Mediekompaniet – TNS Sifo  3 – 2
Ola Andersson, Hasse Ebenman, Johan Sund. T. Mathias Friman 2.

Det tog 40 sekunder av den första kvartsfinalen för då var redan veckans crossboll slagen av fantastiska Oskar Axelsson när han hittade Mathias Friman som tog ner bollen, gick mot mål och rullade in 1-0! I den åttonde minuten var Friman nära ytterligare ett mål efter ett fint TNS Sifo anfall men hans vänsterstrumprullare gick strax utanför diagonal stolpe. I stället för 2-0 stod det 1-2 på anslagstavlan minuten senare. Mediekompaniet gjorde nämligen två snabba mål. Först bröt Nicklas Bauer ett uppspel, lirade bollen till Johan Sund som i sin tur förlängde den till Ola Andersson, 1-1. Sedan stod Sund för ett grymt förarbete till Hasse Ebenmans ledningsmål. I slutet på första var det lika nära ett 2-2 mål som ett 3-1 dito. Både Joacim Runholm och Filippos Pavlous skott strök stolproten och så räddade duktiga Fredrik Olofsson när Sund drev igenom. Efter en halvtimme hade MK en bra period och Pehr Dunger hade en dubbelchans där Olofsson storspelade men när Sund körde ett solo och rullade in 3-1 kändes det som spiken i kistan. Idag var Sund så där äckligt bra och då är han bäst i hela Reklamserien. Friman gav matchen lite spänning i slutet när han reducerade till 2-3 på frispark men under de återstående två minuterna höll MK tätt. Av storlagen, dit vi räknar in MK, så är just MK det enda laget som aldrig varit i final. Nu har man ett jätteläge. Får vi se Johan Petersen med en medalj runt halsen?
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET.

Scrive – Studion  1 – 3
Sc.
Johan Gardner. St. Oskar in de Betou, Suleyman Sleyman, Daniel Wester.

Idag skulle vi få se en intressant match mellan slutspelsliggande laget i Serie A, Scrive och slutspelsliggande laget från Premier League, Studion! Redan i den tredje minuten löpte Oskar in de Betou i djupet, fick bollen av Peter in de Betou och mitt i steget sköt han 1-0 i diagonal gavel! Tio minuter senare spelade Suleyman fram Daniel Wester men Bendikt Zielke räddade med axeln. Efter en kvart kom dock 2-0 när Sleyman via en försvarare gjorde mål. Robert Nordin var nära en kvittering i slutet på halvleken men Magnus Wester avvärjde och även i början på andra var Nordin i farten när han drev igenom men skottet gick utanför. Efter en halvtimme hade Henrique de Sousa en trippelchans men Zielke gjorde tre fantastiska räddningar. Minuterna senare kom dock 3-0 när Peter in de Betou spelade fram D Wester. Med fem kvar gav Johan Gardner sitt lag ett litet hopp men Studion avancerar till semifinal, starkt!
MATCHENS LIRARE: SULEYMAN SLEYMAN, STUDION.

Tidningskungen – AGO  3 – 6 (2 - 2 vid full tid)
Andreas Gustafsson, Jerry Månsson. Straffmål: Andreas Bergvall. A. Elias Karroum, Jacob Wanselius. Straffmål: Jacob Wanselius, Peter La Terra, Elias Karroum, Tomas Pettersson

Årets holmgång i alla katagorier spelades mellan Tidningskungen och AGO. Det var full fart från första till sista sekund. I den åttonde minuten spelade Simon Thylander fram Elias Karroum, som tog emot bollen, lade den till rätta och kyligt rullade han in 1-0. Det var ställningskrig ute på planen men vi fick inte se några fler mål under den första halvleken. Innan matchuret tickat iväg till en minut i början på andra så vände Pablo Pinones Arce på en femöring men han rullade bollen klockrent i stolpen. Nu var TK på gång och Andreas Gustafsson bröt ett uppspel på halva plan, avancerade fram 15-20 meter och dundrade på för kung och fosterland, pang och 1-1! Nu tog TK över och efter en halvtimme spelade Andreas Bergvall fram Jerry Månsson som lättade upp bollen i nättaket och TK hade vänt 0-1 till ledning 2-1. AGO tog sig mycket starkt i kragen och bara några minuter senare passar Jacob Wanselius bollen till Karroum som gör sig stor i ett target läge, håller undan sin försvarare så att Wanselius kan springa mot bollen och pang så satt kvitteringen till 2-2, lite överraskande i detta läge av matchen. Sista sex, sju minuterna var spännande och med fem kvar fick AGO den stora chansen när Thylander krutade på från nära håll men Simon Röse gjorde en fantastisk reflexräddning. Matchen slutade 2-2 och straffar fick avgöra. Thomas Endler vann lotten och valde att börja enligt nedan: Jacob Wanselius 1-0, Andreas Bergvall 1-1, Peter La Terra 2-1, Niclas Bergh över, Elias Karroum 3-1, Andreas Gustafsson över och fram stegade Tomas Pettersson och avgjorde dramat till 4-1 och sammanlagt 6-3.
MATCHENS LIRARE: ELIAS KARROUM, AGO.

FC Asedo – FC Viasat Sport  2 – 0
FCA.
Vasilis Birbas, Martin Leinar.

I den sista kvartsfinalen fick vi på nytt se ett Serie A lag mot ett Premie League lag i form av FC Asedo och FC Viasat Sport. Den första halvleken var relativt jämn och de heta målchanserna var lätt räknade. Tony Karpestam spelade fram Vasilis Birbas men skottet gick utanför. Den första halvleken blev mållös! 40 sekunder in på den andra halvleken fick Birbas sin revansch när han med ett bra skott gjorde 1-0 via stolpen. Efter en halvtimme så slog hela Reklamseriens skyttekung till eller med andra ord Martin Leinar, 2-0 via den andra stolpen och in! Sista tio gick i VS favör men och med fem kvar hade Christoffer Braw två bra skott men Niclas Dalevik ville hålla nollan idag och det gjorde han också.
MATCHENS LIRARE: NICLAS DALEVIK, FC ASEDO.