INGO – Dandy Dots  3 – 5
I.
Petter Damberg, Adam Tapper, Mikael Johansson. D. Oscar Wigart 2, Jonas Andersson 2, Bosse Eriksson.

Årets första cupmatch gick mellan INGO och Dandy Dots och redan efter tre minuter hade vi bevittnat tre målchanser där Petter Damberg stod för två skott och Jonas Andersson ett. Det första målet lät dröja till den tionde minuten när Oscar Wigart satte dit 1-0 via en straff efter det att Thomas Xanazzi blivit tacklad i ryggen. Minuterna senare hängde ett 2-0 mål i luften när först Xanazzi lurade alla på Skytteholms IP när han hoppade över bollen varpå en snopen Jimmy Olsén fick fritt skottfält men bollen gick i stolpen. Minuten senare spelade Andersson in bollen till Wigart men närskottet gick inte in. I början på andra gick den 14 man starka truppen från 1-0 till 3-0 på två minuter efter det att Andersson språngnickat in Stefan Baronowskys fina inlägg och så spelade Bosse Eriksson med formstarka Xanazzi, 3-0! Sedan var Kennie Roswall nära att göra 4-0 men bollen gick strax utanför. INGO såg ut som ett slaget lag men efter en halvtimme fick vi se några snabba mål så att 3-0 blev till 4-2 efter det att Wigart gjort sitt andra mål efter att haft en stolpe precis innan och så reducerade Petter Damberg samt Adam Tapper efter ett fint instick av Jonas Pettersson. Gustav Westman hade läge för ett ytterligare ett reduceringsmål men skottet gick över och istället för 4-3 gjorde Andersson 5-2. Mikael Johansson fastställde slutresultatet 5-3 i det härliga vårvädret.
MATCHENS LIRARE: THOMAS XANAZZI, DANDY DOTS.

Tidningskungen – Quantcast  2 - 0 (WO)

AS Jung – Dagens Nyheter  2 – 5
Lamin Sonko, Ninos Icho. D. Thomas Hanusek 2, Erik Rehn, David Balsam, Andreas Ebbesen.

Dagens Nyheter spelade stundtals bra, hade fin utdelning på målchanserna och så hade de en stor portion tur med ramträffarna. I den femte minuten så spelade Carl Tomaszewski bollen snett bak till Ninos Icho men närskottet tog i ribbans underkant. Det var istället DN som tog ledningen med 1-0 när Thomas Hanusek spelade snett bak och Erik Rehn satte dit bollen. Några minuter senare fick DN en nickdubbelchans genom Andreas Ebbesen och David Balsam (var utespelare i dag) men bollen träffade stolpen. Efter dussinet minuter kom 2-0 genom Balsam, som överraskade oss alla med bra fotbollsunderhållning. AS Jung avslutade den första halvleken starkt när först Tomaszewski likt Rooney bröt sig fram och sköt i diagonal insida av stolpen. Sedan var det Johan Nygrens tur att träffa virket för tredje gången och Matthias Sånemyr höll med tur och skicklighet nollan. Istället för 2-1 två gånger om kom 3-0 i början på andra genom Hanusek. Nu trodde vi lite till mans på en promenadseger men Jung är egentligen bättre än sitt tabelläge och mycket riktigt reducerade de två gånger inom loppet av tre minuter efter mål av Lamin Sonko och en nick från Icho. Hastigt och lustigt för Jungs del stod det nu 3-2. Efter en halvtimme stod Hanusek för ett vackert solo när han gjorde ett förlösande 4-2 mål. Av bara farten gjorde Ebbesen 5-2. Matchen avslutades med att Jung sköt sin fjärde och femte ribbträff från matchens bästa spelare, Sonko!
MATCHENS LIRARE: DAVID BALSAM, DAGENS NYHETER.

Vincitori – AGO  2 – 3
V.
Glenn Andersson, Pontus Granström. A. Peter La Terra 2, Per Apelgren.

Vincitori kom till spel stärkta av förra veckans första seger och i den åttonde minuten stod Glenn Andersson för en perfekt bollmottagning, lurig vändning samt ett vackert placerat skott i gaveln. Mot slutet av den första halvleken och i början på andra höjde sig AGO rejält anförda av mycket duktiga Jacob Wanselius. Simon Thylander slog en crossboll till Thomas Pettersson som i sin tur lirade fram Peter La Terra men Didrik Sollenius gjorde en bejublad räddning vilket han även gjorde på Peter Waltres skott. I den fjärde minuten av den andra halvlekens inledning gjorde AGO två mål på 30 sekunder och tack vare starkt checkande slarvade Vincitori i försvarsspelet. Det var La Terra och Per Apelgren som gjorde målen. Nu fick AGO vind i seglet och med tre kvar blev La Terra tvåmålsskytt. Med 30 sekunder kvar reducerade Pontus Granström men tiden för en kvittering var för knapp.
MATCHENS LIRARE: PETER LA TERRA, AGO.

MEC – FC Asedo  4 – 9
M.
Amir Mulahusani, Johan Högfeldt, Samuel Andersson, Joakim Koch. F. Martin Leinar 3, Vasilis Birbas 3, Micke Roos, Filip Hadenius, Jonas Curbo.

De två topplagen MEC och FC Asedo, från Premier League, möttes i en fartfylld och offensiv match där det verkligen hände saker den sista tredjedelen under den första kvarten. Först rullade Asedo upp ett handbollsanfall där till sist Rickard Engmark träffade utsidan av stolpen. Spelet vände och Samuel Andersson spelade bollen snett bak till Amir Mulahusani som sköt ett lågt bra skott i bortre gaveln till 1-0. Nu blev det fart på MEC och Samuel Andersson sköt en kanon, Alexander Valentini räddade och returen nickade Joakim Koch över från nära håll! Minuten senare träffade Birbas samma stolpe. Det var som sagt lika nära 1-1 som 2-0 där Andersson och Koch stod för ett dubbelskott men Valentini räddade det ena varpå det andra gick strax utanför. På fyra minuter vände Asedo 0-1 till 3-1 efter mål av Micke Roos, Martin Leinar och Birbas! I slutsekunderna var MEC nära att reducera när Mulahusani och Andersson kom två mot målvakten men på något sätt gick bollen inte in. Den andra halvleken blev lika målgalen men nu var tempot lägret i sommarvärmen. I andra blev 3-1 till 4-2 som blev 7-2 och 7-4 och till sist slöt målshowen 9-4. Leinar och Birbas blev båda hattrickmän och så hamnade även Filip Hadenius och Jonas Curbo i målstatistiken. MEC:s tre mål i andra gjordes av Johan Högfeldt, Andersson och Koch!
MATCHENS LIRARE: VASILIS BIRBAS, FC ASEDO.

FC Karlaplan – TV 4  0 - 7
Mårten Magnusson 3, Oscar Englund 2, Pelle Porseryd, Alexander Ingeby.

Solen sken från en klarblå himmel och temperaturmätaren visade på 25 grader varmt! Det var de förutsättningarna som bjöds denna morgon när FC Karlaplan och TV 4 drabbade samman. Innan matchen började sprang en 52-årig ¨gubbe¨ med rötterna från Peru i vitt linne, långt hår, 1,68 lång och 66 kilo lätt och värmde upp. Man undrade lite om han kunde spela fotboll och så började matchen. Det skulle visa sig att Javier Herbozo nästan hade bäst teknik i hela Reklamserien. Ett annat nyförvärv hos FCK var den före detta div II-spelaren Kristoffer Elfström, han var bra, kämpade och spydde lite i ena hörnet! TV 4 kom från tre raka segrar i Serie A och FCK ligger jumbo i Premier League med sex raka förluster. Det kunde väl bara vara spel mot ett mål. FCK överaskade inledningsvis och höll 0-0 ett tag men mitt i den första halvleken gjorde Fyran två snabba och i slutet på första kom 3-0. I den andra tröt orken hos FCK och Fyran gick från 3-0 till 7-0. 38-årige Mårten Magnusson går mot en ny vår och gjorde tre i dag och har stänkt in tio på sju matcher, starkt! Oscar Englund gjorde två medan Pelle Porseryd och Alexander Ingeby gjorde varsitt. TV 4 är nog Reklamseriens hetaste lag för närvarande!
MATCHENS LIRARE: JAVIER HERBOZO, FC KARLAPLAN.

FC Viasat Sport – C MORE  5 – 1
Erik Göransson 2, Aron Wahlgren, Henrik Agardh, Daniel La Placa. C. Victor Haxhausen Aronsson.

Derbyt med stort D gick av stapeln i dag när Serie A laget FC Viasat Sport tog emot utmanarna och nykomlingarna i Premier League, C MORE, i Reklamseriecupens första omgång! Den första kvarten gick i de vitas favör och redan i den tredje minuten skjuter Erik Göransson, Robert Eriksson räddar men returen stöter Aron Wahlgren in till 1-0! Några minuter senare var Victor Loebbelt igenom och var indragen i en straffsituation men domaren friar tveksamt! I anfallet efter klackar Henrik Agardh fram Martin Palm men Eriksson räddar friläget. Sedan slår Loebbelt en fantastisk yttersidacross till Göransson, som rycker på kanten och slår ett väl avvägt inlägg men Loebbelt nickar över. Därför kom det lite överraskande när debutanten Victor Haxthausen Aronsson får till ett perfekt lågt och hårt skott som sitter i nätet till 1-1. Resten av halvleken var jämn och båda lagen var segervissa i halvtidsvilan. I början på andra startar VS bäst igen och Eriksson tvingas till två bra räddningar men med åtta kvar kontrar VS och Loebbelt slår en fin diagonal passning till Agardh som kommer farande och smäller in ledningsmålet 2-1 i bortre burgaveln. Med sex minuter kvar kändes det som om nådastöten kom när Wahlgren kastade ett långt inkast och Daniel La Placa nickade in bollen i bortre gaveln, mycket vackert! Nu var C MORE tvungna att gå på storoffensiven får att till en början få in en reducering. Istället kontrade Göransson in både 4-1 och 5-1 i slutminuterna. Viasat Sport vann derbyt, grattis!
MATCHENS LIRARE: ERIK GÖRANSSON, FC VIASAT SPORT.

BOW reklam – Rävudden  2 - 0 (WO)