Mediekompaniet – Studion  6 – 2
Johan Sund 2, Erik Möller, Pehr Dunger, Niklas Karlsson, Jonny Månsson. S. Oskar in de Betou, Richard Wester.

En sak var säker och det var att Reklamserien skulle få ett nytt lag som aldrig figurerat tidigare i en Reklamseriecupfinal eftersom Mediekompaniet (märkligt) och den gamla nykomlingen Studion inte varit där tidigare. Det var en ganska avvaktande inledning med två starka defensiver. Det dröjde till den tionde minuten innan den första målchansen dök upp och det var Erik Möller som fick till ett bra och överraskande volleyskott men den snart 67 åriga målvakten Magnus Wester gjorde en fin reflexräddning. Minuten senare sköt Richard Wester ett skott från 20 meter som tog klockrent i stolpen. Halvleken skulle få ett mål och det var när Lasse Åstrand tog sig ner på kortlinjen, spelade bollen snett inåt bakåt till Oskar in de Betou som gjorde 1-0. Under halvtidsvilan undrade man om MK traditionella, - sämst när det gäller skulle fortsätta, mycket tydde på det! Innan matchuret visat en minut in i den andra akten fick Möller på en ny praktträff och nu satt kvitteringsbollen i krysset till 1-1. Sedan grinade oflytet Studion i ögonen. Först hade mittfältsmotorn Suleyman Sleyman och 13-målsskytten Henrique de Sousa lämnat sent återbud vilket gjorde att de spelade utan avbytare och så sträckte sig målskytten vid 1-1 så att man blev tvungna att spela med en man mindre. Minuten senare slog Niklas Karlsson en crossboll till Johan Sund som nickade in bollen och vändningen från 0-1 till 2-1 på en minut var ett faktum. Studion gav givetvis inte upp men efter en halvtimme avgjordes tillställningen. Daniel Wester fick ett bra läge men sköt över och istället för 2-2 kontrade MK in 3-1 när Karlsson klackpassade till Sund som gjorde sitt andra mål för dagen. Minuten senare kom även 4-1 när Pehr Dunger förlängde Karlssons passning i mål. Att 5-1 och 6-1 kom mot slutet gjorde att siffrorna egentligen blev lite större än det borde varit. Formstarka Karlsson gjorde det ena målet och så spelade han fram Jonny Månsson till slutsiffrorna. MK är i sin första final, grattis!
MATCHENS LIRARE: NIKLAS KARLSSON, MEDIEKOMPANIET.

AGO – FC Asedo  6 – 2
A. Jacob Wanselius 3, Per Jonsén 2, Simon Thylander. F. Rickard Engmark, Alexander Valentini.

Mesta mästarna AGO mot vinnarna i Premier League, FC Asedo, - hur skulle det sluta? Det var full fart från första till sista minut och i den tionde minuten fick Per Jonsén på en praktträff från 17-18 meter, 1-0! Efter en kvart var kvitteringen nära när Martin Leinar spelade fram Vasilis Birbas men skottet gick över. Minuterna senare kom 1-1 när Rickard Engmark stötte in Emil Hedséns skott. Minuten före halvtidsvilan gjorde AGO ett viktigt 2-1 genom Jacob Wanselius. Detta betydde att Asedo måste spela offensivt och göra ett snabbt mål för att få kontakt igen men med dussinet minuter gör AGO 3-1 efter ett vackert triangelspel mellan Jesper Blomqvist, Peter La Terra och målskytten Wanselius. Minuten senare är AGO nära att definitivt avgöra matchen när Elias Karroum är igenom men Niclas Dalevik räddar. Med sju kvar kommer dock 4-1 genom Simon Thylander. Asedo får ett litet hopp när Birbas spelar fram Alexander Valentini till 2-4. Under slutminuterna satsar Asedo allt framåt varpå AGO gör 5-2 och 6-2, kanske lite för stora siffror men rätt lag vann. AGO:s femte mål var vackert när Peter La Terra slog en hörna och Jonsén drog till på volley i nättaket. Wanselius svarade för ett hattrick, grattis till Finalplatsen.
MATCHENS LIRARE: PER JONSÈN, AGO.