Premier League 2:a omgången 2016

Studion – Dagens Nyheter  2 – 1
Suleyman Sleyman, Henrique de Sousa. D. Thomas Hanusek.

Både serieledarna Studion och Dagens Nyheter vårdade bollen bra men de riktigt feta målchanserna lyste med sin frånvaro inledningsvis. Efter en kvart fick vi se matchens första mål när Henrique de Sousa ¨hoppade över bollen¨ och den 86:e f.d. Allsvenska fotbollspelaren (och 23:e med landslagsmeriter) i Reklamseriens historia, Suleyman Sleyman, kunde se sitt ¨inspel¨ gå i mål till 1-0. Minuterna senare var det nära 2-0 men Richard Westers kanon tog i stolpen. Pontus Björnström i DN:s mål var på hugget i den första halvleken. Med kvarten kvar slog Mathias Bengtsson en perfekt crossboll till Thomas Hanusek som mycket vackert nickade in kvitteringsbollen till 1-1. Matchen stod och vägde ett tag men närmast mål var Studion och både de Sousa och Sleyman fick på bra träffar men Björnström storspelade. Sedan slog Oskar In de Betou ett bra inlägg och Sleyman fick till en språngnick som tog i ribbkrysset och ut. Ett tag trodde vi att DN skulle få med sig en pinne men med fem kvar lirade Oskar Andersson in bollen framför mål och på hockeyvis dök de Sousa upp och från nära håll styrde han upp bollen under ribban varpå slutresultatet skrevs 2-1.
MATCHENS LIRARE: PONTUS BJÖRNSTRÖM, DAGENS NYHETER.

MEC – FC Asedo  2 – 6
Zacharias Ahlberg, Jonas Jönsson. F. Martin Leinar 3, Vasilis Birbas, Alexander Valentini, Patrik Gillmo.

Reklamseriens nya charmlag heter FC Asedo! Även i dag bjöd man på en offensiv fotboll men det öppnande för kontringslägen och MEC:s Janne Schiratski var fri men Rickard Engmark gjorde en bejublad fotparad, Oliver Kraft nickade strax utanför och Joakim Koch sköt även han strax utanför. Andreas Varnava var skottvillig inledningsvis men Kalle Mellberg höll tätt och det gjorde han även med bravur när Alexander Valentini fick till en språngnick. Vasilis Birbas träffade ribban vilket 3-årige sonen kunde bevittna. I slutet på första och i början på andra fick vi se en liten målkavalkad när siffrorna 0-0 blev till 4-1 till Asedo på sex minuter. Varnava störde målvakten varpå Birbas fick se sitt inspel gå i mål, Zacharias Ahlberg kvitterade innan Martin Leinar klev in i handlingarna på allvar och bokfördes för 2-1 med en kanon stolpe in, 3-1 och 4-1. Jonas Jönsson fick till ett litet solo när han reducerade till 2-4 men detta var Asedos morgon då Valentini och Patrik Gillmo såg till så att slutsiffrorna skrevs till 6-2. Det var härligt att se när Charlie Ejerholm gav sig på en flygande språngskalle men han hade inte räknat med tyngdlagen! Asedo hade denna morgon tre åskådare inklusive en fotograf, kul!
MATCHENS LIRARE: CHARLIE EJERHOLM, FC ASEDO.

Ricoh Calcio – FC Karlaplan  6 – 2
R. Simon Krook 2, Kristoffer Birkendahl, Andreas Blücher, Matteo Poropat, Olof Damberg. F. Nicholas Bonde, Fredrik Schedin.

Ricoh Calcio inledde piggt och Jens Österberg lobbade i insidan på stolpen och ut, Andreas Blücher sköt men Bezad Arsoun räddade skottet men efter dussinet minuter kom 1-0 genom Kristoffer Birkendahl efter en kanon. Tre minuter senare var det dags för 2-0 då Blücher slet till sig bollen, gick mot mål och rullade in bollen. FC Karlaplan lyckades vända den negativa trenden i och med reduceringen till 1-2 genom Nicholas Bonde fick laget extra energi. Den andra halvleken gick FCK för en kvittering varpå kontringslägen uppstod för Ricoh och det blev en öppen fotboll i det härliga vårvädret. William Söraa fick ett bra läge men skottet gick utanför, spelet vände och Matteo Poropat träffade stolpen varpå Birkendahl sköt returen i den andra stolpen. Efter en halvtimme hade Ricoh flyt och på en minut gick laget från 2-1 till 4-1 efter det att duon Simon Krook och Poropat spelat fram varandra till varsitt mål. Ett frustrerat FCK fortsatte sin offensiv och David Hedengren sköt ett närskott som Östergren reflexräddade, Söraa träffade stolpen, Johan Ekelund sköt i stolpen och i ryggen på målvakten och i stolpen igen innan keepern fångade bollen och till sist kom 2-4 genom Fredrik Schedin. FCK satsade allt på ett kort för att få in en reducering till men Ricoh kontrade in både 5-2 genom Krook och slutresultatet 6-2 i matchens sista sekund genom Olof Damberg.
MATCHENS LIRARE: JENS ÖSTERBERG, RICOH CALCIO.

Rävudden – Aftonbladet  4 – 2
R. Marcus Henricsson 2, Robert Schwartz 2. A. Marcus Skarphagen 2.

Rävudden inledde piggt mot Aftonbladet där både Robert Schwartz och Koen Kragting fick till bra avslut men Joacim Öberg var bra i målet men han kunde inte hindra Marcus Henricsson från att göra 1-0 på Kragtings passning. I den tionde minuten kom det därför som en liten överraskning när Marcus Skarphagen slet till sig bollen och kvitterade till 1-1. Innan halvtidsvilan var Rävudden i ledningen igen efter det att Henricsson förvaltade en straff till 2-1. När Schwartz gav sitt lag ledningen med 3-1 i inledningen på andra kändes det som Rävudden hade tre poäng som i en liten ask. Bladet höjde sig fler snäpp och Skarphagen gjorde sitt andra mål för dagen. Sedan hade Skarphagen och Magnus Nilsson varsitt läge men Gustave Gaudras var bra och Schwartz avgjorde med fem kvar, 4-2!
MATCHENS LIRARE: JOACIM ÖBERG, AFTONBLADET.

Quantcast – C MORE  1 – 3
Q. Ture Nilsen. C. Jonathan Stara, Manfred Aronsson, Hannes Edlund.

Stärkta av premiärens femetta inledde Quantcast bra. Efter fem minuter hade de redan skaffat sig tre bra målchanser och på den sista kom 1-0 genom Ture Nilsen efter fint förarbete från Jonathan Lidén. Q fortsatte sin offensiv och hade två bra frisparkslägen och så stötte Jonas Lidén bollen utanför men i stället för ett väntat 2-0 mål så kvitterade C MORE efter en kvart efter det att Hannes Edlund spelat fram Jonathan Stara till 1-1. Nu lossnade det för C MORE som kom i väg efter våg och innan halvtidsvilan hade man vänt 0-1 till 2-1 efter det att Manfred Aronsson laddat stora kanonen. Även den andra halvleken inledde Q bra och vi fick se ett fint triangelspel mellan Martin Olsson, Thomas Hansén och Jonas Lidén men den sistnämnde hade inte marginalerna på sin sida denna morgon. Istället för ett 2-2 mål kom 3-1 när Edlund kontrade och sköt i ribban men han nickade själv in sin egen retur. Sista tio tröt orken för Q medan C MORE kunde spela ut och både Calle Bonnier och Edlund träffade utsidan på stolpen och till sist gick slutsignalen och C MORE hade tagit sin första seger. De båda målvakterna Eduardo Leiva och Johan Gustavsson var bra i målet där den sistnämnda var ett snäpp värre.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GUSTAVSSON, C MORE.

AS Jung – Svea  4 – 6
A.Carl Tomaszewski 2, Lamin Sonko, Ninos Icho. S. Patric Jacobsson 2, Jens Storberget 2, Emil Lundström, Filip Lang

Svea radade upp chanser inledningsvis och Patric Jacobsson stod för en äkta Zlatan klack när han gjorde 1-0. Några minuter senare gjorde Emil Lundström 2-0 och sedan var det Jacobssons tur att ha huvudrollen när han sköt sedan i stolpen varpå han tog sin egen retur och träffade den andra stolpen! Svea trodde nog att det skulle gå lika lätt i fortsättningen men helt plötsligt och lite oväntat höjde sig AS Jung och Carl Tomaszewski drev hårt trängd bollen i 30 meter men Magnus Källman räddade skottet. Efter en kvart kom en reducering till 1-2 genom just Tomaszewski och av bara farten tryckte mycket duktiga Lamin Sonko in 2-2. Ett litet chockat Svea tog sig i kragen och precis innan paus så sköt Filip Lang i ribban, bollen gick ut och Johan Böhm spelade in den i straffområdet och nu stötte Lang in 3-2. 0-2 blev 2-2 och 2-3 blev i början på andra 3-3 när Ninos Icho skruvade in bollen från 20 meter i högra krysset, vilket vackert mål! Matchen stod nu och vägde och bägge lagen hade lägen och nu klev Max Hafeldt in i handlingarna och storspelade. Minuterna gick och en liten skräll var på gång men då klev måltjuven Jens Storberget in i handlingarna och med sex kvar gjorde han både 4-3 och 5-3 med två närskott. Matchen var över och Jacobsson passade på att göra 6-3 men 7-3 kom inte för skottet från Lundström tog i ribban och istället hyfsade Jung till siffrorna 6-4 när Tomaszewski gjorde sitt andra mål.
MATCHENS LIRARE: PATRIC JACOBSSON, SVEA.