Serie A 7:e omgången 2015

Dandy Dots – FC Viasat Sport  3 – 1
Vasilis Birbas 2, Jose Monteiro. F. Henrik Agardh.

Jumbolaget Dandy Dots hade ett kompakt bollinnehav inledningsvis men spelövertaget var delvis skenbart eftersom FC Viasat Sport hade ett förträffligt försvarsspel och tillät inte DD att skapa några farliga målchanser. Efter en kvart snappade Hejar Atroshi upp en slarvig passning, blev fälld och domaren pekade på straffpunkten. Fram stegade Vasilis Birbas och sköt bollen via ribban till B-plan! Sedan visade VS upp ett fint triangelspel där Bosse Eriksson räddade Robert Pihls närskott. Med 20 sekunder kvar till halvtidsvilan spelade José Monteiro fram Birbas och denna gång satt 1-0 bollen. I början på andra hade DD en bra period och gick från 1-0 till 3-0 efter mål av Birbas och Monteiro. Nu var VS tvungna att gå på storoffensiven och den sista kvarten böljade spelet i det härliga vädret och det skapades målchanser i parti och minut. Monteiro hade ett skott strax utanför och en nick över, Birbas hade en i utsidan på stolpen och Atroshi var fri men Robert Nordin räddade. Henrik Agardh var igenom men den andra halvlekens målvakt, Alexander Valentini, räddade och vilket bra igångsättande av spelet Valentini hade! Med sju minuter kvar slog måltjuven Agardh till med en halvvolley i bortre gaveln till 3-1. Det var nära både ett 4-1 mål som ett 3-2 dito men till sist höll DD undan och lämnar sista platsen.
MATCHENS LIRARE: VASILIS BIRBAS, DANDY DOTS.

Mediekompaniet – TNS Sifo  8 – 5
Johan Sund 5, Jonny Månsson, Ludvig Söderlind, Andreas Lifbom. T. Joakim Nordin 3, Fredrik Olofsson, Johan Aronsson.

Strålande sol, sprakande fotboll och målkavalkad! Ja bättre kunde det inte bli och efter en kvart stod det 3-3. TNS Sifo gjorde 1-0, Mediekompaniet vände 0-1 till 3-1 och TNS kom tillbaka till 3-3. Magiska Johan Sund kvitterade via ribban till 1-1 på årsdebuterande Andreas Lifboms passning, dundrade in 2-1 och bröstade in Lifboms hårda inlägg till 3-1. Joakim Nordin var TNS hjälte i den första halvleken och han svarade för 1-0, 2-3 och 3-3 ( bra gjort och i vanliga fall blir man Matchens Lirare för sådant)! Med 30 sekunder kvar till halvtidsvilan spelade Sund fram Jonny Månsson som iskallt bredsidade in 4-3. Målshowen fortsatte i andra när Sund spelade vägg med Lifbom till 5-3, målvakten Fredrik Olofsson tog en frispark från halva plan och dunkade in 5-4 under ribban (stort och i vanliga fall blir man Matchens Lirare för sådant), Ludvig Söderlind gjorde 6-4, Johan Aronsson 6-5 och en vältränad Lifbom lobbade vackert in 7-5 från halva plan. Ett tag började man tänka på om det skulle stå 9-9, vilket matchen var på väg till! Efter en halvtimme tog Sund bollen från egen planhalva och likt en Arabisk fullblodshingst galopperade han fram över planen i sin röda Gerrard tröja. En spelare hängde i vaden, en i byxan och den tredje i tröjan men Sund sprang vidare och formligen dundrade in 8-5 i gaveln med sitt femte mål för dagen! Ja när han spelar så här är han hela Reklamseriens bästa spelare! Detta var spiken i kistan, matchen var avgjord och de sista tio blev som en promenad i parken om man jämför den första halvtimmen. Vilken match MM! Gör man fem mål som TNS gjorde borde man fått med sig några poäng till jobbet!
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET.

Vincitori – Tidningskungen  1 – 6
V.
Roger Tell. T. Emil Mattsson 2, Anders Lennhagen, Andreas Bergvall, Rutger Lindquist, Stefan Abrahamsson.

Nu har Tidningskungen fått upp farten på allvar och under den första halvleken var man mycket skottvilliga och vi räknade till 10-12 avslut. Det var nära när Anders Lennhagen träffade ribban, Emil Mattsson klackade utanför och när Stefan Abrahamsson sköt i utsidan på stolpen. Några skott gick utanför och över men de som gick på mål tog den vikarierande målvakten Peter Hedengran med bravur. Det var istället Vincitori som tog ledningen med 1-0 när Roger Tell borrade in bollen i den bortre burgaveln. I slutminuten på den första och efter 15 sekunder in på den andra hade TK vänt 0-1 till 2-1 efter det att Lennhagen fick in den på tredje gången gillt och så gjorde Mattsson det andra målet efter ett fint anfall. Efter en halvtimme fick Mattsson två chanser och på den andra gjorde han 3-1 och då dog Vincitori totalt varpå TK kunde defilera i mål samt öka på så att 3-1 blev till slutsiffrorna 6-1. Andreas Bergvall, Rutger Lindquist och Stefan Abrahamsson gjorde de tre sista. TK har efter en knackig inledning på säsongen poängmässigt sett men har nu tagit fyra raka och avancerar i tabellen.
MATCHENS LIRARE: EMIL MATTSSON, TIDNINGSKUNGEN.

AGO – BOW reklam  3 – 2
Per Apelgren 2, Michel Gordin. B. Simon Nildén, Andreas Andersson.

De regerande mästarna mot de regerande cupmästarna, seriefinal och mötet mellan giganterna AGO och BOW reklam kunde inte bli hetare! Det var de sistnämnda som inledde piggast och redan efter fem minuter hade BOW skaffat sig två giftiga lägen att spräcka nollan. Först dundrade alerta Daniel Hesser bollen i stolpen och några minuter senare hittade Andreas Andersson fram med en passning mot diagonal stolpe där Hasse Pettersson stod och han tackade högt för passningen innan bollen kom fram men han stötte den utanför. Istället var det AGO som tog ledningen efter en kvart när Jonas Forsberg slog ett inlägg mot den bortre stolpen och där dök Michel Gordin upp och sköt 1-0 på volley. Tre minuter senare fick planens coolaste spelare, Per Apelgren, bollen och han tog det lugnt och bredsidade enkelt in 2-0. Det var precis den ledningen AGO ville ha inför den andra halvleken, man tog hem laget och spelade ett klanderfritt försvarsspel varpå BOW:s bollövertag bara blev skenbart eftersom det där riktigt bra målchanserna uteblev. Efter en halvtimme kom istället 3-0 när Simon Thylander slog ett inlägg som Apelgren vackert nickade in. Matchen kändes definitivt avgjord trots att Andersson träffade stolpen. Med fem kvar presenterades sig Jimpa Nildéns barnbarn, tillika David Nildéns son, Simon Nildén! Han vek in från höger och smällde till med vänstern (vad annars) och det blev till ett praktskott i den bortre gaveln, vilket klassmål! Nu fick BOW extra energi men det var nära att Gordin nickade in bollen som tog i utsidan av stolpen och istället för 4-1 så spelade S Nildén fram Andersson, som vrickade sig förbi en försvarare innan han sköt 3-2. De tre avslutande minuterna blev dramatiska och BOW fick en frispark i slutsekunderna. Bollen hamnade till sist framför fötterna på Hesser som drog till med ett tillslag men Kristian Kaufmann reflexräddade närskottet och AGO höll undan. Reklamserien utser AGO till vårens lag hur det än går i den sista vår matchen, åtta raka segrar imponerar. BOW har förlorat två i rad och tappar några placeringar.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO.

INGO – Bizkit  1 – 1
I.
Rob Scutt B. Martin Andreasson

När matchen började så såg det ut som om spelarna sprang och tänkte på vilken nubbesort man skulle ha till sillen på Midsommar! Det var ett lusigt tempo, ett hafsigt passningsspel och det såg länge ut som den första halvleken skulle sluta mållös trots att både INGO och Bizkit hade någon målchans var. Efter en kvart dök det upp ett läge efter en tilltrasslad situation och Rob Scutt tog vara på chansen och sköt påpassligt 1-0. I början på andra halvlek kom Bizkit ut med större energi och spelarna började löpa lite mer men det var INGO som var närmast ett mål när Nils Lindgren fick till ett solo men Andreas Hagelin gjorde en mycket bra räddning. Efter en halvtimme började Martin Andreasson komma igång på allvar och han drev fram, sköt en kanon, som Kim Gustafsson gjorde en fin räddning på. Bollen låg fri inne i straffområdet där tre spelare störtade fram och först på var Andreasson som därmed stötte in sin egen retur till 1-1. INGO kontrade och Lukasz Syberjyski fick till en kanon som tog i ribban och över. Minuterna senare frispelade Andreasson, Krister Svensson, men han sköt över ett ganska öppet mål. Båda lagen gick för seger och själva matchen var nu mycket bättre. Adam Rådås fick det sista läget när han tog sig fram i slutsekunderna men skottet smet strax utanför diagonal stolpe och det slutade rättvist 1-1. Rob Scutt slet hårt i defensiven idag.
MATCHENS LIRARE: ROB SCUTT, INGO.