Premier League 1:a omgången 2016

Quantcast – AS Jung  5 – 1
Q.
Mike Herbst 4, Jonas Lidén. A. Carl Tomaszewski.

I dag startade Premier League och förra årets jumbo, Quantcast, fick åka till jobbet med en äkta fem-etta efter en fantastisk avslutning på matchen! Nykomlingen AS Jung var ett äkta korplag och de hade två tjejer i laget. Jung inledde piggt pådrivna av Henrik ¨Beckenbauer¨ Hallberg och Carl ¨Nordahl¨ Tomaszewski men Eduardo Leiva i Q var bra i målet. Istället var det Q som tog ledningen efter en kvart när pigga Mike Herbst lät vänstern tala, 1-0! Det målet gav Q en extra energi och 2-0 hängde i luften när både Jonas Lidén och Jens Bäck hade lägen men nu var det Joel Skölds tur att glänsa i målet. I början på andra fick vi se ett vackert mål efter en solopresentation! Tomaszewski gjorde en akrobatisk nedtagning, en grym dragning och så rullade han in 1-1 målet. Matchen stod och vägde men ingen kunde stoppa Herbst som sköt 2-1 i det högra krysset och när samma man stod för ett hattrick med sex minuter kvar till 3-1 kändes matchen klar. Lidén och fyramålsskytten Herbst fastställde slutsiffrorna till 5-1 och Q gick från 1-1 till 5-1 på tretton minuter, Lidén hade dessutom ett stolpskott.
MATCHENS LIRARE: MIKE HERBST, QUANTCAST.

Ricoh Calcio – Studion  1 – 6
Daniel Scandurra. S. Henrique De Sousa 3, Richard Wester 2, Oskar Andersson.

Nykomlingen Studion (spelade i Reklamserien för 15 år sedan) presenterade sig direkt i första anfallet när Oskar Andersson fick på en riktig kanon men vikarierande målvakten Olof Damberg stod för en fantastisk reflexräddning. Det var istället Ricoh Calcio som tog ledningen när karaktärspelaren Daniel Scandurra sköt 1-0 via diagonal stolpe. Matchens stora profil, Henrique De Sousa, var inblandad i det mesta och först sköt han ribba ner (mål eller inte?), ribba ut! Efter det nickade han i stolpen och i början på andra sköt han i stolpen igen. Där emellan kvitterade Andersson med ett skott i bortre gaveln. Matchen stod och vägde men efter en halvtimme var det just De Sousa som gav sitt lag ledningen med 2-1 efter en retur! Helt plötsligt dog Ricoh samtidigt som det kändes att Studion satte in en extra växel. På sju minuter gick man från 2-1 till hela 6-1 efter flera fina mål. De Sousa svarade för ett hattrick medan Richard Wester bokfördes för två mål (där stod Peter In de Betou för en vacker klack passning till 3-1 målet). Gubbarna i Studion blir att räkna med i år, vad hände Ricoh?
MATCHENS LIRARE: HENRIQUE DE SOUSA, STUDION.

Aftonbladet – Dagens Nyheter  1 – 3
John Wiksten. D. Andreas Ebbesen, Mathias Bengtsson, Thomas Hanusek.

Tack vare mycket regnande under natten var plan D för vattensjuk för att matchen skulle spelas med så bra förutsättningar som möjligt så tidningsderbyt mellan Aftonbladet (kom med 11 gubbar och en tjej!) och Dagens Nyheter flyttades till plan B! Bladets nygamla lag var som kalvar på grönbete inledningsvis medan DN spelade lugnt och metodiskt som vanligt och under den första halvleken skapade man fyra bra lägen. Mats Saxer spelade fram Mattias Wallenborg som sköt i utsidan av stolpen, Wallenborg serverade Andreas Ebbesen bollen men han fick ingen träff och så var Wallenborg i farten igen men den gången svarade Joacim Öberg för en vacker fotparad! Till sist kom ett rättvist 1-0 mål när Saxer smekte fram bollen till Ebbesen, pang ribba in! I den andra halvleken fick AB någorlunda stil på positionerna och John Wiksten arbetade till sig bollen, drev mot mål och gjorde 1-1. I detta läge på matchen var matchen helt öppen. DN:s rutin skulle dock fälla avgörandet och veteranen Thomas Hanusek hittade lagkaptenen Mathias Bengtsson inne i straffområdet, 2-1. Mot slutet flyttade Bladet fram folk för att få in en kvittering men då kontrade DN varpå Saxer spelade fram Hanusek till slutresultatet 3-1.
MATCHENS LIRARE: MATS SAXER, DAGENS NYHETER

FC Asedo – C MORE  3 – 2
Martin Leinar 2, Vasilis Birbas. C. Rasmus Hult, Joakim Larsson.

Nykomlingsmötet mellan FC Asedo (dök upp med 12 spelare plus två fans) och C MORE blev en positiv överraskning. Bägge lagen fattade direkt galoppen hur det borde vara på en fotbollsplan och bägge lagen visade upp en fotboll som var fartfylld, teknisk och framförallt var det en mycket, mycket trevlig stämning bland spelarna, - Välkommen till Reklamserien, som firar 60 år i år! Det var lite avvaktande i början men i den åttonde minuten kom matchens första målchans när bollen hamnade framför fötterna på duktige Rasmus Hult och han tog det lugnt, siktade och siktade innan han dundrade upp 1-0 precis under ribban. Hult var även nära ett 2-0 mål när han drog målvakten men skottet tog i utsidan på stolpen och i anfallet efter var det dags för Hult igen men nu räddade Rickard Engmark förtjänstfullt. Spelet vände och Micke Roos fick till en riktig kanon men nu var det Robert Eriksson tur att briljera med en reflexräddning! Som ni hör böljade spelet fram och tillbaka och precis innan halvtid stod matchens bästa spelare, Martin Leinar, för ett litet solo när han kvitterade till 1-1. I början på andra tog C MORE ledningen för andra gången när Joakim Larsson påpassligt gjorde 2-1. Minuten senare var det alltid unge Vasilis ¨Hasse-Vasse¨ Birbas som lät sin kanon tala, 2-2! Efter en halvtimme tog Asedo ledningen för första gången när Leinar gjorde 3-2! Sista tio minuterna var spelet öppet men närmast ett mål var Patrik Jillmo men Carl Bonnier räddade på mållinjen. Asedo vann premiären men C MORE var bättre än vi alla trodde på förhand!
MATCHENS LIRARE: MARTIN LEINAR, FC ASEDO.

Svea – Rävudden  3 – 2
S. Johan Böhm, Jens Storberget, Erik Pettersson. R. Nicklas Thorgerzon, Robert Schwartz.

Svea och Rävudden bjöd på en välspelad, öppen, trevlig, fartfylld och bra fotbollsmatch, som kryddades med vackra mål! Svea hade snarlika tröjor med Kroatiens Fotbollslandslag men givetvis i grönvit! Rävudden gjorde det första målet när Marcus Henricsson smekte fram en drömpassning till Nicklas Thorgerzon som sköt 1-0 via ribban. I mitten på den första halvleken hände det mycket framför bägge målen. Först slog Erik Pettersson en hörna där Johan Böhm sköt ett direktskott i mål, 1-1. Sedan hade Rävudden en trippelchans där Robert Schwartz och Henricsson bombarderade 52-årige Michel Rydberg, som gjorde några fantastiska räddningar där även Mattias Hermansson nickade bort bollen på mållinjen och istället för ett väntat 2-1 mål för Rävudden så kontrade Svea in just 2-1 när Jens Storberget smekte in bollen i det högra krysset. Halvleken avslutades med att Filip Lang träffade ribban. I inledningen på andra hade Storberget ett friläge men nu var det Gustave Gaudras tur att briljera i målet och istället för 3-1 stod det 2-2 i anfallet efter när duktiga target playern Schwartz gjorde mål. Spelet böljade fram och tillbaka där Lang fick ett nytt läge men Gaudras storspelade och i anfallet efter hade Rävudden en dubbelchans när Thorgerzon och Marcus Hallberg var framme men Rydberg var grym. Mot slutet kändes det som om det vore bra om alla spelare borde fått åka till jobbet med var sin poäng men matchen skulle få ett avgörande när Pettersson lobbade från halva plan rätt in i mål, vilket kasse och 3-2 blev resultatet för Svea.
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, SVEA.

MEC – FC Karlaplan  3 – 2
M. Samuel Andersson 2, Anders Johansson. F. Kristofer Lindholm, William Söraa.

MEC tog emot ytterligare en nykomling i FC Karlaplan och det blev en jämn tillställning. Duktiga Adnan Pervan ryckte längs vänsterkanten och spelade in bollen till Anders Johansson som fick på en bra träff från nära håll men Daniel Gunnars stod för veckans räddning! Det var istället Karlaplan som tog ledningen när Kristofer Lindholm tryckte in 1-0. De fick bara ha ledningen i någon minut för Samuel Andersson smällde in kvitteringen till 1-1 från 15 meter. Efter en kvart hade MEC vänt 0-1 till 2-1 efter det att Johansson gett sitt lag ledningen. Matchen stod och vägde i den andra halvleken men med åtta kvar lyckades Andersson göra sitt andra mål till 3-1. Med sex kvar gav William Söraa sitt lag ett litet hopp när han från en snäv vinkel reducerade till 2-3. Karlaplan gick för en kvittering mot slutet anförda av duktige Anders Skiöldebrand men man kom inte närmare i målprotokollet. Noterbart var att debutanten Anders Katz svarade för tre målgivande assist.
MATCHENS LIRARE: ANDERS KATZ, MEC.