Premier League 7:e omgången 2015

MEC – Quantcast  7 – 1
M. Anders Johansson 3, Henrik Bennarp 2, Johan Högfeldt, Oliver Kraft. Q. Jonathan Lidén.

MEC var numret för stort i jumbofinalen mot Ad Performance, som för övrigt bytt namn till Quantcast! Redan i den andra minuten gjorde formstarka Henrik Bennarp 1-0 och fem minuter senare var ställningen 2-0 efter det att Johan Högfeldt retfullt enkelt rullat in bollen efter Stefan Ekbloms passning. Innan halvleken var över så gjorde Anders Johansson ett av sina tre mål. I den andra halvleken var matchbilden densamma och Johansson gjorde som sagt två mål till och så lirade Samuel Andersson fram Oliver Kraft efter en genialisk passning, precis som i den första halvleken men denna gång satt bollen. Bennarp blev tvåmålsskytt efter en fin nick i diagonal gavel. Quantcast försökte spräcka nollan och Michael Wejhem var nära men träffade stolpen. Slitvargen Jonathan Lidén blev den som spräckte nollan i denna 7-1 seger för MEC.
MATCHENS LIRARE: HENRIK BENNARP, MEC.

Aftonbladet – Eniro  0 – 2 (WO)

Svea – Eurosport  2 – 0 (WO)

Dagens Nyheter – TV 4  1 – 6
Thomas Hanusek. T. Mårten Magnusson 2, Tomas Eriksson, Carl Skärvall, Jim Jansson, Robert Björk.

TV 4 är hetare på många, många år! Lagen brukar ju ha lite svårt att få ihop folk den första veckan på höstsäsongen men Fyran kom med 13 laddade fotbollspelare, startade optimistiskt och gjorde 1-0 redan i den andra minuten genom Tomas Eriksson. Dagens motståndare, Dagens Nyheter, överraskade alla när man stod för ett gediget lagspel, spelade smart och kontrade giftigt helt enligt skolboken. Mycket riktigt kom 1-1 som ett brev på posten när Thomas Hanusek sköt in bollen efter ett direktskott efter en perfekt slagen hörna av Zacharias Ahlberg. I den tionde minuten bände sig Mårten Magnusson loss och gjorde 2-1. Den första halvlekens bästa utespelare, Ahlberg, fick en dubbelchans men Fredrik Gebauer räddade. Sedan ryckte Ahlberg sig fri men lobben gick över och i slutminuten slog Ahlberg en ny bra hörna och en meter från målet stod Janne Schiratski och fick på ett perfekt direktskott men Gebauer gjorde årets räddning hittills, hur gick det till? I början på den andra var det ett ställningskrig men efter en halvtimme avgjordes matchen. TV 4 gjorde då både 3-1 och 4-1 genom Carl Skärvall och Jim Jansson. I samma veva fick en spelare från DN utgå varpå de fick spela med en man mindre mot slutet. Fyran tackade och tog emot och gick från 4-1 till 6-1, rätt lag vann men resultatet var för stora siffror. Robert Björk gjorde ett mål och när Magnusson fick bollen utanför straffområdet ropade avbytarna passa men Magnusson gjorde som vanligt, mål!
MATCHENS LIRARE: FREDRIK GEBAUER, TV 4.

Ricoh – Rävudden  5 – 4
Ri.
Stefan Hultstrand 2, Simon Krook 2, Olof Damberg. Rä. Nicklas Thorgerzon 2, Marcus Henricsson, Robert Schwartz.

Tack vare en fantastisk målvakt i Markus Davidsson och två mål genom Stefan Hultstrand och Simon Krook kunde Ricoh gå till en halvtidsvila med en 2-0 ledning. Rävudden var värda både ett och två mål men Davidsson storspelade och vi minns speciellt en räddning på Robert Schwartz kanon. I början på andra var David Rajabi nära ett mål men bollen gick i ribbans underkant så istället för 3-0 så stod Ola Gustavsson för ett fin instick till Marcus Henricsson som gjorde 2-1, match igen! Efter en halvtimme blixtrade det till i målprotokollet ordentligt. Först spelade Hultstrand fram Krook till sitt andra mål, 3-1! 30 sekunder senare stod det 3-3 efter det att Schwartz gjort 3-2 och så spelade Schwartz fram Nicklas Thorgerzon som vackert smekte in 3-3 i diagonal gavel. Ytterligare 30 sekunder senare gjorde även Hultstrand sitt andra mål till 4-3. På fyra minuter ändrades resultatet från 2-1 till 4-3. Dessutom hade Thorgerzon ett kanonläge men Davidsson räddade. Med två minuter kvar löpte Olof Damberg över hela planen och sköt 5-3, starkt! Matchen som verkade ha nio liv blev dramattisk sista minuten efter det att Thorgerzon reducerat till 5-4. Ricoh höll dock undan och har fyra poäng upp till slutspelsstrecket med två omgångar kvar.
MATCHENS LIRARE: MARKUS DAVIDSSON, RICOH.