Serie A 4:e omgången 2015

Tidningskungen – Dandy Dots  0 – 6
D.
Jonas Andersson 4, Vasilis Birbas, Birhan Akdag.

Birhan Akdag sköt direkt på avspark varpå Hedberg fick tippa bollen i ribban och ut till hörna. Det var startskottet på en mycket bra första halvlek och där var Tidningskungen det något vassare laget. Både Jerry Månsson och Andreas Bergvall var extra pigga denna morgon. Dandy Dots målvaktlejon, Magnus Lindblad, var mycket stabil i målet och under den första halvlekens tre sista minuter fick vi se två riktiga klassmål av en riktig klassavslutare i form av Jonas Andersson. Vid det första målet stod han felvänd mot mål, tog vara på Vasilis Birbas fina passning, vände bort målvakten, var iskall när han drev mot målet och lurade en back som stod på mållinjen innan bollen gick i mål. Vid det andra målet kastade Jonas Breding ett långt inkast och målvakten, en försvarare och Andersson gick på bollen varpå den sistnämnde elegant lobbade bollen i mål till 2-0. I början på andra var det lika nära ett 3-0 mål som ett 2-1 dito. Andersson slog en grym passning till Breding vid bortre stolpen men bollen gick i gaveln, Månsson vek in i banan och sköt en låg kanon i stolpens insida och så dundrade Akdag en frispark i ribbans överkant. I DD var Lindblad bra, försvarsspelet över hela planen var perfekt, Breding och Akdag och till en viss mån Birbas sprang som galningar och kontringarna med snygga mål som följd helt fantastiska. Andersson spelade fram Birbas till 3-0, Thomas Xanazzi spelade fram Akdag till 4-0 och så avslutade Andersson med att göra både 5-0 (fint triangelspel mellan Andreas Roos och Akdag) och slutresultatet 6-0, vilken urladdning! Siffrorna var givetvis för stora och TK var trots allt inte dåliga och när Lindblad var överspelad räddade en försvarare Niclas Berghs skott på mållinjen.
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DANDY DOTS.

AGO – Mediekompaniet  3 – 2
Peter Waltre, Billy Harkness, Simon Thylander. M. Nicklas Bauer, Erik Möller.

Det hände mer på de första fem minuterna än på resten av den första halvleken om man tittar på den sista tredjedelen. Per Jonsén träffade stolpen, Johan Sund ryckte sig fri från halva plan och sköt i stolpen, returen sköt han i stolpen och på den andra returen blev han hårt trängd varpå den vikarierande målvakten Fredrik Dahlin tog bollen. Det skulle visa sig att Dahlin blev ett spöke för Mediekompaniet. I den femte minuten spelade Simon Thylander fram Peter Waltre till 1-0. Den andra började som den första och Billy Harkness gjorde 2-0, Rikard Fredricson dundrade en boll i ribbans underkant och istället för 2-1 så gjorde Thylander 3-0. Sedan hade pigga Thylander en lobb i ribban. Efter en halvtimme började AGO krokna en aning och MK tryckte på för allt var det var värda. Dahlin växte nu ut till en jätte i målet och varvade TV-räddningar med otroliga benparader som när Sund var framme. Nicklas Bauer sköt i stolpen men fick in sin egen retur till 3-1 och nu var MK på gång ordentligt. Det fick in ett mål till när Sund gjordes ner, Erik Möller satte straffen men det var bara det att det var i matchens sista sekunder. Av de två obesegrade lagen är det nu bara AGO som är det. Magnus Laurin är pudelklok och kämpar hela matcherna igenom, en pigg 54-åring!
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLIN, AGO.

BOW reklam – Scrive  5 – 5
B. Christer Mattiasson 2, Andreas Andersson 2, Anders Hammargren. S. Robert Nordin 3, Ferhat Celebi 2.

På grund av vattensjuk plan så spelades matchen på plan C och det verkade passa Scrive, som överraskade alla på Skytteholms IP och framför allt stortrivdes Robert Nordin. Det var nämligen så att R Nordin sprang förbi försvaret och gjorde 1-0 men Christer Mattiasson kvitterade. R Nordin drev och drev samt avslutade med att göra 2-1 men Mattiason kvitterade. För att inte Mattiasson skulle hinna kvittera igen så körde R Nordin ett solo i halvlekens sista sekunder och han avslutade med att prickskjuta krysset till 3-2! BOW reklam var lite frustrerade och lite smågnälliga men man tog sig i kragen i den andra halvleken. Den började dock med ett nytt solo av R Nordin men skottet gick strax utanför och istället för 4-2 kontrade Andreas Andersson in 3-3. BOW började sedan ta över lite och därför kom Scrives 4-3 mål som en liten överraskning när Ferhat Celebi fick se sitt inlägg gå via en försvarare och i en båge över målvakten och in i den bortre gaveln. Efter en halvtimme var Scrive nära till en tvåmålsledning igen när R Nordin elegant klackade bollen till brodern Nicklas Nordin men det hårda skottet gick i stolpen och istället för 5-3 kontrade Andersson in 4-4, vilken match! Båda lagen hade fina lägen till ett ledningsmål, Andersson nickade men Henrik Wiss räddade på mållinjen och så räddade Michael Eklund N Nordins friläge med en fotparad. Med två minuter kvar slog Jörgen Åberg ett perfekt inlägg och först på bollen var Celebi som vackert nickade in bollen och Scrive var i ledningen för femte gången, 5-4! I den förra matchen kvitterade BOW i slutminuten och Scrive släppte in en kvittering i matchens sista sekund. Frågan var om detta skulle upprepa sig? I slutsekunderna slog BOW ett inlägg och det blev kalabalik. BOW hade just fått ett mål bortdömt för lite gruff på målvakten och även denna gång blev lite smågruff men domaren friade och Anders Hammargren kunde från nära håll nicka in 5-5, precis som det slutade 1987 de bägge lagen emellan, vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: ROBERT NORDIN, SCRIVE.

TNS Sifo – FC Viasat Sport  1 – 4
Joacim Runholm. F. Henrik Agardh 3, Daniel La Placa.

TNS Sifo inledde piggt men sedan var det FC Viasat Sport för hela slanten och frågan är om VS gjort en kollektivt bättre match på flera år. Många av spelarna var vassare än vanligt och bl.a. Martin Palm och Henrik Agardh trivdes på plan C dit matchen var flyttad. Det var TNS med en mycket snabb och pigg 40-åring i Joacim Runholm som kontrade in 1-0 med sitt femte mål för säsongen. Minuten efter var Mathias Friman nära att göra 2-0 efter det att han vänt bort en försvarare men målvakten Daniel Olofsson räddade. Sista kvarten på första var VS bra och det var endast en storspelande målvakt i Fredric Olofsson (populärt efternamn denna morgon för målvakter) som höll TNS kvar i matchen och vi mindes speciellt en räddning när han fick sträcka ut sin fulla längd. VS fick en drömstart på den andra halvleken och på en minut blev 0-1 till 2-1 efter två mål av Agardh. Ett på nick efter inlägg av Tomas Eriksson och ett på en retur efter skott från Daniel Ivarsson. Efter en halvtimme kom matchavgörande 3-1 på ett tröttkört TNS och Agardh (fem totalt) fick kröna matchen med ett hattrick. Det sista som hände innan domarens pipa ljöd var att Daniel La Placa gjorde 4-1.
MATCHENS LIRARE: HENRIK AGARDH, FC VIASAT SPORT

Vincitori – Bizkit  4 – 5
V.
Marcus Sandmark, Samuel Näslund, Niklas Anbratt, Glenn Andersson. B. Peter Arnesson 2, Martin Andreasson 2, Adam Rådås.

Tack vare att det regnat mycket under de senaste dagarna var endast en av fem möjliga 7-mannaplaner spelbara så det blev den längst bort på B-plan! Det passade Bizkit och speciellt Adam Rådås, som inledningsvis var mycket bra och efter en kvart var Bizkit i en ledning med 3-1. I den femte minuten sköt Rådås ett bra skott och den vikarierande målvakten Roger Tell slängde sig som en panter men tippade bollen via stolpen och in till 1-0. Vid 2-1 släppte Peter Arnesson ut bollen till Rådås som i sin tur lirade en fin macka tillbaka till Arnesson som rakade in bollen och vid 3-1 sköt Martin Andreasson via den andra stolpen och in. Vid kvitteringen så rullade Vincitori upp ett härligt anfall där Marcus Sandmark avslutade med att näta. När Bizkit vunnit har de legat under med två mål och när de har förlorat har det varit i ledningen med, just två mål. Frågan var nu hur den andra halvleken skulle sluta? Efter två minuter och 30 sekunder så hade Vincitori gjort tre mål och vänt 1-3 till 4-3, vilken scenförändring! Vid reduceringen spelade Anders Pettersson fram Samuel Näslund till 2-3, Niklas Anbratt sköt kvitteringen 3-3 via stolpen och sedan smällde Glenn Andersson in ledningsmålet 4-3 med ett bra skott i gaveln. Bizkit kvitterade den målrika matchen till 4-4 i den fjärde minuten efter mål från Andreasson, vilken målexplosion! Sedan blev det måltorka i en kvart och vi trodde nog på ett kryss men bägge lagen skulle få en chans till. I slutminuten spelade Vincitori bra igen och vid den bortre stolpen stod Näslund och målet var ganska öppet men skottet gick utanför. Istället för 5-4 till Vincitori så gjorde Bizkit 5-4 när Andresson vann en duell, två dueller och tre dueller varpå han ryckte på högerkanten och slog en genialisk diagonal passning till Arnesson som stod vid den bortre stolpen och sköt hans andra för dagen, fjärde totalt men det viktigaste var att det var segermålet. I det ögonblicket tog Andreasson matchens lirare-titeln från Pettersson.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, BIZKIT.