Serie A 11:e omgången 2015

BOW reklam – Vincitori  4 – 3
Christian Bauer 2, Kaj Eskelinen, Andreas Andersson. V. Jacob Andrén 3.

För Vincitori var förutsättningarna glasklara! Seger betyder att de går upp på slutspelsplats med en match mer spelad och förlust kan betyda kvalspel för att hänga kvar, ja så jämnt är det i 2015 års serie. Att de regerande mästarna BOW reklam stod för motståndet gjorde ju inte oddsen bättre och en bra start skulle betyda mycket. Redan innan matchuret visat en minut så sköt Jacob Andrén påpassligt 1-0. Andrén var även nära ett 2-0 mål men skottet gick över. BOW:s spel, som i år varit lite knackigt mellanåt med deras mått mätt, tog tag i händelserna där en kvittering hängde i luften och i den åttonde minuten kom den via Kaj Eskelinen. Det blev starten för en bra Vincitori (?) period och den avslutades med att BOW (?) gjorde 2-1 genom ett lurigt skott av Christian Bauer, fotbollen är märklig! I den första minuten av den andra akten spelade Simon Nildén fram Andreas Andersson och han stötte in 3-1. BOW kände nog att nu rinner det nog bara på men Vincitori ville annat och efter en halvtimme gjorde Andrén sitt andra mål och så stod det 3-2. När planens bästa spelare, Andrén, gjorde sitt tredje mål för dagen till 3-3 med tre kvar, ja då inleddes helt fantastiskt spännande slutminuter. Marcus Sandmark fick ett jätteläge men Henrik Strömblad räddade mirakulöst och sedan var det Niklas Anbratts tur att få ett bra skottläge innanför straffområdet men Strömblad räddade igen. Spelet vände och Eskelinen fick fritt fram men nu var det Robert Axéns tur att glänsa. Båda lagen var nära ett segermål. I slutsekunderna blev det flipperspel inne i BOW:s straffområde men bollen gick ut varpå Bauer drev bollen över hela planen samt avslutade med att skjuta 4-3 på matchens sista spark, vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: JACOB ANDRÈN, VINCITORI.

AGO – TNS Sifo  2 – 0
Per Apelgren, Simon Thylander.

Den första halvleken mellan AGO och TNS Sifo var helt jämn och slutade 0-0, om något lag skulle varit i ledningen var det lite överraskande TNS. Pigge Filippo Pavlou sköt en kanon längs marken men Kristian Kaufmann sträckte ut sin fulla längd och tippade ut bollen till hörna. I slutsekunder på den första akten kom Pavlou fri men Kaufman gjorde en helt fantastisk räddning. Det blev en väckarklocka för AGO och i den andra minuten på den andra halvleken träffade Simon Thylander stolpens utsida. Minuten senare fick Per Apelgren chansen framför mål och han körde en av sina patenterade 70-tals finter, som för övrigt nästan alltid går hem. Målvakten åt ena hållet och bollen i nät. Nacka Skoglund log nog uppe från himmelen! Sista tio jagade TNS en kvittering och Mathias Friman blev helt fri men hade nog för mycket tid att tänka och till sist räddade Kaufmann till hörna. Med sex minuter kvar fick Pavlou på en volley som strök kryssribban och ut. TNS var värda ett mål men i slutsekunderna kontrade Thylander in 2-0. Därmed vann AGO Serie A med 10 raka segrar och dessutom slog de ett rekord. Inget lag har släppt in mindre mål under en säsong på de 18 år som Serie A funnits, stort!
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMAN, AGO.

Scrive – Dandy Dots  1 – 6
Sebastian Gedda. D. Vasilis Birbas 2, Martin Hamrin, Jonas Andersson, Richard Wester, Bosse Eriksson.

Jumbolaget Scrive hade många scenarion framför sig i dagens match mot slutspelsjagande och formstarka Dandy Dots, som kom med tre raka segrar i bagaget! Seger för Scrive betyder säker mark, oavgjort kval och det skulle räcka med förlust om FC Viasat Sport förlorar med mer än tre mål mer än Scrive skulle göra, hängde ni med! Det började bra för Scrive och i den fjärde minuten blir Ferhat Celebi fälld och domaren pekar på straffpunkten! Sebastian Gedda gör inget misstag, 1-0! Bara 30 sekunder senare är det kvitterat när Vasilis Birbas touchar in Richard Westers skott. Ytterligare två minuter senare nickar Johan Gardner strax utanför diagonal stolpe. Istället för 2-1 till Scrive blir det 2-1 för DD när Jonas Andersson serverar Birbas bollen och pang så sitter den. I slutminuten på den första halvleken driver Nicklas Nordin igenom men avslutet blir till sist bara en hörna. I den andra halvleken är DD det bättre laget och Scrive spelar med huvudet under armen. Efter en halvtimme blir 2-1 till 4-1 efter mål av en åtta kilo lättare Martin Hamrin som lirkade in bollen efter förspel från assistkungen Andersson och så gör även Andersson ett mål. Scrive försöker och försöker men Jonas Elmqvist är helt enkelt grym i målet och räddade två, tre givna lägen. Andersson skjuter i stolpen men 5-1 kommer ändå genom Wester och sedan fastställer Bosse Eriksson slutresultatet 6-1 och mot DD kan inget lag gå säkert i slutspelet. I skrivande stund kan vi även berätta att Scrive åker ur och kan endast räddas kvar av en skrivbordsprodukt. Reklamserien är säker på att få se Pelle Ericsson i sin 30:e raka säsong nästa år.
MATCHENS LIRARE: JONAS ELMQVIST, DANDY DOTS.

Bizkit – FC Viasat Sport  6 – 3
David Andersson 2, Peter Arnesson 2, Björn Ericsson, Martin Andreasson. F. Michel Szabo 2, Henrik Agardh.

Det blev ännu en streckdramatiksmatch när Bizkit och FC Viasat Sport möttes. Bizkit måste knipa en pinne för att nå slutspel och VS måste vinna eller spela oavgjort för att nå säker mark. Man har även råd att förlora med 0-8 men då blir det kval. Båda lagen borde vara nöjda med kryss men VS ville vinna, startade mycket bra och var det klart bättre laget den första kvarten. Henrik Agardh sköt och returen gick strax utanför, pigge Agardh gjorde 1-0 och minuten senare spelade Agardh fram Michel Szabo till 2-0. Efter dussinet minuter sköt Szabo via ribban och över och istället för 3-0 så stod det 2-2 minuten senare, ett trögstartat Bizkit kan tacka lyckofen för det resultatet. David Andersson reducerade och Peter Arnesson nickade in Martin Andreassons inlägg. Det sista som hände innan halvtidsvilan ljöd var att Shari Shahidi träffade ribban. Bizkit fick en drömstart på andra när årsdebuterande Björn Ericsson gjorde 3-2 och därmed hade man lite oväntat vänt 0-2 till 3-2! Efter en halvtimme hade Bizkit två fina anfall i rad där bollen låg och dansade på mållinjen men istället för 4-2 så kvitterade kämpen Szabo till 3-3. Bara 30 sekunder senare var Bizkit i ledningen igen när Andersson gjorde 4-3! Sista fem minuterna blev dramatiska, Agardh spelade snett bakåt till Szabo som från nära håll sköt ett direktskott men vikarierande målvakten Fredrik Malmfält räddade mirakulöst med huvudet. Där var VS nära men istället avgjordes matchen när Andersson spelade fram Martin Andreasson till 5-3. Av bara farten blev Arnesson tvåmålskytt, 6-3 i en kul match! Slutspel för Bizkit och kval VS!
MATCHENS LIRARE: DAVID ANDERSSON, BIZKIT.

Mediekompaniet – INGO  0 – 5
I.
Filip Mårtensson 2, Adam Tapper, Jonas Pettersson, Fredrik Lundberg.

Första september och höstsäsongens första regn! Ja då passade INGO på att göra säsongen troligtvis bästa match, i alla fall den effektivaste! Medikompaniet, som spelade för en andra plats och en ¨bättre lottning¨, mot INGO, som bara spelade för äran! INGO var det klart bättre laget inledningsvis men det var MK som fick matchens första målchans men Jonny Månsson skott gick strax utanför. INGO fortsatte att var det bättre laget men även matchens andra målchans var MK:s. Andreas Lifbom tog emot bollen, vände och sköt ett mycket bra skott som strök stolpen, en fin prestation! I den tionde minuten vann Adam Tapper en duell med två försvarare ute vid sidlinjen, han avancerade in mot mitten och passade bollen till Jonas Pettersson, som inte nådde den vilket målvakten trodde och bollen gick rätt in i mål, 1-0! I slutminuten på den första halvleken träffade Pettersson ribban men 2-0 kom ändå genom Filip Mårtensson. I början på andra trodde man på en urladdning från MK:s sida men den kom aldrig för de spelade ostrukturerat, lite viljelöst och allmänt uppgivet trots Johan Petersens uppmaningar. Istället spelade INGO ut hela sitt register där både Fredrik Lundberg och Tapper hade två bra avslut men Kristofer Willén räddade med fotparader. Både 3-0 och 4-0 kom ändå inom loppet av en minut när Mårtensson gjorde sitt andra mål och så styrde Pettersson in Petters Dambergs kanon. Sista kvarten blev en ren transportsträcka och Kim Engblom höll välförtjänt nollan och Lundberg fastställde slutresultatet 5-0! MK måste höja sig både ett och två snäpp för att lyckas i slutspelet, ett slutspel som INGO verkligen borde varit med om med tanke på dagens uppvisning. Det gäller ju att alla gubbar är på plats i varje match!
MATCHENS LIRARE: LUKASZ SYBERJYSKI, INGO.