Premier League 3:e omgången 2016

Dagens Nyheter – Ricoh Calcio  2 – 3
Thomas Hanusek, Andreas Ebbesen. R. Johan Båverud 2, Olof Damberg.

Dagens Nyheter trillade boll riktigt bra och tog också ledningen med 1-0 genom Thomas Hanusek. De fortsatte sedan på den inslagna vägen men ett andra mål uteblev och istället så slog måltjuven Johan Båverud till två gånger om i mitten på den första akten. Först checkade han in kvitteringen och så förvaltade Båverud Magnus Åhlins instick på bästa sätt med en kanon i nättaket varpå 0-1 blev till 2-1. Ett lite överrumplat DN körde på då Andreas Ebbesen och Hanusek hade en dubbelchans men den vikarierande målvakten Daniel Lacopie räddade. Sedan hade Mathias Bengtsson ett bra läge men bollen ville inte in. Med två kvar kom ett rättvist kvitteringsmål när Ebbesen tryckte in 2-2 från nära håll. I början på andra spelade Åhlin fram Matteo Poropat men skottet gick utanför. Sista kvarten tog DN tag i taktpinnen igen då de spelade en fin fotboll och skapade en mängd lägen som när Hanusek spelade in bollen till en fristående Bengtsson men Lacopie räddade igen. Efter en halvtimme sköt Simon Lindberg ett lågt skott och Ebbesen styrde bollen i stolpen och några minuter senare trodde vi på ett ledningsmål för DN men Lacopie räddade mirakulöst Hanuseks närskott. Vad var då naturligare än att Ricoh gjorde 3-2 på en kontring och det var just det som inträffade. Matchens bästa spelare, Båverud, spelade smart fram Olof Damberg som dundrade in 3-2, bollen är rund och Ricoh tog en meriterande skalp. Vi tyckte lite synd om DN.
MATCHENS LIRARE: DANIEL LACOPIE, RICOH CALCIO.

AS Jung – C MORE 2 – 6
Pontus Björnström, Lamin Sonko. C. Kristian Ek 2, Joakim Larsson 2, Rasmus Hult, Daniel Adrian.

C MORE gick fram till en 2-0 ledning i halvtid i nykomlingsmötet med AS Jung efter mål av Kristian Ek och Joakim Larsson. Jung skall ha en eloge eftersom 50% av utespelarna var tjejer. Den fantastiska målvakten Joel Sköld var en fantom mellan stolparna och snabbe, tekniske och allmänt duktige Lamin Sonko var ständigt ett hot. Efter en halvtimme avgjordes matchen definitivt då C MORE ökade på från 2-0 till 4-0 efter två snabba mål. Matchen slutade med tennissiffrorna 6-2 och både Ek och Larsson blev tvåmålsskyttar och så hamnade även Rasmus Hult och Daniel Adrian i målprotokollet. Pontus Björnström och Sonko tröstmålade för Jung. C MORE avancerar mot toppen medan Jung fortfarande väntar på sin första poäng!
MATCHENS LIRARE: JOEL SKÖLD, AS JUNG.

Svea – FC Asedo  1 – 3
Jens Storberget. C. Martin Leinar 2, Vasilis Birbas.

Fredag, blå himmel, solen sken och två offensivglada topplag i form av Svea och FC Asedo på var sin sida av nätet, ja det kunde inte bli bättre! Efter dussinet spelade minuter hade bägge lagen haft två bra chanser. Det som skiljde lagen åt var det att hela Reklamseriens skytteligaledare, Martin Leinar, tog vara på sina lägen där 1-0 målet var en riktig delikatess rätt upp i det högra krysset och så spädde han på med att även göra 2-0. Jens Storberget fintade sig fram och sköt men Niclas ¨Dallas¨ Dalevik räddade och det gjorde han även på årsdebuterande Janne Rydbergs retur. Sedan hade Storberget en lobb som gick utanför. Efter en kvart kom till sist en reducering genom Storberget. Halvleken avslutades med att de bägge målvakterna Dalevik och Michel Rydberg fick glänsa när Johan Böhm och Alexander Valentini sköt. Svea var riktigt bra i början på andra och formstarka Storberget hade en vänstervolley i stolpen och efter en indirekt frispark inne i straffområdet träffade han underkanten av ribban. Däremellan kontrade Asedo och Vasilis Birbas drev upp bollen, Rydberg räddade skottet men på något sätt lirkade han in returen till 3-1. Svea gav allt för att komma närmare och Markus Hellqvist sköt, Storberget och Patrics Jacobsson likaså men Dallas var kung i dag. Det var sevärt att se Jonas ¨Turbo¨ Curbo rycka på kanten i den första halvleken. Asedo tog tredje raka, trevlig match gubbar!
MATCHENS LIRARE: NICLAS ¨DALLAS¨ DALEVIK, FC ASEDO.

Rävudden – MEC  0 – 1
R. Samuel Andersson.

Rävudden och MEC spelade en tillknäppt och jämn första halvlek där Rävudden var närmast ett ledningsmål när Robert Schwartz sköt över från nära håll och vid ett senare tillfälle vände han bort sin försvarare men skottet gick utanför. I början på andra halvlek var Rävudden riktigt på gång men Kalle Mellberg gjorde sitt livs match och räddade kvar sitt lag med två, tre kanonräddningar. Efter en halvtimme fick MEC sin första stora målchans när Joakim Koch kom fri från halva plan, rundade målvakten men kom lite ur vinkel så att bollen tog i utsidan på gaveln. Sedan fortsatte Rävudden sin offensiv där Kalle Schröder och Ola Gustavsson hade ytterligare två bra lägen men Mellberg höll tätt. Med fem minuter kvar så fick Samuel Anderson ett läge efter hörna och på ett direktskott med vänstern sköt han 1-0 för MEC! Ett frustrerat Rävudden fick nu försöka kvittera och Schwartz fick på en pärla som ändrade riktning på en försvarare men Mellberg gjorde en idioträddning och till sist höll MEC undan. Amir Mulahusani var en trevlig nykomling. Rävudden borde haft sju poäng på de tre inledande matcherna men bara fått ihop tre!
MATCHENS LIRARE: KALLE MELLBERG, MEC.

Quantcast – Studion  0 – 6
S. Oskar In de Betou 2, Peter In de Betou 2, Daniel Wester, Victor Hjelmström.

Den bollskicklige nykomlingen Studion behåller serieledningen efter att tämligen enkelt besegrat Quantcast. I ett behagligt tempo gick Studion fram till 2-0 efter en kvart efter det att Oskar In de Betou gjort 1-0 med ett rappt tillslag och Daniel Wester 2-0. Däremellan storspelade Eduardo Leiva i målet hos Quantcast och svarade för tre riktigt bra räddningar. I den gick Studion från 2-0 till segersiffrorna 6-0. Bröderna Oskar och Peter gjorde båda två mål där också Peter noterades för ett stolpskott. Det sista målet satte kämpen Victor Hjelmström in efter två tidigare lobbförsök. Vem kan stoppa Studion i år?
MATCHENS LIRARE: EDUARDO LEIVA, QUANTCAST.

Aftonbladet – FC Karlaplan  3 – 1
A. Micke Rosell 2, Marcus Skarphagen. F. William Söraa.

I ett lätt duggregn möttes Aftonbladet och FC Karlaplan och stod det 0-0 i halvtid, 0-0 efter en halvtimme och man började fundera på om vi skulle få se årets första mållösa historia. Båda lagen hade varsin del av den första akten och Bladet inledde bäst och hade också ett stolpskott från Marcus Skarphagen. Den andra delen hade FCK och nu var det David Hedengrans tur att nicka i stolpen. Pigge Skarphagen inledde den andra halvleken med ännu ett stolpskott. Det stod och vägde men med åtta kvar spräcktes nollan när Skarphagen var inblandad i sin andra straffsituation och denna gång blåstes det straff. Fram stegade Micke Rosell och dunkade in 1-0. Med fyra kvar formligen stänkte William Söraa upp bollen i nättaktet och vi trodde nog lite till mans att de skulle bli delad pott denna morgon. Minuten senare kontrade AB och Skarphagen spelade fram Rosell till hans andra mål, 2-1. Den svängiga avslutningen slutade med att mittfältskungen Marcus Winberg spelade fram Skarphagen som elegant lobbade in slutresultatet 3-1.
MATCHENS LIRARE: MARCUS SKARPHAGEN, AFTONBLADET.