Serie A 6:e omgången 2015

BOW reklam – INGO  4 – 5
Andreas Andersson, Daniel Hesser, David Nildén, Michael Eklund. I. Fredrik Andersson 2, Rob Scutt, Petter Damberg, Filip Mårtensson.

INGO gjorde en fantastisk första period mot ett trögstartat BOW reklam och var nära att ta ledningen redan efter 15 sekunder efter ett försvarsslarv men Henrik Strömblad räddade Petter Dambergs närskott. I mitten på halvleken kom sedan både 1-0 och 2-0 till INGO. Det första målet gjorde debutanten Fredrik Andersson när han laddade vänsterkanonen med vänstern från 17-18 meter och efter en förrädisk studs satt bollen i nätmaskorna. Det andra målet slog Rob Scutt in efter en retur. Efter en kvart var Damberg nära ett 3-0 mål men nicken gick i utsidan av stolpen. På tredje försöket fick till sist Damberg in bollen när han fastställde halvtidsresultatet 3-0 efter passning från Filip Mårtensson! De regerande mästarna ryckte upp sig i den andra halvleken och kom ut med lite mer energi. David Nildén spelade till Andreas Andersson, som tog emot bollen, vände bort en försvarare och enkelt rullade han in 3-1. Minuten senare var A Andersson nära ett mål till men Kim Gustafsson räddade med en fotparad och istället för 3-2 kontrade F Andersson in sitt andra mål till 4-1 efter fint förspel från Mårtensson. Sedan var INGO nära ett 5-1 mål men Niklas Pettersson sköt i insidan på stolpen och istället reducerade Daniel Hesser till 4-2 och BOW vägrade att ge upp. För tredje gången var INGO i en tremålsledning när duktiga Mårtensson satte dit 5-2. BOW kom tillbaka igen, Hesser spelade fram Nildén till 5-3 och sedan sköt Nildén ett skott mot mål och inne i straffområdet dök Michael Eklund upp och reducerade till 5-4 efter ett äkta volleyskott, vilken kasse! BOW hann inte med en kvittering och INGO svarade för en skräll i hällregnet.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, BOW REKLAM.

Bizkit – Mediekompaniet  4 – 3
Martin Andreasson 3, Philipp Goldberg. M. Hasse Ebenman 2, Ludvig Söderlind.

Bizkit kom snabbt in på banan igen efter förra omgångens fiasko men det var Mediekompaniet som tog ledningen redan efter 20 sekunder när debutanten Hasse Ebenman gjorde 1-0. Det blev startskottet till en offensiv fotboll och det svängde rejält mellan anfallen. Några minuter efter det första målet hade Martin Andreasson kvitterat till 1-1. I anfallet efter styrde Nicklas Bauer årsdebuterande Ludvig Söderlinds skott i stolpen och spelet vände och nu sköt Niklas Pösö i stolpen. Mediekompaniet tog ledningen två gånger till innan domarens pipa för halvtid ljöd och det var Söderlind som gjorde 2-1 efter passning från Ola Andersson och 3-2 genom Ebenman igen. Magiska Martin reducerade både till 2-2 och 3-3 där hans andra mål var riktigt snyggt med en tvåfotare i högsta fart innan skottet. Matchens bästa spelare, Andreasson, hade även ett bra skott som Leslie Marsden gjorde en fotparad på och så sjöng det i stolpen i början på andra. Matchens grymmaste prestation svarade Ebenman för när han försökte sig på en bicykletas! Sedan kastade Andreasson ett snabbt och långt inkast där högerbacken Philipp Goldberg löpte längs kanten, skar in mot mål och sköt 4-3 i bortre gaveln. Sista tio var det lika nära ett 5-3 mål när Peter Arnesson var framme och sköt ett skott i ribban och ett skott strax utanför. Sedan hade Ebenman en kanon som Andreas Hagelin gjorde en kanonräddning på. Bizkit höll undan och vann en fartfylld match med 4-3. MK var obesegrade efter de tre första matcherna men har nu åkt på fyra raka förluster, trenden måste brytas annars blir det inget slutspel i höst.
MATCHENS LIRARE: HASSE EBENMAN, MEDIEKOMPANIET (förlåt Martin Andreasson).

Dandy Dots – AGO  0 – 1
Jonas Forsberg.

Direkt från början blev AGO det spelförande laget men Dandy Dots med backklippan Andreas Roos i spetsen spelade ett bra försvarsspel och har man Jonas Andersson på topp kan allting hända. Halvlekens bästa chans hade Birhan Akdag när han träffade ribbans överkant. Mot slutet av den första halvan hängde ett AGO mål i luften och två, tre gånger ven bollarna runt stolparna. I början på andra kom till sist 1-0 till AGO när Michel Gordin tofflade in ett inspel med högern och klippan Jonas Forsberg bufflade in bollen i mål. Det kändes som det inte var en riktig målchans men det stod ändå 1-0 på anslagstavlan. Nu öppnades spelet upp rejält i det fina vårvädret trots att det varit den regnigaste maj månad på 200 år i Stockholm. På mornarna är det dock alltid hyfsat väder. Akdag sköt en kanon och vid bortre stolpen stod Andersson och han tänka om han skulle ducka eller inte men han tog nicken för laget men tyvärr för DD del gick bollen utanför diagonal stolpe. Andersson hade även en halvvolley som Kristian Kaufmann gjorde en akrobatisk räddning på. Sedan lirade Simon Thylander in bollen till Gordin men Robert Jiremo räddade direktskottet med en fotparad. Till sist höll vårens lag AGO undan och tog sjätte raka segern!
MATCHENS LIRARE: JONAS FORSBERG, AGO.

Tidningskungen – FC Viasat Sport  2 – 1
Rutger Lindquist 2. F. Henrik Agardh.

Helt utan förvarning spelade Tidningskungen upp deras absolut bästa fotboll för året. Det var högt tempo, fint passningsspel och stor rörlighet i laget. Jerry Månsson ryckte på högerkanten och spelade in bollen till Johan Hageus men Mache Mustapha räddade på mållinjen, Andreas Gustafsson slog ett inlägg som Jimmy Thurby sköt på volley men Daniel Olofsson gjorde en bra räddning och till sist kom 1-0 när Månsson tog ett ryck till och Rutger Lindquist styrde in bollen från nära håll. Då hade det endast gått sju minuter. TK fortsatte sitt fina spel men ett bra försvarsspel och en storspelande målvakt gjorde att halvtidssiffrorna stannade till 1-0. FC Viasat Sport hade inte mycket till anfallsspel, så därför kom det lite överraskande när de kom ut som ett nytt lag till den andra alten. I inledningen på andra slog Stefan Ottosson två hörnor där den ena nickade Henrik Agardh utanför och efter den andra blev det lite flipperspel varpå bollen hamnade framför fötterna på Agardh, som sköt över ett ganska öppet mål. Med kvarten kvar spelade Mustapha in bollen framför mål och stora, starka och snabba Agardh vräkte sig fram och med ett närskott kvitterade han till 1-1. Vårens komet har nu gjort sex mål i Serie A. Nu öppnades matchen upp och det var ganska jämnt spel men ett litet övertag från TK. Minuterna tickade iväg och det började luta åt ett kryss men fem minuter före full tid spelade Anders Lennhagen fram namnsdagsbarnet Rutger (grattis du med Roger) och han klackade in bollen i sedvanlig stil, 2-1! Ett kämpande VS hade nu fem minuter på sig att kvittera och i slutsekunderna kom Agardh och Christoffer Braw i ett ganska bra läge men det blev inga fler mål denna härliga morgon.
MATCHENS LIRARE: JERRY MÅNSSON, TIDNINGSKUNGEN.

Vincitori – Scrive  5 – 3
V.
Glenn Andersson 2, Roger Tell, Marcus Sandmark, Niklas Anbratt. S. Henrik Wiss 2, Michael Björling.

Precis vid rätt tidpunkt kom Vincitoris första seger för säsongen och därmed lämnar laget jumboplatsen. Segern grundlades i den första halvleken och man gick till halvtidsvila med en 4-1 ledning efter stundtals småtrevligt spel. Glenn Andersson gjorde både 1-0 och 2-1 varpå Roger Tell och Marcus Sandmark spädde på med 3-1 och 4-1. Tyvärr var Scrive decimerat med en man men gubbarna kämpade och Henrik Wiss kvitterade till 1-1 efter att haft en stolpträff minuten innan. I början på andra gjorde lagkaptenen Niklas Anbratt 5-1 och i det läget på matchen såg de ut som om Vincitori skulle segla ifrån och ta en storseger. Scrive bet ihop och hyfsade till siffrorna till 5-3 efter ytterligare ett mål för Wiss och så stänkte Michael Björling in ett.
MATCHENS LIRARE: ROGER TELL, VINCITORI.