Slutspel 2015 - Kvartsfinaler

Mediekompaniet – Bizkit  2 – 6
M. Hans Ebenman, Erik Möller. B. Martin Andreasson 2, Krister Svensson, Fredrik Malmfält, Niklas Pösö, David Andersson.

Det vilar en förbannelse över Mediekompaniet! Trots att de haft ett bra lag i ca tio år har de aldrig nått finaldagen och idag fick man spela med decimerat manskap tack vare en rad olika återbud. Bizkit tackade och tog emot men man måste ju göra jobbet också samt få in bollen i mål. I den femte minuten kom 1-0 genom den rutinerade räven Krister Svensson. Martin Andreasson träffade ribban och där var 2-0 nära men det var även nära 1-1 när Nicklas Bauer sköt en volley över. Sedan dröjde det till slutminuterna av den första halvleken innan 2-0 kom och det var Andreasson som förvaltade Peter Arnessons passning på bästa sätt. Redan i den andra halvlekens första minut pricksköt Fredrik Malmfält mycket vackert diagonalt kryss till 3-0. Uppförsbacken för MK blev allt längre men efter en halvtimme så fick matchen se hela fyra mål på fem minuter och helt plötsligt hade 3-0 blivit till 4-2. Det lilla hopp som tändes för MK släcktes definitivt när Niklas Pösö gjorde 5-2 och David Andersson fick efter två träffar i virket till sist se sitt skott gå in till slutresultatet 6-2. Andreasson svarade för två mål och alltid så stabila Philippe Goldberg hade ett skott i stolpen. MK:s mål gjordes av Hans Ebenman och så fick Erik Möller på en riktig pärla i nättaket. Bizkit möter nu AGO, igen!
MATCHENS LIRARE: FREDRIK MALMFÄLT, BIZKIT.

David Andersson träffar stolpen
David Andersson gör 5-2
Martin Andreasson gör elegant 6-2
Niklas Pösö skjuter

BOW reklam – Dandy Dots  3 – 2
B. Kaj Eskelinen, David Nildén, Andreas Andersson. D. Vasilis Birbas, Jose Monteiro.

Det skulle bli mycket intressant att se hur Serie A:s formstarkaste lag, Dandy Dots, skulle klara av de regerande mästarna BOW reklam. Ett BOW som inte varit på topp i höst men fick till en kanonmatch i cupen i förra veckan. Matchen inleddes i ett högt tempo och det var helt jämnt den första kvarten. Skillnaden var att BOW:s slutspelsrutin var avgöranade för under denna period fick de med sig en 2-0 ledning. I den första minuten slog Andreas Roos ett perfekt inlägg som Jonas Andersson nickade mot mål. Henrik Strömblad låg inne i målet med halva kroppen och fångade den i bröstet, domaren gjorde tecknet, inte mål! Det hade behövts målkamera för att visa sanningen. Några minuter senare sköt Christer Mattiasson ett skott, det blev retur och den petade Kaj Eskelinen retfullt enkelt in till 1-0. DD var verkligen på bettet och duktiga Richard Wester sköt en kanon i stolpen och så fick Alexander Valentini ett bra läge men istället för 1-1 så smekte Hasse Pettersson fram bollen till David Nildén som kom perfekt i steget, stod för en perfekt bollbehandling samt ett ännu perfektare målskott till 2-0. Efter en kvart hade evighetsmaskinen Birhan Akdag ett bra läge men Strömblad räddade och där var 2-1 nära men lika nära 3-0 var det när Nildén fick ett nytt friläge men skottet gick utanför. DD var riktigt bra i inledningen på andra och tryckte tillbaka BOW, som bara hade att försvara sig! Valentini fick till en volley i ribban och Andersson sköt returen men bollen ville inte in. Efter en halvtimme kom BOW i sin första kontring i andra och Eskelinen spelade snett bak till Andreas Andersson men Magnus Lindblad gjorde en förstklassig benparad. Minuten senare hände samma sak, Eskelinen spelade fram Andersson och nu blev det 3-0. DD vägrade att ge upp och med åtta kvar kom en helt rättvis reducering till 3-1 när Vasilis Birnbas sköt en riktig kanon rätt upp i krysset. Nu fick DD än mer energi och med tre minuter kvar dundrade Jose Monteiro in 3-2. DD tryckte på för kung och fosterland i de dramatiska slutminuterna men med tur och skicklighet höll BOW undan och man räddades av gong-gongen! BOW är i semifinal men samtidigt lider vi lite med DD, de har något stort på gång och en härlig stämning i gruppen.
MATCHENS LIRARE: KAJ ESKELINEN, BOW REKLAM.

Tidningskungen – TV 4  2 – 1
Ti. Andreas Bergvall 2. Tv. Oscar Englund.

Den på förhand mest spektakulära kvartsfinalen gick mellan tvåan i Serie A, Tidningskungen och Premier Leagues seriesegrare TV 4. Precis som väntat var det lite tuffare, lite gnälligare och lite mer fight än en vanlig seriematch. Domaren behövde stanna spelet en gång annars det en härlig match men en skön puls. TK var hetare inledningsvis och Johan Hageus dundrade ett skott i insidan på stolpen och ut. Vid ett annat tillfälle spelade TK upp ett vackert anfall och bollen hamnade till sist hos Hageus men han sköt utanför från ett bra läge. Efter dussinet minuter så kom ett rättvist 1-0 mål när Jonny Kasskawo sköt men han fick lite snedträff och bollen hamnade hos den första halvlekens bästa spelare, Andreas Bergvall, som gjorde mål. Nu vaknade TV 4 till ordentligt och Niklas Hedberg tvingades till både två, tre fina räddningar och istället för ett 1-1 mål så vände och vred Bergvall utanför straffområdet och till sist sköt han ett lurigt markskott till 2-0, fem sekunder före halvtidssignalen. I början på andra hade Fyran sin bästa period i matchen då man tryckte på stenhårt. Den andra halvlekens absolut bästa spelare, Oscar Englund, drev igenom gång på gång. Han hade ett skott i insidan på stolpen och ut och så hade han tre bra avslut och Andreas Gustafsson (två gånger) täckte skott på mållinjen och en gång räddade Kasskawo målet från påhälsning. Dessutom borde Englund haft en straff men domaren var skymd av folket inne i straffområdet och friade. Englund klagade inte trots brysk uppvaktning mot slutet. Med sex kvar kom till sist 2-1. Sista minuterna blev dramatiska och det var flera gånger ett flipperspel inne i TK:s straffområde men till sist höll TK undan, vilken pärs och vilken match. Det gick att vrida svetten ur samtliga spelares matchtröjer efter matchen. Grattis TK till semifinalen samtidigt som vi redan längtar att se TV 4 i Serie A nästa säsong.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS BERGVALL, TIDNINGSKUNGEN.