Serie A 8:e omgången 2015

Bizkit – Scrive  3 – 0
Adam Rådås, Peter Arnesson, Patrik Bromér.

Den första halvleken i kampen om slutspelsstrecket mellan Bizkit och Scrive var spelmässigt jämn och innehöll få målchanser. De två bästa lägena hade Scrive när Fredrik Persson drev igenom men Andreas Hagelin räddade med en fotparad. Persson hade ett läge till men Hagelin gjorde en ny fotparad och därmed vann Scrive de första 20 på poäng! När det återstod en kvart fick Bizkit något som liknade en Lidners knäpp, laget hade inte haft en farlighet men nu radade man upp fem stycken på sju minuter! Först sköt Patrik Bromér men nu var det Stefan Tengvalls tur att göra en fotparad, sedan gjorde Adam Rådås 1-0 och så var Bromér i farten igen men skottet gick strax utanför diagonal stolpe. Efter en halvtimme var Peter Arnesson fri och rullade in 2-0 och i anfallet efter var Arnesson fri igen men denna gång smet bollen strax utanför. Ett litet chockat Scrive kunde bara konstatera att oflyt kombinerat med oskärpa hindrat dem från att ha fem poäng mer efter vårsäsongen! Av bara farten nickade Bromér in slutresultatet 3-0 i slutminuterna. I cupen i våras vann Scrive med 5-3 men nu tog Bizkit revansch!
MATCHENS LIRARE: JÖRGEN LINDQVIST, BIZKIT.

INGO – AGO  2 – 3
I.
Lukasz Syberjyski, Fredrik Lundberg. A. Simon Thylander 2, Billy Harkness.

Reklamserien lyfter på hatten för veteranerna i AGO! Idag tog laget sin nionde raka seger (sju i Serie A och två i cupen), vilken bragd! Det var dock INGO som inledde bäst och hade ett stort bollinnehav mot ett AGO, som för ovanlighetens skull inte var organiserat (inledningsvis). INGO skapade inga målchanser och i den sjunde minuten kom AGO upp i sitt första riktiga anfall och Simon Thylander fick iväg ett skott som efter lite flyt letade sig in i nätmaskorna. När så Billy Harkness ryckte sig loss och smällde in 2-0 efter en kvart, ja då förstod man varför AGO leder serien. AGO avslutade halvleken på ett bra sätt och Thylander gjorde sitt andra för dagen så att halvtidssiffrorna skrevs till 3-0 (det var AGO:s 1000:e mål genom tiderna), snacka om utdelning! I början på andra var INGO igång igen och träffade virket tre gånger. Först sköt Jonas Pettersson en kanon i stolpen, bollen gick ut och Pettersson sköt en ny kanon och denna gång fick Kristian Kaufmann bollen på fingertopparna och via stolpen gick bollen ut till hörna. Filip Mårtensson träffade även han stolpen. Efter en halvtimme reducerade Lukasz Syberjyski till 3-1 och sedan var det lika nära 4-1 när Peter Waltre var igenom men han fick inte till avslutet som ett 3-2 mål när Micke Johansson laddade stora kanonen men Kaufmann briljerade. I matchens sista sekund gjorde Fredrik Lundberg 3-2, AGO vann och får fira midsommar som överlägsna serieledare, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: SIMON THYLANDER, AGO.

Vincitori – TNS Sifo  2 – 0 (WO)

Mediekompaniet – FC Viasat Sport  3 – 1
Ola Andersson, Andreas Lifbom, Hasse Ebenman. F. Martin Karlsson.

För två och en halv vecka sedan möttes Mediakompaniet och FC Viasat Sport i cupen, den gången vann VS med 2-1. VS inledde med ett bra försvarsspel över hela planen, dämpade MK i vanliga fall så fartfyllda anfall och man tog dessutom ledningen i den sjätte minuten med 1-0 när duktiga Martin Karlsson fintade bort en försvarare innan han med ett snabbt och bra skott satte dit bollen lågt i det nedre hörnet. Det skulle dröja till den tionde minuten innan MK skaffade sig den första farliga målchansen när Johan Sund bröt igenom men skottet gick utanför. Två minuter senare spelade Sund fram Ola Andersson, som löpte sig fri och iskallt rullade han in 1-1. Då trodde man att MK skulle öka trycket och börja forcera men VS spelade överraskande bra och hade en fin 20 minuters period, dock utan att få in något mål. Med åtta kvar kom istället MK i en snabb kontring där Sund ryckte på högerkanten och spelade in bollen till Andreas Lifbom som från nära håll stötte in 2-1. Det kändes nog tungt för VS för två minuter senare avgjorde Hasse Ebenman matchen med sitt 3-1 mål, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: KRISTOFFER WILÈN, MEDIEKOMPANIET.

Tidningskungen – BOW reklam  1 – 8
Jimmy Thurby. B. Andreas Andersson 2, Anders Hammargren 2, Kristoffer Junegard 2, Simon Nildén, Christian Bauer.

Sista matchen för vårsäsongen, sista matchen på det gamla konstgräset och två topplag drabbade samman. Formstarka Tidningskungen kom med stort självförtroende, fyra raka segrar vi bagaget och en andraplats i Serie A. De regerande mästarna BOW, som gått lite knackigt den sista tiden med deras mått mätt, var vi lite mer osäkra på efter endast två segrar på de sex senaste (två oavgjorda också). Det var ganska jämnt ute på planen men BOW var mycket bra den sista tredjedelen och samtidigt grymt effektiva vilket medförda att de gick fram till 3-0 efter en kvart. Andreas Andersson spelade fram Simon Nildén, som från nära håll stötte in bollen som lite turligt letade sig in i mål. Sedan svarade Andersson för ett klassmål när han drev bollen 20 meter mot höger, gjorde en riktningsförändring mot vänster och rullade iskallt in 2-0 i diagonal gavel. S Nildén spelade i sin tur fram Anders Hammargren till 3-0. Halvleken avslutades med att Kristoffer Junegard slog in bollen mot mål och Hammargren hoppade över den vilket ställde målvakten, 4-0! Det sista målet gjorde så att TK uppförsbacke blev en tung börda men de försökte i alla fall och direkt i inledningen på andra kom Jimmy Thurby fri men sköt utanför. Thurby skulle få en ny chans minuten senare när Emil Mattsson spelade fram och denna gång stötte han in bollen i ett vidöppet mål. Hoppet för TK släcktes ganska snabbt för nyförvärvet Christian Bauer, som för övrigt varit säkerheten själv under den första halvleken, formligen smekte in 5-1 på en frispark, ridå! Sista tio minuterna öppnades matchen upp och vi fick se ett Hawaispel. Jerry Månsson nickade utanför i ett bra läge och Rutger Lindquist var fri men missade och som vi tidigare sagt så var BOW effektiva och Andersson, Hammargren och Junegard (Hammargren hoppade över bollen igen) gjorde varsitt till vilket gjorde dem alla till tvåmålskyttar varpå slutsiffrorna skrevs till 8-1, vad hände? Därmed tog BOW tillbaka andraplatsen inför hösten, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN BAUER, BOW REKLAM.