Serie A 9:e omgången 2015

Scrive – Mediekompaniet  1 – 4
Gustav Källmo. M. Andreas Lifbom, Hasse Ebenman, Johan Sund, Ludvig Söderlind.

Höstpremiär, nytt konstgräs och ett drömmål direkt. Så inleddes matchen mellan Mediekompaniet och Scrive. Redan i den tredje minuten bjöds publiken på ett fantastiskt mål när Johan Sund, Ludvig Söderlind och målskytten samt blivande TV-stjärnan Andreas Lifbom stod för ett riktigt klapp-klapp spel. Det blev starten på ett frejdigt och offensivt spel från MK sida. Sund spelade fram Hasse Ebenman, som rundade målvakten men bollen gick i stolpen. Även Lifbom sköt i stolpen liksom Sund. Trots det gjorde Ebenman 2-0 och Sund 3-0. Magnus Bennysson storspelade i målet och tack vare det slutade halvleken bara med en 3-0 ledning för MK. Scrive hade svårt att få igång någon konstruktivt anfallsspel och hade väl egentligen bara en målchans och det var när Nicklas Nordin spelade fram Pelle Ericsson men skottet gick i gaveln. I den andra halvleken flyttade Scrive upp spelet och Fredrik Persson nickade i ribban, reduceringsmålet kom inte denna gång men väl när Gustav Källmo höll sig framme. 1-3 målet gav matchen ett nytt liv och Michael Björling var nära att även göra 2-3 men Leslie Marsden räddade. Sista tio böljade matchen fram och tillbaka och MK kontringar var vassa, Ola Andersson var igenom men Bennysson fortsatte storspela i målet, Rikard Fredriksson nickade utanför och Andersson träffade stolpen. Med tre kvar fastställde Söderlind slutresultatet 4-1.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS BENNYSSON, SCRIVE.

Vincitori – INGO  1 – 0
V.
Jacob Andrén.

INGO tog ett kompakt grepp om matchen direkt mot ett inledningsvis defensivt Vincitori. Det skapades knappt några farliga målchanser och de få som kom avvärjde Robert Axén förtjänstfullt. Däremot borde INGO fått en straff när Filip Mårtensson drev bollen ut från straffområdet, han blev ofrivilligt fälld och föll ljudlöst. Det blev helt tyst på plan, inte ens fågelkvitter hördes! Domaren friade men förstod efteråt att det borde varit straff, sådant brukar jämna ut sig. I början på andra skapades helt oväntat två raka fina målchanser från Vincitoris sida och det var årsdebuterande Jacob Andrén (15 mål ifjol), som drev igenom men Kim Gustafsson räddade. Minuterna senare spelade Andrén snett bakåt till Anders Karlsson men Lukasz Syberjyski räddade bollen från att gå i mål. Det lutade åt ett 0-0 resultat men efter en halvtimme lyckades snabbe Andén göra det förlösande 1-0 målet. INGO tryckte på för en kvittering men Axén höll emot. Det uppstod en ny straffsituation när Peter Hedengran räddade ett skott med armen men han hade den utmed kroppen. INGO hade ingen tur med domsluten och till sist tog det förra jumbolaget Vincitori tre poäng och slåss nu om en slutspelsplats, strax bakom just INGO, som har bättre målskillnad.
MATCHENS LIRARE: ROBERT AXÈN, VINCITORI.

AGO – FC Viasat Sport  2 - 0 (WO)

Dandy Dots – Bizkit 3 – 1
Tony Gustavsson, Jose Monteiro, Alexander Valentini. B. Martin Andreasson.

Dandy Dots fick en rivstart på höstsäsongen och laget spelade en snabb och bra fotboll under framförallt det första dussinet minuter på den fina nylagda gräsmattan i det härliga sensommarvädret. Det var endast Andreas Hagelins storspel i målet som hindrade DD att ta ledningen flera gånger. Jimmy Olsén sköt/passade in bollen framför målet, Thomas Xanazzi hoppade över den varpå Hagelin fick göra en fin fotparad. Vasilis Birbas sköt ett bra skott vid närmsta stolpen och Hagelin gjorde en fin enhandsräddning. Mot slutet av den första halvleken trampade Martin Andreasson igång på allvar och han fick till tre bra avslut men en 16 kilo lättare Magnus Lindblad avvärjde förtjänstfullt. I början på andra sköt Tony Gustavsson ett skott i stolpen men han rakade själv in sin egen retur till 1-0! Efter en halvtimme fick vi se ett mycket vackert mål. David Andersson slog en hörna efter marken och utanför straffområdet mötte Andreasson med ett direktskott som satt via kryssribban och in till 1-1, vilket skott! Fem minuter senare bröt Jose Monteiro ett anfall mitt på egen planhalva, han avancerade med hög fart och med fin bollkontroll över hela planen och väl framme vid straffområdet spelade han vägg med Jonas Andersson varpå 2-1 bollen säkert låg i nätmaskorna. Givetvis försökte Bizkit kvittera men med minuten kvar till full tid så tog sig snabbe Birbas sig fram längs vänsterkanten och serverade Alexander Valentini öppet mål, 3-1!
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, BIZKIT.

TNS Sifo – Tidningskungen  4 – 5
TNS.
Mathias Friman 2, Jonas Bergman, Joacim Runholm. TK. Jussi Kontinen, Peter Holm, Rutger Lindquist, Jerry Månsson, Roger Folkhage.

Tidningskungen hade bollen de första två minuterna men TNS Sifo kontrade och Jonas Bergman tvingade Johan Dann till en fin fotparad. TK hade bollen ytterligare två minuter varpå TNS kontrade igen och denna gång gjorde Bergman 1-0. TK fortsatte sitt frejdiga anfallsspel och efter dussinet minuter körde Jussi Kontinen ett solo och spelade in bollen framför mål och efter några sekvenser hamnade den hos Kontinen igen som kvitterade till 1-1. TK såg pigga ut men ett smart spelande TNS hade en bra målvakt i Fredrik Olofsson, ett bra försvarsspel och efter en kvart slog måltjuven Mathias Friman till, 2-1 till TNS. Denna gång varade bara ledningen i 30 sekunder för Jerry Månsson spelade fram Peter Holm som stötte in 2-2 i öppen bur. Det var ett ställningskrig i början på andra men TK:s tempo började suga musten ur TNS som inte hade några avbytare och till sist checkade TK sönder sina motståndare varpå 3-2 kom efter en halvtimme när Holm friställde Rutger Lundquist som rullade in bollen. TNS var nära en kvittering när Oskar Axelsson spelade fram Stefan Svanfeldt men skottet gick utanför. Istället för 3-3 så kunde till sist Månsson överlista Olofsson till 4-2, ridå! Med fyra kvar så gick eleganten Roger Folkhage på offensiven, fick bollen av Jimmy Thurby och med vänstern chippade han vackert in 5-2. TK slappnade av i några minuter och vips så rundade Friman målvakten och la in 3-5 och på frispark gjorde Joacim Runholm 4-5, tiden var dock slut varpå och TK tog ett stort kliv mot slutspel medan TNS Sifo halkade ner på negativ kvalplats. Detta var en bra match, i ett underbart väder och på en fantastisk fotbollsplan.
MATCHENS LIRARE: ROGER FOLKHAGE, TIDNINGSKUNGEN.