Premier League 6:e omgången 2015

MEC – Eniro  2 – 3
M.
Erik Gustafsson, Mike Herbst. E. Thomas Gräns 2, Poyan Gerami.

Serieledarna Eniro var ruggigt effektiva den första halvleken och gick till halvtidsvila med en 3-0 ledning efter att i stort sätt skjutit tre skott mot mål. MEC var lite oorganiserade men skrapade i alla fall ihop till fler avslut än sina motståndare under de första 20 minuterna men man var för ineffektiva. Poyan Gerami sköt ett bra och lågt skott till 1-0, skyttekungen Thomas Gräns gjorde både 2-0 och 3-0 och har nu svarat för sju fullträffar. Det blev lite grinigt i slutet på första men efter halvleken blev allt perfekt igen och MEC kom ut som ett helt nytt lag vilket nog överraskade Eniro. Joakim Koch drev och drev samt avslutade med en kanon i stolpen, Samuel Andersson laddade på en kanon men den duktiga målvakten Anastasios Karagkouinis tippade bollen via ribban till hörna och så gjorde Karagkouinis en helt magisk enhandsräddning nere vid stolproten på Mike Herbst skott. Sedan sköt Erik Gustafsson ett närskott men Karagouinis gjorde en reflexräddning. Till sist spräckte MEC nollan när Gustafsson reducerade till 1-3. Nu förstod MEC att det gick att göra mål och med fyra kvar reducerade Herbst till 2-3. Slutminuterna blev dramatiska men till sist höll Eniro undan och får fira midsommar som serieledare, grattis! Trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: ANASTASIOS KARAGOUINIS, ENIRO.

Dagens Nyheter – Rävudden  2 – 1
D.
Zacharias Ahlberg, Simon Lindberg. R. Robert Schwartz.

Dagens Nyheter och Rävudden spelar en liknande fotboll där de bemödar sig med att försöka trilla boll efter marken och de gjorde man i det fina junivädret. Vi fick se två snabba mål i mitten på den första halvleken. Först tog Rävudden ledningen när Ola Gustavsson slog en öppnande boll in i straffområdet och de blev frukten till att Robert Schwartz gjorde 1-0. Minuten senare serverade Andreas Ebbesen bollen snett inåt bakåt till Zacharias Ahlberg som kom farande bakifrån och efter ett direktskott kvitterade han till 1-1. Om något lag skulle varit i ledningen efter den ganska jämna första halvleken var det Rävudden men David Balsam räddade när Patrik Mattsson stod för ett fint instick men Jörgen Söderlund fick inte in bollen. DN:s spelare är alla 1.75, backlinjen är mycket stabil, Mats Saxer dominerar allt oftast mitten och så är forwards ideligen på hugget. Rävudden dök och med 12 man, kul! DN tog ledningen i den andra halvleken efter det att Ahlberg serverat Simon Lindberg bollen och efter ett nytt direktskott strax utanför straffområdet kom 2-1. Rävudden jagade sedan en kvittering och det var nära när Schwartz lirade fram Nicklas Thorgerzon men skottet gick över. Sista fem tryckte Rävudden på ordentligt men DN höll undan.
MATCHENS LIRARE: ZACHARIAS AHLBERG, DAGENS NYHETER.

TV 4 – Ad Performance  10 – 1
Oscar Englund 5, Mårten Magnusson 3, Tomas Eriksson, Alexander Ingeby. A. David Piehl.

Topplaget TV 4 formligen körde över bottenlaget Ad Performance och både Oscar Englund och Mårten Magnusson bedrev något som kunde likna en skotträning! Performance stod emot i dussinet minuter men sedan skrevs något slags rekord då Fyran gick från 1-0 till 9-0 på nio minuter. Englund (fem mål) och Mårtensson (tre mål) bombarderade Björn Bigander, som trots alla mål bakåt stred tappert! Efter 28.45 var det dags för en TÖ (teknisk överlägsenhet) där Tomas Eriksson och Alexander Ingeby gjorde var sitt mål. Performace försökte spräcka nollan och Sebastian Nordén träffade ribban från halva plan, Martin Olsson träffade även han utsidan på ribban och till sist kom tröstmålet genom David Piehl, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN MAGNUSSON, TV 4.

Aftonbladet – Eurosport  0 - 2 (WO)

Svea – Ricoh  3 – 1
E.
Jens Storberget 2, Johan Böhm. T. Joshua Adomako

De två formstarka lagen Svea och Ricoh med tre raka segrar i Premier League möttes idag och segraren hakar verkligen på slutspelsplatsen inför höstspurten. Svea som har osannolika 31-12 i målskillnad på de fyra senaste matcherna var inblandade i en helt annan karaktär av match idag. Planens stora gigant Joshua Adomako stoppade allt och i den åttonde minuten gjorde han dessutom 1-0. Ingen missade hans klockrena tunnel nere vid egen hörflagga, vilken lirare! Svea var nära ett mål efter ett fint triangelspel mellan Patrik Eriksson, Jens Storberget och Johan Böhm men Stefan Hultstrand räddade närskottet. Sedan var Storberget helt fri men Hultstrands gjorde en fin fotparad. Det var sedan nära ett 2-0 mål när Adomako drev över hela plan och friställde Matteo Poropat, som sköt i insidan på stolpen. I början på andra fick Svea en drömstart när Storberget slog in en retur på Patric Jacobssons skott, 1-1! Matchen stod verkligen och vägde då Erik Pettersson klackpassade fram Böhm men skottet gick i stolpen. Sedan hade mycket duktiga Simon Krook två lägen med det ena skottet gick strax utanför och det andra gjorde Magnus Källman en bra räddning på. Med åtta kvar spelade Pettersson fram Böhm igen och denna gång satt bollen i nätmaskorna till 2-1. Ricoh jagade ett kvitteringsmål och Sebastian Valasco var inblandade i två lägen. Vid det ena luktade det straff men domaren friade och det andra nickade han strax över. I slutsekunderna avgjordes tillställningen när Storberget gjorde sitt andra i matchens och hans elfte under vårsäsongen, otroligt vilken scenförvandling! Filip Lang är ett mycket bra nyförvärv för Svea, fortsättning följer!
MATCHENS LIRARE: ERIK PETTERSSON, SVEA.