Reklamseriecupen 2016 - 8-delsfinaler


Ricoh Calcio – Mediekompaniet  2 – 5
R.
Johan Båverud, Matteo Poropat. M. Johan Sund 3, Pehr Dunger, Nicklas Bauer.

Serie A:s topplag Mediekompaniet ställdes mot Premier Leagues topplag Ricoh Calcio i den första av åtta 8-delar! Pehr Dunger verkat ha dopat sig under midsommarhelgen för efter tre minuter hade han haft tre bra avslut. Först klackade han bollen strax utanför, sedan var han helt fri men Markus Davidsson gjorde en fenomenal räddning och så nickade han över målvakten men på något mirakulöst sätt fläkte sig Davidsson bakåt och fick fingertopparna på bollen. I den nionde minuten kom till sist ett rättvist ledningsmål för MK när Dunger spelade snett bak till Johan Sund, 1-0! Efterhand började Ricoh vakna till liv och Matteo Poropat var igenom men nu fick Kristoffer Willén visa vad han gick för i målet. Spelet vände och Jose Monteiro dundrade ett skott i ribban varpå spelet vände igen och påpassligt kvitterade Johan Båverud till 1-1. I slutet på första och i början på andra var MK giftiga och Dunger ryckte längs vänsterkanten, skar in mot straffområdet och smällde i 2-1 i bortre gaveln, starkt! Tio sekunder före halvtidsvilan kom även 3-1 när Nicklas Bauer lobbade från 35 meter, vilken kasse! Under den första minuten av den andra halvleken så gjorde Sund även 4-1. Ricoh gav givetvis inte upp och med sju kvar så slog Daniel Lacopie en grym boll till Poropat som iskallt bredsidande in 4-2. Lacopie var även nära att göra ett drömmål när han tog ner bollen på bröstet och klackade bollen mot mål men den smet utanför. I slutminuterna spelade Dragomir Draganov fram Poropat och där var det nära igen. Istället för 4-3 så spelade Sund vägg med Hasse Ebenman och då fastställde han slutsiffrorna till 5-2 med sitt hattrick.
MATCHENS LIRARE: PEHR DUNGER, MEDIEKOMPANIET.


TNS Sifo – Svea  8 – 6 (4 - 4 full tid)
T.
Filippos Pavlou 2, Mathias Friman, Elliot Oskarsson. Straffmål: Mathias Friman, Filippos Pavlou, Elliot Oskarsson, Ziad Aslan. S. Jens Storberget 2, Janne Rydberg, Johan Böhm. Straffmål: Jens Storberget, Martin Eisele.

I dag skulle det bli intressant att se om serieledarna i Premier League, Svea, kunde rå på slutspelsjagande TNS Sifo från Serie A. Båda lagen bjöd på en öppen, målrik och trevlig match. Det dröjde ett tag innan den första målchansen kom och det var Mathias Friman som blev fri men Michel Rydberg räddade. Det var istället Svea som tog ledningen några minuter senare när Filip Lang spelade fram Jens Storberget till 1-0! Under slutminuterna av den första halvleken vände TNS 0-1 till 2-1 på en minut efter mål av Filippos Pavlou på en straff efter det att Elliot Oskarsson blivit fälld och så spelade Oskarsson fram Friman till det andra målet. I inledningen på den andra halvleken avlossade Storberget ett skott som i fornstora dagar, pang rätt upp i nättaket över den långa målvakten. Minuten senare var det Pavlous tur att få till en pangträff men bollen träffade ribban. TNS skulle ta ledningen med 3-2 efter det att 15-årige Oskarsson snurrat upp hela Sveas försvar och ensam med målvakten rullade han iskallt in bollen, vackert! Efter en halvtimme var det Sveas tur att vända på 2-3 till 4-3 och målskyttarna var Janne Rydberg via ribban och Johan Böhm. Det såg ut som det skulle bli en halvskräll för minuterna tickade i väg ganska fort men ett vingklipp (tre haltande spelare) TNS gjorde en sista kraftansträngning och Friman spelade ut bollen till höger och Murat Mert slog ett perfekt inlägg som Pavlou mötte med en volley som satt i bergsäkert i nättaket, grymt! Slutminuterna blev resultatlösa och straff fick avgöra denna 4-4 drabbning enligt: Mathias Friman 1-0, Jens Storberget 1-1, Filippos Pavlou 2-1, Martin Eisele 2-2, Oskar Axelsson (Michel Rydberg räddning), Patric Jacobsson (över), Elliot Oskarsson 3-2, Filip Lang (Bob Pernodd räddning) och så stegade kämpen Ziad Aslan fram och avgjorde med sitt 4-2 mål, 8-6 sammanlagt!
MATCHENS LIRARE: ELLIOT OSKARSSON, TNS SIFO.


Scrive – Bizkit Havas  6 – 2
S.
Johan Gardner 2, Johan Gerdes, Henrik Wiss, Michael Björling, Jörgen Åberg. B. Ulf Eriksson, David Andersson.

Matchen mellan Scrive och Bizkit Havas inleddes med ett snyggt mål för de sistnämnda efter ett fint triangelspel mellan Niklas Pösö, David Andersson och självaste Ulf Eriksson som gjorde 1-0. Uffe, 58 år, är den 91 f.d. Allsvenska spelaren som spelat i Reklamserien och han har även 34 landskamper på sin meritlista och blev där den 23:e i den kategorin. Radarkompisen, Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg, 61 år, kunde bara konstatera att gubben håller än! Scrive hade ett bra gäng på planen i dag och i mitten på den första halvleken vände de 0-1 till 2-1 efter mål av Johanarna Gardner och Gerdes. Andersson var nära att kvittera men lobben tog i överkant av ribban. I början på andra avgjorde Scrive matchen när de gick från 2-1 till 5-1 på fyra minuter och hade dessutom ett stolpskott från Henrik Wiss och resten av matchen blev en transportsträcka fram till 6-2. Wiss, Michael Björling, Gardner och Jörgen Åberg gjorde mål för Scrive medan Andersson tröstmålade för Bizkit efter fint förarbete av Björn Ericson. Scrive kan se tillbaka på en fin vår där de ligger på slutspelsplats och så nu vidare i cupen, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: JOHAN GARDNER, SCRIVE.


Aftonbladet – Studion  0 – 6
S.
Richard Wester 3, Daniel Wester 2, Marcus Åstrand.

Lagom till vårsäsongens sista match möttes Aftonbladet och Studion i Reklamseriecupen och temperaturen visade på 25 grader, härligt! Redan i den tredje minuten slog den 15-årige Marcus Åstrand en hörna som Daniel Wester stötte i mål till 1-0. Matchen spelades i ett ganska lågt tempo vilket passade Studion för de rullade boll i sedvanlig stil och i den tionde minuten gjorde M Åstrand 2-0! Richard Wester slog den ena fina crossbollen efter den andra. I början på andra var Studion riktigt effektiva då de på fem minuter gick från 2-0 till 5-0 och detta trots att Joacim Öberg stod för två jättefina räddningar. Bladet var inte dåliga, bara lite dåligt organiserade och det var nära att John Wikstens volley resulterade efter Sebastian Perssons perfekta inlägg men Lasse Åstrand blixträddade. I slutet på matchen hade duktiga Pelle Gruneus tre lägen där ribbskottet var närmast att resultera. 39-åriga Thomas Mardirossian gjorde debut och såg både snabb och teknisk ut. Bröderna Richard (tre mål) och Daniel Wester (två) mål var som alltid stabila.
MATCHENS LIRARE: MARCUS ÅSTRAND, STUDION.


Dandy Dots – Tidningskungen  1 – 6
D.
Niclas Lind. T. Rutger Lindquist 4, Andreas Bergvall, Jerry Månsson.

Tidningskungen börjar vässa höstformen och i dagens match mot Serie A kollegan Dandy Dots visade man upp en lysande fotboll. Matchens profil, Rutger Lindquist, gjorde 1-0 (assist Anders Lennhagen och Andreas Bergvall), 2-0 via en klack (assist Lennhagen), 3-0 (assist Bergvall och Jerry Månsson) och 4-0 (assist Bergvall och Lennhagen). Fyra raka kassar, stort av Rulle! Dagens skott svarade Pierre Gasslander för när han först chippade bollen över en back och sköt sedan i ribban, ner på mållinjen och upp i ribban igen samt ut! Rulle passade sedan till Bergvall som gjorde 5-0 innan Niclas Lind fick in ett tröstmål. Assistkungen Lennhagen avslutade matchen med att lira fram Månsson till slutresultatet 6-1 och TK är nu i kvartsfinal.
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, TIDNINGSKUNGEN.


Dagens Nyheter – AGO  0 – 6
A.
Jacob Wanselius 3, Peter Waltre 2, Per Jonsén.

AGO kom in på vinnarspåret igen efter en mycket bra genomförd första halvlek där halvtidssiffrorna skrevs till 5-0 och slutresultatet 6-0. Jacob Wanselius svarade för tre mål. Peter Waltre för två och så gjorde Per Jonsén ett. Dagens Nyheter gjorde en bättre andra halvlek och man var värda ett tröstmål. Thomas Hanusek sköt men Kristian Kaufmann styrde bollen i stolpen, Hanusek sköt en kanon men Kaufmann låg raklång i luften och tippade bollen till hörna och så lobbade Hanusek bollen i stolpen. Dessutom tog Kaufmann en straff. AGO avancerar till kvartsfinal efter en bra 6-0 historia.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, AGO.


FC Asedo – TV 4  3 – 1
F.
Emil Hedsén, Martin Leinar, Robin Boisen. T. Emanuel Falsen.

I dag skulle vi få bevittna en intressant match mellan Serie A:s formstarkaste lag TV 4, som har sex raka utan förlust och serieledarna i Premier League, FC Asedo! Dessa båda lag har dessutom gjort mest mål i Reklamserien under detta år. TV 4 körde som vanligt med extrem press över hela banan och som vanligt skapade man flera lägen som när Emil Falsen sköt i stolpen, när målfarliga Mårten Magnusson bröt igenom men Niclas Dalevik räddade och så stod lagkaptenen Henrik Berndtson för dagens prestation när han provade på en cykelspark som blev till en lobb över målvakten men bollen gick i stolpen igen! När Asedo fick sitt första läge var man kliniska när Emil Hedsén ryckte sig loss på vänsterkanten, spelade vägg med Rickard Engmark och så stod det 1-0. Fyran fick en drömstart på den andra halvleken när formstarka Jim Jansson slog en långboll till Linus Jönsson som i sin tur bröstade ner bollen till Emanuel Falsen som kvitterade till 1-1. De rödsvarta var sedan mycket nära ett ledningsmål efter det att Jönsson slagit en perfekt hörna och Pelle Porseryd gick upp i luften, nickade ner bollen i marken som man skall göra men när den var på väg upp i nättaket förlängde en liggande Dalevik bollen över, vilken situation! Det var istället Martin Leinar som gav Asedo ledningen efter en halvtimme när han slog till med ett bra och överraskande skott från 17-18 meter långt utifrån högerkanten och bollen smet in lågt vid högra stolpen. Nu tvingades Fyran på kvitteringsjakt igen men med åtta kvar kontrade Vasilis Birbas och fick bollen förbi målvakten varpå Robin Boisen förlängde den in i mål till 3-1. Ett frustrerat TV 4 tryckte på mot slutet men man skapade bara en het dubbelchans när Berndtson och Carl Skärvall höll sig framme men Dalevik var bäst på plan och Asedo gick vidare.
MATCHENS LIRARE: NICLAS DALEVIK, FC ASEDO.


FC Viasat Sport – BOW reklam  4 – 3 (0-0 full tid)
Straffmål: V. Daniel La Placa, Erik Bäckrud, Henrik Agardh, Tobias Wimnell. B. Christian Bauer, Andreas Andersson, Christer Mattiasson

En förstklassig skräll inträffade på centercourten när nästjumbon FC Viasat Sport stod för ett äkta svenskt försvarsspel och besegrade serieledarna och tillika regerande cupmästarna BOW reklam. VS hade en målvakt i form av Ludwig Persson som tog allt, ett mycket bra försvarsspel över hela planen och så var man inte helt ofarliga på kontringarna. BOW blev nog lite överraskade av motståndet och spelade lite för långsamt, hade lite för dålig fantasi och hade svårt med insticken förbi det kompakta försvaret. I slutet på den första halvleken lirade Christer Mattiasson in bollen till David Nildén men hade stötte bollen utanför diagonal stolpe. I anfallet efter hade VS ett liknande läge när Christoffer Braw lirade fram Henrik Agardh. Den andra halvleken var den första lik och BOW:s stora bollinnehav var delvis skenbart eftersom de stora målchanserna uteblev och klockan tickade till 30 minuter och till sist inträffade det oundvikliga, det blev inga mål och resultatet skrevs 0-0 varpå straffar fick avgöra denna drabbning den varma och sköna 1 september. Henrik Strömblad, som jobbar på Viasat men spelar för BOW reklam sedan 25 år tillbaka är denna match extra känslig Han vann lotten och valde att BOW skulle börja enligt följande: Christian Bauer 1-0, Daniel La Placa 1-1, Andreas Andersson 2-1, Erik Bäckrud 2-2, Lasse Åstrand (Ludwig Persson räddade), Henrik Agard 2-3, Christer Mattiasson 3-3, Tobias Wimnell 3-4 och Daniel Hesser (Ludwig Persson räddade) och därmed var skrällen ett faktum, grattis Viasat Sport!
MATCHENS LIRARE: LUDWIG PERSSON, FC VIASAT SPORT.