Premier League 5:e omgången 2015

Ricoh – MEC  2 - 0 (WO)

Eurosport – TV 4  2 – 4
Christopher Kviborg, Chris Sörman. T. Carl Skärvall 2, Oscar Englund, Niklas Nestlander,

Frågan var hur nytända Eurosport skulle klara sig mot topplaget TV 4. Svaret blev kort och gott, - Mycket bra! Det var bara det att TV 4 hade en lika anstormande offensiv som i premiären och Oscar Englund påminner om hästen i filmen ¨War Horse¨ när han plöjer fram. När domarens pipa ljöd för halvtid hade vi fått se en fartfylld, händelserik och bra första halvlek och på anslagstavlan stod det 3-1 till Fyran! Oscar Englund sköt från stillastående med sträckt vrist 1-0 rätt upp i nättaket, Mose Haregot slog ett inlägg som Christopher Kviborg gjorde en halv språngnick på till 1-1, Niklas Nestlander spelade vägg med Carl Skärvall och smekte upp 2-1 i krysset och så styrde Skärvall in Englunds skott till 3-1. Pelle Porseryd var pigg denna soliga morgon och i inledningen på matchen sköt både han och Mårten Magnusson varsitt skott i samma anfall men Ralf Bjurbo gjorde två kanonräddningar. Efter en kvart sköt Porseryd två snabba skott till men Bjurbo var mycket bra och i början på andra träffade samma man stolpen. Dessutom hade Englund ett fritt läge men Bjurbo gjorde en benparad. Därför kom det lite överraskande när Eurosport reducerade till 3-2 med åtta kvar genom Chris Sörman, pulsen var härlig i matchen. Eurosport var nära att kvittera när Sebastian Svensk nickade utanför men lika nära ett 4-2 mål var Magnusson när han rullade bollen utanför. Med tre kvar smekte Skärvall upp 4-2 i diagonalt kryss!
MATCHENS LIRARE: RALF BJURBO, EUROSPORT.

Eniro – Dagens Nyheter  4 – 1
Axel Nilsson, Filip Roglar, Thomas Gräns, Pierre Gasslander. D. Mats Saxer.

Lagom till den femte omgången fick vi se en äkta seriefinal mellan Eniro och Dagens Nyheter. Inledningen gick helt i DN:s favör och man sågade sig igenom med fint kortpassningsspel flera gånger. Mats Saxer fick till en vänsterskott som gick mot krysset men Poja Tahmi var vig som en panter och tippade bollen till hörna. Frågan var om någon målvakt i hela Reklamserien skulle tagit det skottet. Sedan provade Saxer med högern men Tahmi gjorde en ny kanonräddning och så kom Mathias Bengtsson farande och sköt ett bra skott men Tahmi styrde bollen i ribban. Efter en kvart kom Eniro in i matchen på allvar och i samma anfall sköt först Thomas Gräns i den vänstra stolpen varpå Axel Nilsson träffade den högra. Sedan stod Rudolf Mamoka för ett fint instick som Nilsson kom först på, 1-0 och en glad målskytt firade med egen målgest! Minuten senare gjorde Eniro ett liknande mål men nu stod Nilsson för inspelet och Filip Roglar gjorde 2-0. Dessa två snabba mål sög musten ur DN varpå det var Eniro för hela slanten i inledningen på andra. Nu fick David Balsam visa vilken duktig målvakt han är vilket Pontus Brydolf fick erfara när Balsam enhandsräddade närskottet. Efter en halvtimme avgjordes matchen. Först lyfte Brydolf in ett inlägg som Gräns sköt in på volley till 3-0. DN hade en straffsituation för hands men domaren friade och istället för eventuellt ett 3-1 på straff kom 4-0 när spelet vände och Gräns var oerhört ödmjuk när han spelade fram Pierre Gasslander. DN ville i alla fall spräcka nollan men när målvakten var överspelad räddade Mamoka, Huseyin Süllüs skott på mållinjen. Med minuten kvar kom dock rättvist ett tröstmål när Saxer gjorde sitt femte för säsongen. Eniro behåller serieledningen medan DN halkar under slutspelsstrecket.
MATCHENS LIRARE: POJA TAHMI, ENIRO.

Aftonbladet – Svea  1 – 7
Nizar Timuori. S. Jens Storberget 4, Erik Pettersson 2, Markus Hellqvist.

Det magiska segertåget fortsätter för Svea. Fyra raka segrar och segersiffror som 9-4, 8-4, 7-3 och idag 7-1 på årets finaste dag hittills. Svea rivstartade och bjöd på ett fint triangelspel mellan Patric Jacobsson, Erik Pettersson och Jens Storberget men Anders Vesterlund räddade. Några minuter senare stod det 2-0 till Svea efter det att Pettersson gjort det första målet och sedan spelat fram Storberget till det andra. Jacobsson hade även en klockren stolpe. Aftonbladet spelade för en slutspelsplats men skapade ingenting de första 20 minuterna men det var också ett fläckfritt försvarsspel från Sveas sida. Precis i inledningen på andra avgjordes matchen. Nizar Timuori fick ett bra läge men Magnus Källman räddade närskottet och istället för 2-1 vände spelet och 10 sekunder senare låg 3-0 bollen i nätmaskorna efter det att Storberget förvaltat Hellqvist fina passning på bästa sätt. Formstarka Storberget gjorde sedan både 4-0 och 5-0 innan halvtimmen var spelad samt hade ett stolpskott, fyra mål är grymt bra! Pettersson spelade sedan fram Hellqvist till 6-0 innan Pettersson själv gjorde ett konstmål när han lyfte upp den innan han drog till på volley och bollen gick i en båge över målvakten till 7-0, ja ni läste rätt! AB lyfte upp sig lite mot slutet och jagade ett tröstmål där Pontus Ogebjer kom farande men sköt i stolpen och sköt sedan returen över. I den sista minuten spräcktes i alla fall nollan när Timuori formligen skruvade upp bollen i krysset. Redaktionen har tänkt ge Pettersson matchens lirare titeln tre matcher i rad men så har något lagkamrat gjort något fantastiskt och så blev han av med den och likadant var det idag. Han vann hela Reklamseriens skytteliga 1988 och 1997, reste sig från en mycket elakartad cancer, sköter hela hemsidan, är nästan omöjlig att komma ifatt i den totala skytteligan under detta århundrande. Han är nu 50 år och har förbjudits att spela fotboll för sin läkare eftersom han inte har några knän kvar och så går gubbjäveln och leder hela Reklamseriens skytteliga på nio mål efter fem omgångar, helt makalöst! Han har inte vunnit något efter namnbytet!
MATCHENS LIRARE: JENS STORBERGET, SVEA.

Rävudden – Ad Performance  2 – 1
Marcus Henricsson, Nicklas Thorgerzon. A. Jesper Lagervall.

Rävudden inledde piggt i solskenet och i den tionde minuten vände Marcus Henricsson bort sin försvarare och iskallt rullade han in 1-0. Rävudden fortsatte sina fina offensiv och var nära 2-0 två, tre gånger om som när smokingliraren Nisse Rasmusson bröt ett uppspel och avancerade framåt i planen med två fina väggpassningar men skottet gick utanför. Så länge det ¨bara¨ stod 1-0 var det match. Ad Performance var ganska så stabila men man skapade för få målchanser. Efter en halvtimme gjorde Rävudden ett nytt ryck där Ola Gustavsson ständigt var med och startade anfallen och Jörgen Söderlunds träffade ribban. Det blev inte 2-0 den gången men när Henricsson slog ett inlägg varpå det utbröt ett flipperspel där till sist Nicklas Thorgerzon fick bollen på knät och in, ja då stod det 2-0. Performance var nu tvungna att flytta fram folk och Jesper Lagervall fick ett bra läge men Per Olsson gjorde en fin räddning på närskottet och höll fortfarande nollan! Inga träd får växa till himlen för i den sista minuten reducerade just Lagervall till 1-2. Rävudden höll undan under sista minuten.
MATCHENS LIRARE: OLA GUSTAVSSON, RÄVUDDEN.