Premier League 4:e omgången 2016

Dagens Nyheter – FC Karlaplan  3 – 2
Mats Saxer, Pontus Björnström, Andreas Ebbesen. F. Kristofer Lindholm, Anders Skiöldebrand.

Nykomlingen FC Karlaplan var ute för att ta årets första poäng och man fick en drömstart med en 2-0 ledningen efter sju minuter. Vid 1-0 kastade Anders Skiöldebrand ett bra inkast till Kristofer Lindholm, som fick till en bakåtlobb som gick över honom själv och målvakten! Vid 2-0 fick Skiöldebrand på en bra träff och bollen ändrade riktning på en försvarare och in i mål. Dagens Nyheter anförda av fantastiske Mats Saxer kom starkt tillbaka och i den tionde minuten kunde just Saxer reducera. Efter en kvart kom även kvitteringen efter ett vackert triangelspel mellan Mathias Bengtsson, Andreas Ebbesen och målskytten Pontus Björnström. När sedan Saxer spelade fram Ebbesen i början på andra var vändningen från 0-2 till 3-2 ett faktum. Sista tio repade Karlaplan mod igen medan DN såg allt tröttare ut. Det öppnade upp för kontringar och Ebbesen blev frispelad av Saxer men Bezad Arsoum räddade och minuten senare kom Ebbesen fri men skottet gick utanför. Karlaplan hade några halvlägen men DN höll undan!
MATCHENS LIRARE: MATS SAXER, DAGENS NYHETER.

Ricoh Calcio – Rävudden  5 – 3
RC.
Johan Båverud 3, Andreas Blücher, Wictor Bernhager. R. Marcus Henricsson 2, Jörgen Söderlund

Efter premiärförlusten har Ricoh Calcio visat upp ett förträffligt målvaktsspel, stabilt försvarsspel och giftiga kontringar där man förfogar sig av hela Premier Leagues giftigaste djupledsforward i Johan Båverud. I den tionde minuten kom man just i en flygande kontring och Båverud spelade över till Andreas Blücher som distinkt smällde in 1-0 i diagonal gavel. Rävudden hade läge för en kvittering men den första halvlekens målvakt, Michael Brage, stod för en fenomenal fotparad på Jörgen Söderlunds närskott. Efter en kvart kom sedan 1-1 när Marcus Henricsson förlängde Nicklas Thorgerzons inspel med ett skott i nättaket. Under den första halvlekens två sista minuter gick Ricoh från 1-1 till 3-1! 2-1 målet var det Allsvensk klass på när Kristoffer Birkedahl slog en stickare och i djupet gick Båverud och pang så satt bollen otagbart i mål. Inte ens en Michael Owen i högform hade gjort det bättre. Det tredje målet kom tio sekunder före paus när Båverud fick tag i bollen, gick rakt in i straffområdet och smällde in den. I den andra hade Rävudden ett ganska stort bollinnehav och testade andra halvleks målvakt, Sebastian Velasco, flera gånger och han var fenomenal. En gång låg han raklång vid stolproten och tippade ut Söderlunds kanon till hörna, det var veckans räddning! Efter en halvtimme slog lagkaptenen Per Olsson ett grymt inlägg och vid bortre stolpen dök Söderlund upp och stötte in 2-3! Rävudden hann inte inleda sin kvitteringsjakt för Wictor Bernhager fick på en otrolig träff från 20 meter till 4-2, vilken kasse! Med två kvar blev Båverud en hattrickman i och med matchens 5-2 mål. Henricsson putsade till siffrorna med sitt andra mål, 5-3 till Ricoh, som därmed tog tredje raka. Rävudden borde ha mer poäng med tanke på både spel och bollinnehav.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BÅVERUD, RICOH CALCIO.

Studion – C MORE  1 – 1
Henrique De Sousa. C. Alexander Fasth.

C MORE hade en målvakt i Robert Eriksson som var fenomenal och tog nästan allt, man hade ett starkt försvar som spelade ¨äckligt¨ disciplinerat och så satsade man på kontringar. De var lätt räknade eftersom serieledarna Studion hade ett stort bollinnehav. Men det var på just en kontring som C MORE gjorde 1-0 på efter dussinet minuter när Manfred Aronsson vann en duell, spelade bollen till Henrik André, som i sin tur lirade in till en fristående Alexander Fasth, 1-0! Studion hade en mängd lägen och Richard Wester spelade fram Henrik de Sousa som lobbade i ribbans underkant och till Suleyman Sleyman som sköt i gaveln. Oskar In de Betou fick på en kanon men Eriksson storspelade. I halvlek pratade spelarna i Studion att nu måste de sätta chanserna och få hål på Eriksson för det kunde inte ¨gå värre¨. Men det gjorde det inledningsvis för Studion och när klockan tickat tre minuter hade de skapat tre bra lägen. Först hade de en dubbelchans när Sleyman sköt och Oskar in de Betou nickade men Eriksson fantomräddade. Sedan sköt Sleyman på en back varpå bollen studsade upp i ribban. Med kvarten kvar kom till sist 1-1 när de Sousa fick in bollen. Ett starkt C MORE fortsatte visa hög lagmoral men det var nära att de Sousa gjort mål med tre kvar men för tredje gången träffade de virket. Det blev delad pott i det härliga vädret och Studion är fortfarande obesegrade medan C MORE hänger på i toppen efter en riktig kämpainsats.
MATCHENS LIRARE: ROBERT ERIKSSON, C MORE.

AS Jung – MEC  2 – 4
Måns Dohns 2. M. Anders Johansson 3, Amir Mulahusani.

MEC var ute efter sin tredje raka seger och hade ett lite större bollinnehav än sina motståndare inledningsvis. AS Jung hade ett stabilt försvarsspel med duktiga Max Hafeldt som sista utpost. Det dröjde till en kvart innan matchens första stora heta målchans dök upp när Måns Dohns kontrade men skottet gick utanför. I anfallet efter hann Dohns först före försvararen och sedan före målvakten innan han rullade in 1-0. Tyvärr för deras del så låg kvitteringsbollen i nätet bara 30 sekunder senare efter det att Anders Johansson pangat in 1-1 i gaveln. I slutminuterna på första och i början på andra hade MEC en mycket bra period då vi räknade till fyra bra lägen i rad. Först spelade Johansson fram bollen till Henrik Bennarp men Hafeldt räddade och det gjorde han även när Samuel Andersson sköt. Sedan var mycket pigga Johansson i farten igen men nu nickade Johan Hagstedt bort bollen på mållinjen innan Bennarp träffade stolpen. Minuterna tickade iväg och nu var Jungs första poäng nära. Under matchens fem sista minuter fick vi dock se hela fyra mål så att 1-1 skrevs till 4-2 för MEC. Johansson satte dit både 2-1 och 3-1 inom loppet av minuten efter att han klackat in Anderssons hörna och formligen dunkat upp bollen under ribban varpå han blev en hattrickman. Sedan gjorde Amir Mulahasani 4-1 innan tvåmålsskytten Dohns reducerade till 2-4. Niclas Gillqvist träffade stolpen innan domaren pipa ljöd för full tid, MEC har toppkänning!
MATCHENS LIRARE: ANDERS JOHANSSON, MEC.

Quantcast – Svea  2 – 6
Q.
Stefan Szczepanski 2. S. Johan Böhm 3, Patrik Eriksson, Filip Lang, Jens Storberget.

Svea inledde bra och Johan Böhm tryckte in 1-0 från 15 meter. I mitten på halvleken hade Quantcast en bra period och efter en kontring kom 1-1 när Björn Bigander (utespelare i dag), spelade till Mike Herbst som i sin tur lirade till en fristående Stefan Szcsepanski, som rullade in bollen på sin egen retur. Minuten senare hade Jens Bäck i ett bra läge men bollen gick över. Ytterligare minuten senare fick Szczepanski på en riktig drömträff när bollen träffade ribban från 20 meter. I slutet på första och i början på andra avgjorde Svea denna tillställning efter ett mycket bra spel och laget gick från 1-1 till 6-1 på dussinet minuter. Vid 2-1 slog Erik Pettersson en snabb frispark och Patrik Eriksson smällde in den. Vid 3-1 satte Böhm bollen i samma maska som hans första mål. Vid 4-1 spelade pigga Böhm fram Filip Lang, 5-1 målet var en riktig delikatess. Jens Storberget slog en hörna, några meter inne i målet stod Pettersson och precis när hörnan slogs sprang han mot främre stolpen varpå en överraskad försvarare fick bollen på sig och in. Däremellan hade Eriksson ett skott i överkant på ribban och så sköt Lang en volley i samma ribba efter Martin Eiseles inlägg. Böhm blev hattrickman och sista kvarten sprang alla spelare och njöt av sommarvädret innan Szczepanski fastställde tennissiffrorna 2-6.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BÖHM, SVEA.

Aftonbladet – FC Asedo  3 – 4
Micke Rosell 3. F. Martin Leinar 2, Vasilis Birbas, Alexander Valentini.

I den fjärde minuten sköt Jonas Heidenfors från halva plan i insidan på stolpen men vid den andra stolpen stod Martin Leinar och lättade in 1-0. I mitten på den första halvleken hade Aftonbladet och speciellt Micke Rosell en bra period när de vände 0-1 till 2-1 på fyra minuter. Rosell gjorde bägge varav den andra var på straff efter att John Wiksten blivit fälld och liksom den förra matchen satte Rosell sin stramare. Början på den andra och slutet på matchen blev en riktig holmgång och avslutningen blev högdramatisk. Martin Leinar sköt ett skott från nära håll men Joakim Öberg gjorde en enastående fotparad. Det var lika nära ett 2-2 mål där som ett 3-1 mål när Rosell slet sig loss men han bredsidade bollen strax utanför. Det blev dock 2-2 när Vasilis Birbas lät sin vänster tala med ett skott i gaveln. Två minuter senare var det FC Asedos tur att ha vänt på matchen från 1-2 till 3-2 när Rickard Engmark skymde målvakten samt hoppade över bollen vilket gjorde så att Alexander Valentinis skott låg i nätmaskorna. I anfallet efter var pigge Rosell nära en kvittering men Niclas ¨Dallas¨ Dalevik räddade. Spelarna hämtade andan ett tag i det underbara sommarvädret inför avslutningen på matchen. Först var Robin Boisen nära ett 4-2 mål men bollen träffade ribban. Sedan var Rosell i farten igen och sköt förbi målvakten men Valentini stod på mållinjen och räddade målet från påhälsning. Med två kvar bokfördes Rosell för ett hattrick, 3-3! När det var en minut kvar ville spelarna i AB ha en straff för fasthållning men från fotografen och domarens håll såg det inte ut så och istället för ett eventuellt 4-3 mål för Bladet kontrade Asedo och med 30 sekunder kvar slog skytteligaledaren Leinar till för andra gången vilket betydde 4-3 och serieledning för de svart, oranga! Vilken dramatik! Vi led givetvis med Bladet om det nu var straff, tyvärr fanns det varken linjemän eller målkameror.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER VALENTINI, FC ASEDO.