Serie A 1:a omgången 2015

TNS Sifo – Scrive  0 – 2
Michael Björling, Robert Nordin.

Så var då Reklamseriesäsongen 2015 i gång och första matchen gick mellan TNS Sifo, som var tillbaka i Serie A och Scrive (f.d. DHL Reklam). Det var lite tuffare än vanligt ute på centercourten utan för den sakens skull vara fult och matchen var jämn inledningsvis. Vi fick vänta till en kvart innan årets första mål kom när Henrik Wiss slog en underbar crossboll till Michael Björling som vid den bortre stolpen lite turligt nickade in bollen via målvakten, 1-0! Under slutminuterna på första halvlek var det lika nära 2-0 som 1-1. Först sköt Robert Nordin men Oskar Axelsson styrde bollen i stolpen och på returen sköt Nordin igen men denna gång räddade Axelsson på mållinjen. I anfallet efter var Mathias Friman helt fri men Bendikt Zielke räddade med bravur vilket han gjort vid två tidigare tillfällen. I början på andra var bröderna Nordin (Nicklas & Robert) riktigt vassa och Nicklas drev igenom på högerkanten och serverade Robert bollen på silverfat men skottet gick över. Minuten senare var Robert igenom igen men nu gick skottet strax utanför. Det skulle komma ett 2-0 mål när Robert rundade backlinjen och rullade in bollen. TNS som gjorde mest mål i hela Reklamserien ifjol blev nollade idag mot ett överraskande starkt kollektiv i form av Scrive.
MATCHENS LIRARE: BENDIKT ZIELKE, SCRIVE.

Bizkit – Tidningskungen  3 – 2
Peter Arnesson 2, David Andersson. T. Rutger Lindquist, Robert Nilsson.

Tidningskungen fick en drömstart på matchen men sedan kom Bizkit tillbaka med stormsteg. Efter tre minuter var TK i en 2-0 ledning och redan i den första minuten hade han presenterats sig. Han, det var Rutger Lindquist, som elegant, enkelt och ljudlöst styrde in Andreas Bergvalls inspel och allt var som vanligt. Det andra målet gjordes av Robert Nilsson efter ett perfekt direktskott efter en mycket vacker passning snett bakåt från Johan Hageus. Ju längre halvleken led ju piggare blev Bizkit och TK såg allt segare ut och till sist hittade David Andersson fram med en passning till Peter Arnesson som tog det lugnt och reducerade till 1-2. I slutet på första och i början på andra hade TK lägen för att punktera matchen. Jerry Månsson träffade utsidan av stolpen, samma man sköt ett bra skott hårt trängd men bollen gick ribba ner och sedan var Rulle helt fri men Andreas Hagelin mirakelräddade. Istället för 3-1 flera gånger om så kom kvitteringen efter en halvtimme när Andersson spelade vägg med Arnesson och så var det 2-2. Mot slutet gick bägge lagen för seger i det sköna vårvädret och Andersson slog en crossboll till Arnesson men språngnicken gick i gaveln. Med fem kvar fick Arnesson ett nytt läge och nu satt 3-2 bollen i diagonal gavel. TK försökte kvittera men vändningen från 0-2 till 3-2 var ett faktum.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, BIZKIT.

Dandy Dots – BOW reklam  1 – 9
Alexander Valentini. B. Kristoffer Junegard 2, David Nildén 2, Anders Hammargren 2, Peter Kisfaludy, Daniel Hesser, Christer Mattiasson.

Reklamserien tippar att sammanslagningen mellan Team Curbside och Dandy Dots (laget heter Dandy Dots) kommer att bli ett farligt slutspelslag när alla bitarna faller på plats. I premiären fick de svårast tänkbara motstånd när fjolårets seriesegrare och regerande mästare, BOW reklam, stod för motståndet. Matchen inleddes med ett dubbelt jubileum när Peter Kisfaludy gjorde det första målet redan efter två minuter i hans 30:e raka säsong i Reklamserien! Andreas Roos kontrade med att skjuta i ribbans underkant, det blev inte en kvittering den gången men efter en kvart stod Alexander Valentini för ett vackert mål när han drev bollen över nästan hela plan där det var överstegsfinter och väggspel innan han gjorde 1-1. I början på den andra var BOW ruskigt bra samtidigt som DD spelade med huvudet under armen. På sex minuter gick mästarna från 1-1 till 5-1 och matchen var avgjord. Sista tio blev ett böljande Hawaispel varpå slutsiffrorna skrev 9-1. BOW hade hattrick i tvåmålsskyttar i form av Kristoffer Junegard, David Nildén och Anders Hammargren. Även Daniel Hesser och Christer Mattiasson hamnade i målprotokollet. Kaj Eskelinen kostade på sig att missa en straff men gjorde mängder av målgivande passningar.
MATCHENS LIRARE: KAJ ESKELINEN, BOW REKLAM.

INGO – FC Viasat Sport  4 – 1
I.
Gustav Westman 2, Rob Scutt, Adam Tapper. F. Daniel La Placa.

Förra årets överraskningslag (stundtals) INGO inledde även denna säsong på allra bästa sätt. Utan att direkt glänsa gick man ganska enkelt fram till en 2-0 efter åtta minuter. Planens bästa spelare, Filip Mårtensson, serverade först Gustav Westman en hörna till 1-0 och Rob Scutt till 2-0. Dessutom hade Adam Tapper ett skott i insidan av stolpen. FC Viasat Sport var lite ringrostiga men Tobias Wimnell fick i alla fall till ett friläge men Kim Gustafsson räddade. I början på andra stod matchen och vägde ett tag men efter en halvtimme spelade Fredrik Lundberg fram Tapper till 3-0. Då kändes matchen avgjord men VS avslutade ganska bra och skaffade sig två snabba straffsituationer och på den andra blåste domaren. Daniel La Placa stegade fram och reducerade till 3-1. I anfallet efter sköt Christoffer Braw klockrent i stolpen men istället för 3-2 kontrade in Westman in sitt andra mål för dagen och matchens slutresultat 4-1. I Michael Johansson hade INGO en fin debutant.
MATCHENS LIRARE: FILIP MÅRTENSSON, INGO.

Vincitori – Mediekompaniet  2 – 5
V.
Nicklas Hedengran, Marcus Sandmark. M. Johan Sund 2, Erik Möller 2, Pehr Dunger.

Den bästa matchen i första omgången i Serie A gick mellan Vincitori och Mediekompaniet. Det började med att Johan Sund i högsta fart drev igenom två gånger och vid det andra tillfället blev det 1-0. Efter en kvart stod MK för ett fint anfall som avslutades med att Sund spelade fram Erik Möller till 2-0. Allt eftersom kom Vincitori in i matchen och med fem sekunder kvar till halvtidsvilan tog Nicklas Hedengran ner bollen på bröstet och smällde in reduceringen i den bortre gaveln. I början på andra kom även kvitteringen till 2-2 efter veckans vackraste mål. N Hedengran nickpassade vidare en crossboll och Marcus Sandmark dundrade in bollen på volley, vilket mål! Från att MK suttit på vinnarspåret var det nu helt plötsligt Vincitori som var i förarsätet. Med fem minuter kvar spelade Möller fram Sund som gjorde sitt andra mål till 3-2. Vincitori satsade nu allt framåt för att få in en kvittering men istället kontrade MK in 4-2 med två kvar när Pehr Dunger ryckte sig igenom och satte dit bollen. Av bara farten kom även 5-2, Nicklas Bauer sköt i stolpen och returen sköt den andra tvåmålsskytten Möller in, bra fart i matchen! Vincitori mönstrade fler bra nyförvärv där 43-årige Anders Pettersson glänste mest.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET