Serie A 5:e omgången 2015

AGO – Vincitori  5 – 0

A. Michel Gordin 3, Simon Thylander 2.

Gubbarna i AGO vägrar att bli gamla! Redan i den andra minuten snappade Michel Gordin upp ett felpass, avancerade några steg och sköt behärskat 1-0 i den högra gaveln. Tio minuter senare spelade Gordin fram Simon Thylander som efter ett bra skott sköt 2-0 i den andra gaveln. I början på andra var AGO riktigt bra och Peter Waltre slog en fin passning till Gordin, som sköt och slog sedan in sin egen retur till 3-0. I anfallet efter fick vi se denna morgons vackraste anfall när Fredrik Dahlin lirade till Waltre, som sulpassade till Fredrik Sträng men denna gång räddade Roger Tell. Jumbon Vincitori kanske får byta namn men de försökte lira boll och gjorde det hyfsat emellanåt men man hade svårt att hitta några offensiva lösningar mot AGO:s betongsäkra försvar. Marcus Sandmark försökte i alla fall spräcka nollan när han kom fri men Kristian Kaufmann ville hålla nollan idag. Istället för ett väntat 3-1 mål så ökade AGO på till både 4-0 och 5-0 i slutminuterna och Gordin blev tremålsskytt och Thylander svarade för två fullträffar. AGO tog därmed sin femte raka seger (4 i serien och en i cupen) och frågan är om de börjat bättre på bra länge. Vincitori väntar fortfarande på sin första seger.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO.

Mediekompaniet – Tidningskungen   0 - 2 (WO)

BOW reklam – Bizkit  9 – 1
Andreas Andersson 4, Lasse Åstrand 2, Daniel Hesser, David Nildén, Christer Uhrlin. B. Niklas Pösö.

De hittills obesegrade BOW reklam gick tämligen lätt fram till en 4-0 ledning i halvtid mot ett för dagen tamt Bizkit. Den enda målchans Bizkit skapade under de första 20 minuterna var när David Andersson spelade fram Peter Arnesson men målvakten Michael Eklund gjorde en fin enhandsräddning på friläget. I den andra halvleken såg det likadant ut men Andreas Hagelin räddade sitt lag från en ganska tidig TÖ (brytning efter en teknisk överlägsenhet) och han gjorde den ena superräddningen efter den andra. Matchen slöt till sist 9-1. Andreas Andersson var bäst på plan då han gjorde lite som han ville samt bokfördes för fyra mål och en rad assist! Formstarka Lasse Åstrand gjorde två och Daniel Hesser (på volley), David Nildén och Christer Uhrlin gjorde varsitt. Niklas Pösö tröstmålade för Bizkit och Andersson hade en i stolpens insida.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, BIZKIT.

TNS Sifo – Dandy Dots  6 – 2
Jonas Bergman 2, Mathias Friman, Oskar Axelsson, Joacim Runholm, Johan Aronsson. D. Andreas Roos 2.

En bit in i den andra halvleken stod det 1-1 i matchen mellan TNS Sifo och Dandy Dots och spelarna på bänken diskuterade internt att detta är en typisk 1-1 match. De skulle ha helt fel för med kvarten kvar bröt Oskar Axelsson ett uppspel, ungefär vid avbytarbåsen och innan bollen han studsa så slog han till på volley där den fick en Ralf Edström båge och såg låg kulan i nätmaskorna efter en underbar lobb från 25 meter, 2-1! Efter en halvtimme avgjordes matchen när Gretzky klev in i handlingarna, nämligen matchens bästa spelare, Mathias Friman! Han spelade fram Joacim Runholm till 3-1 (nick), Jonas Bergman till både 4-1 och 5-1 och till sist Johan Aronsson till 6-1, vilken urladdning sista kvarten! Bob Pernodd gjorde en fantastisk räddning på Hejar Atroshi kanon så istället för 3-2 stod det 5-1 minuten senare, ridå!
MATCHENS LIRARE: OSKAR AXELSSON, TNS SIFO.

Scrive – INGO 4 – 2
Robert Nordin 2, Jörgen Åberg, Henrik Wiss. I. Jonas Pettersson, Adam Tapper.

Scrive inledde matchen piggt i en bra match mot INGO. Robert Nordin var igenom men Kim Gustafsson räddade närskottet, Jörgen Åberg lobbade från halva plan i ribban och samma man slog ett perfekt inlägg till Nordin som lättade bollen, i ribban igen! INGO hade ett stabilt försvar, de har ju till dagens match släppt in minst mål av alla lag i hela Reklamserien och deras omställningar var bra. Adam Tapper löpte sig fri men skottet gick strax utanför, Fredrik Lundberg spelade fram Petter Damberg men skottet gick över men så sedan gjorde Jonas Pettersson 1-0 i slutet på halvleken. I början på andra spelade Stefan Tengvall fram Nordin och nu blev det rättvist 1-1. Fem minuter senare var INGO i ledningen igen när Tapper drev och drev, där Scrives försvar backade och backade varpå Tapper sköt 2-1. INGO var även nära ett 3-1 mål men Magnus Bennysson räddade Lundbergs läge. Sista tio, tolv minuterna tryckte Scrive på och Tengvall fick två lägen och vid det ena lyfte han bollen över ett öppet mål från nära håll varpå det andra skottet tog i stolpen. Frågan var om Scrive skulle få ett nytt poängtapp men nu spräckte man vallen och under matchens sista fem minuter gick laget från 1-2 till 4-2 efter fint spel. Jörgen Åberg kvitterade till 2-2, Henrik Wiss gav Scrive ledningen med tre kvar efter passning från Nordin och i sista spelminuten formligen rundade magiska Nordin försvaret och gjorde 4-2. Hade inte Scrive släppt in mål i slutsekunderna i de två senaste matcherna hade man varit i delad ledning! INGO glömde knyta till säcken i slutminuterna, bra match ändå!
MATCHENS LIRARE: ROBERT NORDIN, SCRIVE.