Serie A 2:a omgången 2015

Tidningskungen – INGO  1 – 0
Rutger Lindquist.

Tidningskungen bättrade på sitt försvarsspel några snäpp och då såg det genast mycket bättre ut och eftersom INGO alltid har ett bra försvarsspel uteblev det där riktigt heta målchanserna under den första halvleken som slutade mållös. Efter en halvtimme av matchen så började man fundera på om det skulle bli 0-0! Det såg ibland ut som en slutspelsmatch med mycket kamp och TK var aningen bättre matchen igenom och till sist spräcktes nollan när Jussi Kontinen spelade fram Rutger Lindquist som från högersidan sköt 1-0 i diagonal gavel. Det blev inga fler mål och båda lagen står på tre poäng efter två omgångar.
MATCHENS LIRARE: JUSSI KONTINEN, TIDNINGSKUNGEN.

Vincitori – FC Viasat Sport   2 – 2
V.
Niklas Anbratt, Marcus Sandmark. F. Tomas Eriksson, Henrik Agardh.

FC Viasat Sport höjde sig rejält från premiären och följaktligen kom också 1-0 genom Tomas Eriksson, som bara hade att styra in bollen i ett vidöppet mål efter en genialisk passning från Gustav Lundström. Sedan hade Mahmoud Mustapha ett skott i gaveln och Robert Pihl ett skott i stolpens utsida och där var det andra målet nära. Även denna match var Vincitori lite trögstartade men sedan lossande det med besked. Glenn Andersson lobbade över och Peter Hedengran spelade fram Marcus Sandmark som klackade bollen från nära håll men Robert Eriksson reflexräddade. VS stack emellan och Martin Palm sköt en kanon som Mattias Öström var nära att nicka in. Minuten senare kontrade VS och Öström spelade fram Henrik Agardh som gjorde 2-0. Efter en halvtimme satte Niklas Anbratt en frispark i krysset, vackert! Det blev en injektion för Vincitori som nu tog över matchbilden mot ett allt tröttare VS. Pär Askerstam trodde att sitt närskott skulle resultera men Eriksson gjorde en fantastisk räddning. Med fyra kvar skarvade Sandmark in kvitteringen 2-2 efter en fin passning från Anders Pettersson och med två kvar var vi beredda att skriva in 3-2 till Vincitori när Roger Tell var igenom men matchhjälten Eriksson gjorde ytterligare en reflexräddning varpå det blev delat pott.
MATCHENS LIRARE: ROBERT ERIKSSON, FC VIASAT SPORT.

BOW reklam – TNS Sifo  3 – 2
Hasse Pettersson, Anders Hammargren, Andreas Andersson. T. Mathias Friman, Jonas Bergman.

I dag var det repris på fjolårets final, den gången vann BOW reklam enkelt men nu bjöd TNS Sifo verkligen upp till dans. Ett oslagbart rekord inträffade när matchen drog igång för på plan fanns tre f.d. Allsvenska skyttekungar i form av Kaj Eskelinen (1990), Andreas Andersson (1996) och Christer Mattiasson (1997). Det började med att Hasse Pettersson via stolpen gjorde 1-0 redan i den andra minuten. Men sedan var det lite överraskande TNS som skapade två, tre fina lägen och hade inte 50-årige Henrik Strömblad i målet storspelat så hade inte ställningen i halvtid varit 2-0 för BOW eftersom Anders Hammargren gjort det andra målet efter fint spel. I början på andra kom istället ett mål från TNS när Mathias Friman körde ett eget solo inne i straffområdet, 1-2! Det var sedan lika nära ett 3-1 mål när David Nildéns inspel tog i stolpen och när Mattiassons närskott räddades på mållinjen, som när Friman blev frispelad, stod för en fin bollmottagning men han kunde inte helt fri överlista Strömblad. Efter en halvtimme gjorde Andreas Andersson 3-1 men BOW kunde inte andas ut för Jonas Bergman tryckte in 2-3 med fem kvar. TNS hade något enstaka läge till kvittering men en fartfylld och trevlig match slutade 3-2 till mästarna.
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM.

Mediekompaniet – Dandy Dots  4 – 2
Johan Sund 3, Nicklas Bauer. D. Jonas Andersson, Daniel Lindstrand.

Mediekompaniet överraskade alla när man spelade en taktisk avvaktande fotboll och Pehr Dunger träffade ribban. I anfallet efter lyckades istället Jonas Andersson göra 1-0 för Dandy Dots. Innan halvleken var över så hade MK vänt 0-1 till 2-1 efter mål av Nicklas Bauer och Johan Sund där det sistnämnda målet kom 10 sekunder före halvtidsvilan. I den andra halvleken tog MK hem sitt lag och DD hade ett stort bollövertag utan att skapa de där riktigt heta lägena. Efter en halvtimme kom till sist rättvist 2-2 efter mål av fotomodellen Daniel Lindstrand. I det läget av matchen var nog MK nöjda men en pinne så därför kom Sunds 3-2 mål efter en kontring lite överraskande. DD var nu tvungna att flytta fram folk för att kvittera men istället fullbordade Sund sitt hattrick med tre kvar när han fastställde slutresultatet 4-2. Sund har nu som innermittfältare svarat för fem Serie A mål på två matcher, stort av Reklamseriens bästa spelare.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET.

Scrive – AGO  2 – 5
Henrik Wiss, Pelle Ericsson. A. Per Apelgren 2, Peter Waltre, Tomas Pettersson, Simon Thylander.

Den första halvleken mellan AGO och Scrive slutade mållös och det skall de båda lagen tacka sina målvakter för där speciellt Magnus Bennysson stod för några svettiga reflexräddningar. Under den första halvlekens nio minuter tog förra årets player of the year, Per Apelgren, tag i taktpinnen och likt Gretzky styrde han offensiven samt svarade för två mål och två målgivande passningar så att det helt plötsligt stod 5-0 på resultattavlan. Peter Waltre, Tomas Pettersson (fin nick) och Simon Thylander hette de övriga målskyttarna. Scrive som inlett säsongen strålande och hade hållit nollan i över en timme föll ihop som ett korthus men man hyfsade till siffrorna till 5-2 efter mål av Henrik Wiss och Pelle Ericsson, som för övrigt inledde sin 29:e raka säsong i Reklamserien, stort!
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO.