Premier League 8:e omgången 2015

TV 4 – MEC  5 – 1
T. Henrik Berndtson, Thomas Pickelner, Carl Skärvall, Thomas Eriksson, Mårten Magnusson. M. Samuel Andersson.

Slutspelslaget TV 4 fick kämpa på ordentligt inledningsvis för att få bukt med MEC. Det var nämligen de gröna som tog ledningen med 1-0 när Samuel Andersson dundrade in en frispark. Efter en kvart så sköt lagkaptenen Henrik Berndtson från 25 meter varpå bollen letade sig in i krysset till 1-1. Precis innan halvtidspausen hade Fyran vänt 0-1 till 2-1 efter det att årsdebuterande Thomas Pickelner gjort 2-1. I början på andra sköt Carl Skärvall 3-1 på straff med sitt nionde seriemål för säsongen. Debutanterna David Hedengren och Anders Skiöldebrand var nära att reducera till 3-2 efter en halvtimme men några minuter senare kunde evighetsmaskinen Tomas Eriksson avgöra tillställningen till 4-1. I slutminuterna kämpade sig Mårten Magnusson till sig 5-1 med en kanon, vilken fighter! TV 4 spelar en direkt avgörande match mot Svea om vem som tar den sista slutspelsplatsen, oavgjort räcker!
MATCHENS LIRARE: HENRIK BERNDTSON, TV 4.

Quantcast – Svea  1 – 9
Q. Mike Herbst. S. Jens Storberget 4, Patric Jacobsson 2, Markus Hellqvist, Daniel Eskilsson, Erik Pettersson.

Premier Leagues hetaste lag för tillfället är Svea, sex raka segrar! Laget inledde i stor stil och gick fram till en 3-0 ledning efter tio minuter efter rena rama drömspelet. Innan halvleken var färdigspelad kom även 4-0 och 5-0. I den andra halvleken slog Svea av något på takten samtidigt som Quantcast ryckte upp sig avsevärt. Det hindrade inte Svea från att gå segrande från matchen med en 9-1 viktoria. Svea spelar en direkt avgörande match mot TV 4 och det vinnande laget får spela slutspel, kul och spännande! 1988 vann Jens Storberget skytteligan, 1997 upprepade han bedriften och 2003 vann han Serie A:s skytteliga. Han klarade cancern mot alla odds, han får inte spela fotboll för sin läkare och ändå leder han den totala skytteligan år 2015 inför den sista rundan, vilken thriller! En annan spelare som återuppstått från de ¨döda¨ är Michel Rydberg, som drabbades av en hjärtattack i somras men den som har mest antal matchens lirare inteckningar ger sig inte och idag stoppade han nästa allt och fick en inteckning till i maratontabellen. Storberget satte dit fyra, Patric Jacobsson (piggare än på länge) två och så bokfördes Markus Hellqvist, Daniel Eskilsson och Erik Petterson för varsitt. Mike Herbst försökte och försökte och till sist spräckte han nollan.
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, SVEA.

Eurosport – Dagens Nyheter  2 – 4
E. Fredrik Schedin 2. D. Andreas Ebbesen, Thomas Hanusek, Janne Schiratzki, Zacharias Ahlberg.

Dagens Nyheter hade en riktig lyckominut (matchens femte) då laget gick från 0-0 till 3-0 efter mål av Andreas Ebbesen, Thomas Hanusek (kanon) och Jan Schiratzki. Då trodde vi på en massaker men Eurosport ville annorlunda och reste sig på ett utmärkt sätt och gjorde till sist match av det hela. Peter Eklund sköt över ett öppet mål från nära håll, nickade utanför diagonal stolpe och duktige Mike Herbst hade både ett, två och tre lägen men David Balsam vägrade släppa in något mål, so far! I början på andra dundrade Jonas Jonsson bollen i stolpen men istället för 4-0 gjorde Fredrik Schedin ett praktmål till 3-1. Eurosport jagade ytterligare ett reduceringsmål men med sex kvar avgjorde Zacharias Ahlberg med sitt 4-1 mål. Schedin hyfsade till siffrorna till 4-2.
MATCHENS LIRARE: JAN SCHIRATZKI, DAGENS NYHETER.

Eniro – Ricoh  3 – 1
Pierre Gasslander, Musse Marouf, Filip Roglar. R. Matteo Poropat.

Den sista matchen i omgång åtta gick mellan topplagen Eniro och Ricoh. Eniro måste vinna för att gå upp i serieledning och säkra en säker slutspelsplats och Ricoh har en teoretisk chans att nå slutspel vid seger. De gula hade matchens tre första farliga målchanser när Musse Marouf sköt en kanon som strök ribban, Kaveh Parsi sköt över efter en farlig kontring med bra spel och på det tredje läget gjorde lagkaptenen Pierre Gasslander 1-0 efter en fin passning från Marouf. Ricoh hade en bra laguppställning men Eniro hade en mycket bra målvakt i Poja Tahmi, ett bergsäkert försvar och ett fyndigt anfallsspel. Man har ett vägvinnande spelsätt som passar på Skytteholm. Ricoh lyckades inte skapa några heta målchanser men sköt mycket utifrån men de skotten tog Tahmi hand om. Med kvarten kvar gjorde Marouf 2-0. Med fem minuter kvar spräckte Ricoh nollan när Matteo Poropat påpassligt reducerade till 2-1. De gick även för en kvittering och fick ett bra frisparksläge på straffområdets linje. Skottet resulterade inte och istället kontrade Eniro två gånger i rad där Filip Roglar kom i rena frilägen. Det första räddade Markus Davidsson men på det andra fastställde han slutresultatet 3-1 och Eniro toppar serien med en match kvar.
MATCHENS LIRARE: POJA TAHMI, ENIRO.

Rävudden – Aftonbladet  2 - 0 (WO)