Premier League 9:e omgången 2015

MEC – Dagens Nyheter  1 – 2
M. Johan Högfeldt. D. Jan Schiratzki 2.

MEC inledde matchen i stor stil med Samuel Andersson som stort ankare. Redan efter sju minuter hade MEC vaskat fram tre heta målchanser. Andersson sköt men David Balsam räddade, Andersson nickade men Balsam räddade och så slog Andersson en bra hörna som Joakim Koch klackade strax utanför. Var vad då inte naturligare än att Dagens Nyheter gjorde 1-0 och det var precis det som hände när teknikern David Hincapie Bedoya spelade fram bollen till Janne Schiratzki som löpte på samma boll som målvakten men några meter in på planhalvan var Schiratzki först och rullade bollen mot mål och den gick stolpe in till 1-0! Ett lite frustrerat MEC gick till anfall direkt och Niklas Pettersson träffade stolpen, bollen är rund! Efter en kvart kom en rättvis kvittering när Andersson slog ytterligare en bra hörna och denna gång stötte Johan Högfeldt in bollen med vänstern. Innan halvleken var slut så slog Thomas Hanusek ett fint inlägg och vid bortre stolpen dök formstarka Schiratzki upp och nickade vackert in 2-1. Den andra halvleken var ett långt ställningskrig och det var lika nära ett 3-1 mål när Pontus Björnström träffade i ribban som ett 2-2 mål när Högfeldt skarvade Anderssons inspel i stolpen. Till sist vann DN med 2-1 och de kan sammanfatta en ganska bra säsong med en fjärdeplats i Premier League med häng på slutspel och på fredag spelar de semifinal i Reklamseriecupen.
MATCHENS LIRARE: JAN SCHIRATZKI, DAGENS NYHETER.

Eniro – Rävudden  4 – 10
E. Pierre Gasslander 2, Thomas Gräns, Poyan Gerami. R. Marcus Henricsson 3, Nicklas Thorgerzon 2, Robert Schwartz 2, Nisse Rasmusson 2, Patrik Mattsson.

Det behövdes ett riktigt skitväder för att rävarna i Rävudden skulle prestera säsongens i allra högsta grad bästa spel. Det började dock med att serieledarna Eniro gjorde 1-0 redan i den första spelminuten när Thomas Gräns påpassligt snappade upp bollen efter ett försvarsslarv och dunkade in den i mål. När matchuret visade två minuter hade Rävudden vänt 0-1 till 2-1 efter det att Marcus Henricsson svarat för 1-1 och Nicklas Thorgerzon 2-1. Det blev startskottet till ett ruggigt och framförallt effektivt spelande Rävudden som gick från 2-1 till halvtidssiffrorna 5-1 och det var även nära 6-1 när Thorgerzon kom fri och träffade ribban. Thorgerzon hann med att bli tvåmålsskytt innan och det blev även Henricsson. 3-1 målet sköt Patrik Mattsson med ett direktskott efter en fin passning från Henricsson. Ett lite chockat Eniro gick av planen och två spelare frågade, - Vad är det här för kanonlag? Svaret kom ganska snabbt, - De är så här bra när alla bitar faller på plats! Eniro försökte gå ikapp i den andra halvleken och anföll med allt och de öppnande upp för kontringar där vi fick se en böljande andra halvlek som innehöll hela åtta mål. Med två minuter kvar så gjorde Robert Schwartz, även han tvåmålsskytt, 10-4! Nisse Rasmusson var pigg värre och blev den fjärde spelaren som gjorde två mål i Rävudden där Henricsson var värst med tre. Eniros lagkapten Pierre Gasslander svarade även han för två mål och så fick vi även se Poyan Gerami curla in ett. Tänk om Rävudden upprepar detta spel 2016, ja då går man till slutspel! Eniro kan missa seriesegern men slutspelsplatsen är klar!
MATCHENS LIRARE: MARCUS HENRICSSON, RÄVUDDEN.

Ricoh – Eurosport  3 – 1
R. Matteo Poropat 2, Simon Krook. E. Sebastian Svensk.

Eurosports laguppställning var av äkta korpkaraktär. Två tjejer, en 14-åring, en bra målvakt, tre ¨pensionärer¨ och en stjärna! Med den blandningen kunde det väl bara bli succé! 14-åringen Henry Lidström spelade fram ¨pensionären¨ Janne Möller men Markus Davidsson räddade närskottet. Några minuter senare spelade H Lidström fram planens bästa spelare, Sebastian Svensk, som gjorde 1-0. Ricohs spelare sprang ganska mycket och sköt både utanför, över och de som gick på mål räddade Ralf Bjurbo med bravur. Eurosport gick stärkta till bänken för vila inför den andra halvleken med en 1-0 ledning, starkt! I den andra satte Ricoh ännu mer fart samtidigt som Eurosport började krokna en aning. I den femte minuten fick Matteo Poropat ett friläge och rullade in 1-1, i den tionde minuten slog Poropat en hörna som gick via en försvarare till 2-1 och efter en kvart formligen dundrade Simon Krook upp bollen i diagonalt kryss till 3-1, vilken pärla! Olof Damberg hade ett bra läge men farsan Stefan Lidström, den tredje ¨pensionären¨ räddade på mållinjen (det var ¨pensionären¨ Tony Almén, som myntade uttrycket)! Ricoh vände 0-1 till 3-1 i den andra halvleken och slutar femma i Premier League men man har mer att ge, de kanske blir slutspel 2016. Eurosport är ojämna men har material för en högre placering i framtiden, hoppas vi syns nästa år.
MATCHENS LIRARE: MATTEO POROPAT, RICOH.

Aftonbladet – Quantcast  3 – 2
A. Samuel Gheabreab 2, Marcus Skarphagen. Q. Mike Herbst, Jonathan Lidén.

¨Bottenlagen¨ Aftonbladet och Quantcast spelade inte som några bottenlag utan vi fick se en fartfylld och trevlig match, speciellt i den första halvleken! Quantcast hade nya fina tröjor, helt i vitt och man fick en liten känsla av Real Madrid. Där slutade jämförelserna men deras ledningsmål till 1-0 var läckert. Jonathan Lidén och Mike Herbst spelade en dubbelvägg och till sist svarade den förstnämnda för målet. Aftonbladet kom starkt tillbaka i matchen och Marcus Skarphagen fick två lägen där det första tog i stolpen och returen räddade Anders Uhlin mirakulöst på mållinjen. I slutminuten på första kunde inte duktiga Björn Bigander stå emot längre för då kvitterade teknikern och hale Samuel Gheabreab till 1-1. I slutsekunderna var Bladet även nära ett 2-1 mål men Skarphagen nickade Gheabreabs fina hörna strax över. I början på den andra halvleken gjorde istället Quantcast 2-1 efter det att J Lidén formligen otagbart dundrat in bollen. Bladet fick nu jaga en kvittering igen och det var nära när Skarphagen sköt men Bigander räddade med en fotparad. Efter en halvtimme stötte Skarphagen snyggt in Samuel Anderssons fina hörna till 2-2. Tre minuter senare hade AB vänt 1-2 till 3-2 och på nytt var det Gheabreab som vackert styrde upp Skarphagens fina passning i nättaket. Sista tio böljade spelet fram och tillbaka och det var lika nära ett 4-2 som en kvittering till 3-3 men till sist höll Bladet undan, hoppas att vi ses nästa år.
MATCHENS LIRARE: SAMUEL GHEABREAB, AFTONBLADET.

Svea – TV 4  2 – 4
S. Markus Hellqvist, Jens Storberget. T. Carl Skärvall, Oscar Englund, Pelle Porseryd, Thomas Pickelner.

Seriemakaren hade lyckats till 100 procent detta år för lagom till Reklamseriens allra sista seriematch så möttes TV 4 och Svea om en plats slutspelet och seriesegern. Dessutom var det en intern kamp om skytteligatiteln mellan unge, starke och snabbe Oscar Englund mot dubbelt så gamla och halvskadade Jens Storberget. Om TV 4 vinner så vinner det serien, vid oavgjort blir de tvåa och går till slutspel men får kvala uppåt och vid förlust missar de hela festen! För Svea var det bara seger som räknades och då vinner man hela Premier League! Fyran startade efter modellen full fart framåt och rakt in i kaklet! Efter 90 sekunder hade Carl Skärvall gjort 1-0! Fyran fick då än mer energi och fortsatte sitt frejdiga spel där Skärvall var även nära 2-0 men Michel Rydberg räddade mirakulöst med klacken. Svea hade svårt att få till några farligheter och istället slog TV 4 till med både 2-0 och 3-0 när kvarten var spelad. Det andra målet dunkade Englund (nu lika med Storberget) in efter ett fint spel innan. Det tredje målet var en grann historia där Mårten Magnusson sköt bollen stolpe, stolpe och ut varpå Pelle Porseryd sköt upp den via ribban och in. I början på andra jobbade Tobias Ohlström fram bollen till Thomas Pickelner, som i sin tur rakade in 4-0 och matchen kändes avgjord. Efter en halvtimme spelade Johan Böhm fram Markus Hellqvist som reducerade till 4-1 och en strimma hopp tändes hos Svea. I slutminuterna var det en kamp mellan Englund och Storberget. Med två minuter kvar av hela säsongen slog Patrik Eriksson in bollen i straffområdet och där stod Storberget och vispade in sitt 16:e mål för säsongen och matchens 4-2 mål. I matchens sista minut kom Englund farande och sköt ett bra skott förbi Rydberg i målet men som en räddande ängel stod Mattias Hermansson, som för övrigt gjorde sin bästa match för i år och räddade skottet på mållinjen. Samtidigt så räddade han Storberget som nu 28 år efter sin första skyttetitel upprepade bedriften, stort! Vi gratulerar TV 4 till seriesegern, uppflyttningen till Serie A och önskar dem lycka till i det ovissa slutspelet. Ett stort grattis även till Storberget, 50 år och skyttekung, starkt! Jim Jansson var grym i dag.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS HERMANSSON, SVEA.