Serie A 10:e omgången 2015

TNS Sifo – INGO  3 – 2
Joakim Nordin, Mathias Friman, Filippo Pavlou. I. Filip Mårtensson, Adam Tapper.

TNS Sifo startade matchen på ett utmärkt sätt och var det bättre laget de första tio, tolv minuterna och under den perioden fick man med sig en 2-0 ledningen efter mål av Joakim Nordin och Mathias Friman. Sedan hade Joacim Runholm ett bra läge men Kim Engblom räddade. Daniel Alfredsson dundrade en kanon i ribbkrysset och ut och så var Runholm och Alfredsson i farten igen men Engblom var med på noterna. Ett litet trögstartat INGO hade egentligen bara ett läge och det var när Filip Mårtensson smekte fram en passning till Petter Damberg men skottet gick utanför. I början på andra trodde alla att 3-0 målet var klart men Engblom gjorde en fantastisk räddning på Nordins skott. Med åtta minuter kvar kom dock 3-0 när Filippo Pavlou höll sig framme. De sista åtta minuterna var egentligen bara en transportsträcka mot slutsignalen, trodde alla! Men fem minuter före full tid dundrade Mårtensson in en frispark till 3-1. Ett litet hopp tändes och med två kvar kom ytterligare ett mål genom Adam Tapper. En säker seger för TNS såg helt plötsligt väldigt skör ut. INGO tryckte på för en kvittering men Fredrik Olofsson släppte inte in några fler mål och TNS lämnar de nedre strecken under sig med en match kvar. Annars så stabila INGO har nu inte vunnit på fyra matcher och radat upp siffrorna 1-1, 2-3, 0-1 och 2-3. Laget har inget flyt med resultaten.
MATCHENS LIRARE: KIM ENGBLOM, INGO.

AGO – Bizkit  3 – 1
Michel Gordin, Per Jonsén, Elias Karroum. B. Martin Andreasson.

Ett fantastiskt väder och på en underbar fotbollsplan bjöds de närvarande på en underhållande fotbollsmatch med en härlig puls, precis i sann Reklamserieanda. Det var en gåta att halvtidsresultatet skrevs till 0-0 men de kan lagen tacka sina utmärkta målvakter Kristian Kaufmann och Andreas Hagelin för. I fjol möttes dessa lag i cupfinalen och då vann AGO med 2-1 men nu startade Bizkit klart piggast där både Martin Andreasson och Niklas Pösö hade varsitt friläge, det ena räddade Kaufmann och de andra gick i stolpen. Andreasson spelade vackert fram David Andersson men skottet gick utanför. Med tiden vaknade det helt överlägsna seriesegrarna AGO, som dök upp med 12 man, Grattis! Tio raka (inklusive två i cupen) imponerar verkligen. Nu var det deras tur att skaka fram tre lägen när Fredrik Sträng slog en hörna men Hagelin räddade Per Apelgrens avslut, sedan bjöds det på triangelspel mellan Apelgren, Thylander och Michel Gordin men skottet gick i gaveln och till sist räddade Hagelin Thylanders skott. En händelserik halvlek avslutades med att Andreasson och Adam Rådås serverade Peter Arnesson två fina lägen men skotten gick utanför och över. Trots att det var varmt och ett högt tempo böljade spelet även i den andra akten och med kvarten kvar drev Andreasson upp bollen, vek in mot mitten och precis utanför straffområdet stänkte han in 1-0 i den bortre gaveln. Ett klassmål som bara några få i Reklamserien mäktar med. I anfallet efter var även 2-0 nära men David Anderssons skott smet strax utanför. Efter en halvtimme bröt Billy Harknes ett uppspel och serverade Gordin bollen och så stod det 1-1. Två minuter senare testade Per Jonsén med ett skott från 17-18 meter och bollen satt via ribban och in, ett snyggt mål och AGO hade vänt 0-1 till 2-1. Mot slutet var det bud på både 3-1 och 2-2 men med två minuter kvar avgjordes tillställningen när Gordin slog en lite lång hörna, Fredrik Dahlin nickade in bollen framför mål och Elias Karroum fastställde slutresultatet 3-1 med en nick i öppet mål. Går det att slå AGO i år? Bizkit behåller slutspelsplatsen med en match kvar.
MATCHENS LIRARE: PER JONSÈN, AGO.

Scrive – Tidningskungen  3 – 4
Pelle Ericsson, Henrik Wiss, Ferhat Celebi. T. Jerry Månsson 3, Peter Holm

Inför matchen var allt glasklart för Scrive där en seger betyder slutspelsplats och en förlust en jumboplats i den rekordjämna tabellen! Med de oddsen startade Scrive bra och redan efter 20 sekunder spelade Fredrik Persson ut bollen på högerkanten till Henrik Wiss som i sin tur slog in den framför mål och där dök lagkaptenen Pelle Ericsson upp och stötte in 1-0, vilken start! Efter det målet tog Tidningskungen över och radade upp två, tre lägen men Magnus Bennysson storspelade. Istället för ett väntat 1-1 mål kontrade Scrive och Wiss kunde göra 2-0. TK ökade tempot ytterligare men Bennysson storspelade och stod för flera fotparader. Efter en kvart reducerade Jerry Månsson till 2-1 efter en retur på Jimmy Thurbys skott och Månsson var även nära ett 2-2 mål när han sköt ett direktskott på Andreas Bergvalls perfekta passning men Bennysson räddade på mållinjen. Med 20 sekunder kvar till halvtidsvilan kom dock 2-2 och på nytt var det Månsson som fick se sitt avslut lite turligt gå in. Scrive repade mod i början på andra och tog ledningen med 3-2 efter det att Johan Gardner kastat ett långt inkast och till sist hamnade bollen framför fötterna på Ferhat Celebi som lyfte in bollen i mål. Sista kvarten var helt jämn, öppen och bägge lagen blev allt tröttare i värmen. Efter en halvtimme var Wiss nära ett 4-2 mål men istället stod TK för en mäktig vändning när 2-3 blev till 4-3!. Först lyfter vi på hatten för Månssons hattrick och sedan spelade Peter Holm vägg med Bergvall. TK skall berömmas för att vänt både 0-2 och 2-3 till 4-3. Det blev inga fler mål, vi gläds med TK och lider lite med Scrive.
MATCHENS LIRARE: JERRY MÅNSSON, TIDNINGSKUNGEN.

BOW reklam – FC Viasat Sport  2 – 3
Andreas Andersson 2. F. Michel Szabo 2, Henrik Agardh.

För två dagar sedan besegrade BOW reklam dagens motståndare FC Viasat Sport med 5-1 i cupen. Idag fick alla bevittna 2015 års främsta skräll. I den tredje minuten slog Shari Shahidi en hörna som Michel Szabo nickade via en försvarare och retfullt studsade bollen in i mål till 1-0. Resten av halvleken och resten av matchen var det spel mot ett mål. BOW bombarderade fantastiska Daniel Olofsson i målet som höll tätt men det var nära när Kristoffer Junegard sköt i stolpen. I början på andra kom till sist ett rättvist 1-1 mål när Andreas Andersson spelade vägg med Hasse Pettersson. BOW trodde nog att nu löser sig allt och man fortsatte att pressa på men VS slet som djur. Efter en halvtimme lyckades man ta sig över halva plan för första gången i den andra halvleken och då gjorde Szabo även 2-1! BOW skapade i stort sett en målchans i minuten men bollen vägrade gå in. Då händer det ofattbara att VS kontrar och Henrik Agardh gör 3-1 på sitt åttonde mål för året. I slutsekunden hade BOW samlat till en straff och den slog Andersson in men skrällen var ett faktum. Jumbon VS låg utslagna av trötthet men man lämnade nu jumboplatsen inför den sista omgången, bollen är rund!
MATCHENS LIRARE: DANIEL OLOFSSON, FC VIASAT SPORT.

Dandy Dots – Vincitori 10 -1
Vasilis Birbas 4, Jonas Andersson 3, José Monteiro 2, Marcus Johansson. V. Niklas Dernell

Förutsättningarna var glasklara inför matchen, det vinnande laget går upp på slutspelsplats! Nya Dandy Dots dök upp med 14 spelare i solskenet, en coach och en manager. Det var någorlunda jämnt de första tio minuterna men sista halvtimmen var det bara ett lag på planen och det var DD. Både Tony Gustavsson och José Monteiro hade bra lägen innan både 1-0 och 2-0 kom genom Jonas Andersson och Monteiro. Matchen punkterasdes definitivt i början på andra då DD spelade som i trance! Efter 20 sekunder gjorde Vasilis Birbas 3-0, 20 sekunder senare dundrade Birbas bollen i stolpen och ytterligare 20 sekunder senare hade Andersson gjort sitt andra mål till 4-0, ridå! Annars så formstarka Vincitori gick inte att känna igen och efter 36.35 var det dags för en TÖ (teknisk överlägsenhet) då Monteiro gjorde sitt andra mål. Birbas bokfördes för fyra mål, Andersson tre och så hittade även Marcus Johansson rätt en gång i denna 10-1 historia. Alexander Valentini och Andersson svarade för fler fina assist och Niklas Dernell tröstmålade för de vit-svarta.
MATCHENS LIRARE: VASILIS BIRBAS, DANDY DOTS