Serie A 3:e omgången 2015

Scrive – FC Viasat Sport  2 – 2
Johan Gardner 2. F. Henrik Agardh, Robert Pihl.

Matchen mellan Scrive och FC Viasat Sport var jämn inledningsvis och målchanserna lätt räknade. I mitten på den första halvleken fick vi dock se tre raka lägen. Först slog Stefan Ottosson ett inlägg som store Henrik Agardh nickade i mål till 1-0. I anfallet efter slog Pelle Ericsson en hörna som Henrik Wiss stötte mot mål men Christoffer Braw räddade på mållinjen. Sedan var Agardh i farten igen men nu smet bollen strax utanför. Det stod 1-0 ganska länge men med sju kvar sköt Johan Gardner årets hårdaste frispark via stolpen till 1-1. I och med det målet fick Scrive en energikick och två minuter senare hade de vänt 0-1 till 2-1 efter ytterligare ett mål av Gardner och ytterligare var det efter en kanon. Denna gång med yttersidan i bortre gaveln, snyggt! Med fyra kvar träffade Ericsson stolpens utsida och där var Scrive nära en trepoängare. Med fem sekunder kvar kastade VS ett inkast, duktige backen Braw fick tag i bollen, tog sig förbi en spelare men blev lite upphakad. Domaren gav fördelstecknet och han avancerade framåt samt sköt ett skott som Robert Pihl klackade upp i bortre krysset, vilket flyt! Matchen slöt rättvist 2-2.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GARDNER, SCRIVE.

Bizkit – TNS Sifo  5 – 6
Martin Andreasson 2, Adam Rådås 2, Patrik Bromér. T. Joacim Runholm 4, Joakim Nordin, Mathias Friman.

Två av förra årets finallag var Bizkit och TNS Sifo. Då blev det varsitt silver men idag bjöd de på guldfotboll om man tänker på publiken, det var full fart framåt från första till sista minuten och det bjöds på mängder av mål. Det blev en blixtrande första halvlek som slutade i siffrorna 4-3, kul! Joacim Runholm slog en perfekt hörna som Joakim Nordin nickade in till 1-0. På tre minuter vände Bizkit 0-1 till 2-1 efter mål av Martin Andreasson via stolpen och Patrik Bromér som bara hade att stöta in bollen efter fantastiskt förspel av Andreasson. Runholm hade en volley som Andreas Hagelin reflexräddade men han kunde inte ta Runholms kvitteringsboll till 2-2. Under slutminuterna av första kom Adam Rådås igång på allvar och först sköt han ett bra skott som Fredric Olofsson räddade och returen sköt han i ribban. Rådås gjorde sedan både 3-2 och 4-2 innan Runholm satte dit 4-3. I den andra halvleken hade inte Bizkit det riktigt rätta flytet. Philipp Goldberg hade ett stolpskott från 5-3 och så var Andreasson och Peter Arnesson fria inne i straffområdet men Olofssons räddade ett givet 5-5 mål. Däremellan hade fantastiska Runholm både kvitterat till 4-4 och gjort 5-4. Dessutom stod Mathias Friman för ett solomål till 6-4. Närmare än ett 6-5 mål av Andreasson i slutminuten kom man inte. Gubbarna i båda lagen stod för offensiv fotboll!
MATCHENS LIRARE: JOACIM RUNHOLM, TNS SIFO.

Mediekompaniet – BOW reklam  2 – 2
Johan Sund, Pehr Dunger. B. Hasse Pettersson, Christer Mattiasson.

I en tidig seriefinal drabbade BOW reklam och Mediekompaniet samman och det var MK som inledde bäst och i den åttonde minuten slog Pehr Dunger en perfekt genomskärare till Johan Sund som gick i djupet och rundade målvakten samt rullade in 1-0, det var Sunds sjätte mål för säsongen! Det var även nära ett 2-0 mål när Rickard Fredricson stötte bollen strax utanför efter en hörna och så räddade Christer Uhrlin bollen på mållinjen två gånger om. Allt eftersom matchen gick så fick BOW ordning på positioner och spel och innan halvleken var till enda så förvaltade Hasse Pettersson, Christer Mattiassons passning på bästa sätt, 1-1! I halvlekens sista sekund spelade Mattiasson fram Anders Hammargren som sköt utanför diagonal stolpe. Även i början på den andra halvleken fick Hammargren på en kanon men Leslie Marsden räddade. Istället var det MK som gjorde 2-1 i den fjärde minuten när Dunger förlängde Sunds framstöt till 2-1. Sista kvarten tog MK hem laget och BOW låg på för en kvittering men det där riktigt heta målchanserna lös med sin frånvaro och man började tro på en liten skräll. Med två kvar kom kvitteringen till 2-2 genom Mattiasson och BOW skulle även få ytterligare ett läge men Hammargren sköt strax utanför. Det blev rättvist 2-2.
MATCHENS LIRARE: LASSE ÅSTRAND, BOW REKLAM.

Tidningskungen – AGO  1 – 3
Rutger Lindquist. A. Per Apelgren, Peter Waltre, Fredrik Dahlin.

AGO fick ett ganska tidigt ledningsmål när Per Apelgren gjorde 1-0. I och med det ledningsmålet kunde AGO backa hem sådär lite lagom och så fort läge gavs kontraslog man. Tidningskungen spelade ganska bra och det var ett högt tempo och det böljade verkligen fram och tillbaka. Både Andreas Bergvall och Jussi Kontinen fick till bra avslut men Kristian Kaufmann gjorde två fina räddningar. Matchbilden såg lika ut i den andra halvlek. På en kontring var Peter Waltre i farten och han drev, drev och drev varpå han dundrade in 2-0 i bortre krysset. Det kunde lika gärna blivit ett 3-0 mål när Jesper Blomqvist körde en soloraid men bollen gick i stolpen, som ett 1-2 mål när Emil Mattsson hittade Rutger Lindquist i sitt favoritläge vid den vänstra stolpen. Denna gång gick bollen utanför diagonal stolpe men inte med fem kvar för då slog Lindquist in en retur och nu var det bara en uddamålsledning för AGO. TK satsade allt framåt varpå AGO kontrade och Blomqvist spelade till Apelgren som spelade vidare till Fredrik Dahlin, som i sin tur fastställde slutresultatet 3-1 efter ett vackert triangelspel.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMAN, AGO.

Dandy Dots – INGO  1 – 2
José Monteiro. I. Adam Tapper 2.

I det strilande regnet inledde INGO riktigt bra och framförallt effektivt vilket nog gladde huvudsponsorn BELGOBAREN! I den tredje minuten slog Jonas Pettersson en genialisk passning rätt igenom straffområdet och vid bortre stolpen dök Adam Tapper upp och kunde enkelt bredsida in 1-0 i det vidöppna målet. Fem minuter senare var det Mikael Johanssons tur att servera Tapper till 2-0. Dandy Dots, som spelade propaganda i cupen förra veckan (seger med 7-0), vaknade iallafall till liv och Alexander Valentini hade två farliga klackar som dock inte resulterade. Efter en kvart kom reduceringen till 1-2 efter det att Jose Monteiros frispark ändrat riktning på en försvarare och det ställde målvakten. I slutet på första och i början på andra hängde kvitteringen i luften när Jonas Andersson var framme. Det ena skottet gjorde Kim Gustavsson en kanonräddning på och det andra skottet tog i gaveln. INGO hade också sina lägen som när Filip Mårtensson träffade stolpen och så sköt Petter Damberg ett skott men Bosse Eriksson räddade med sin favoriträddning, nämligen en fotparad. Spelet vände igen och Monteiro bredsidade en boll mot ett öppet mål men Johansson räddade på mållinjen. En bra och svängig match slutade 2-1 till INGO och DD väntar fortfarande på sin första poäng i Serie A.
MATCHENS LIRARE: ADAM TAPPER. INGO.