Kvalmatch Serie A 2016

FC Viasat Sport – Studion  0 – 1
Daniel Wester.

Kvalmatch 06.00, i mörkret och lite kylig nordlig vind! Dessa matcher bruka inte vara särskild bra men dagens historia mellan FC Viasat Sport och Studion var ett spännande ställningskrig från första till sista minut. VS som sett ganska stabila ut under hösten i Serie A fick matchens första målchans när Henrik Agardh ¨axlade¨ bollen i ribban. Studion som gick obesegrade genom hela serien, åkte dock på två förluster i semifinalen i cupen och i kvartsfinalen i slutspelet fick inte offensiven att stämma under de första 20 minuterna. I början på andra stod VS sport för ett vackert triangelspel mellan Victor Loebbelt, Christopher Braw och Tobias Wimnell men den sist nämndas skott gick utanför diagonal stolpe. Efter en halvtimme spelad slog Suleyman Sleyman en fantastisk passning till Daniel Wester som löpte i djupet och fri med målvakten rullade han in 1-0. Minuten senare var kvitteringen nära när Erik Bäckrud sköt ett närskott men snart 67-årige målvakten magnus Wester reflexräddade. VS gjorde allt för att få in en kvittering men Studions försvarsspel höll tätt och till sist gick slutsignalen och Reklamserien får två nya Premier League lag i Serie A nästa år. VS, som även kvalade förra året då man dock vann ser intressanta ut och sejouren bör bli kortvarig i den nedre serien, välkomna tillbaka nästa år.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS WESTER, STUDION.