte!
MATCHENS LIRARE: MARTIN EISELE, SVEA.

Ad Performance – Eurosport  1 – 3
Anders Lundh. E. Mose Haregot 2, Rasmus Christenson.

Efter fyra raka förluster, en målskillnad på 8-22 och en dålig karma i laget så lurade en nedläggning runt hörnet! I detta läge tog Eurosport sig i kragen och gjorde en rejäl ansiktslyftning och köpte två spelare från Discovery (summa okänd), man dammade av Rasmus Christenson och så fick man allt på rätt köl igen. I slutet på första halvlek så fick man det viktiga första målet när de två nyförvärven från Jönköping med lite Göteborgsdialekt slog till. Chris Sörman spelade fram Mose Haregot till 1-0. I början på andra jagade Ad Performance en kvittering och Erik Salinger (!) var igenom men Ralf Bjurbo räddade och så sköt Mike Herbst mot krysset men Bjurbo gjorde en ny kvalificerad räddning. Istället för 1-1 så tog Sörman hand om bollen, serverade teknikern Haregot bollen och så lös 2-0 från anslagstavlan. Nu släppte allt för Eurosport, som spelade upp en fotboll som man inte sett maken till på flera år och grabbarna från bänken (jo där stod tre gubbar, kors i taket!) ropade att vi spelar som Barcelona, nåja! Lagkaptenen Andreas Svensson var nära att göra mål men nu fick Performance debuterande målvakt Eduardo Leiyva visa framfötterna. Med fem minuter kvar gav Anders Lundh lite spänning i matchen igen när han reducerade till 2-1. Med minuten kvar så spelade Sörman (igen) fram Christenson, som fastställde slutresultatet 3-1!
MATCHENS LIRARE: MOSE HAREGOT & CHRIS SÖRMAN, EUROSPORT.