Premier League 5:e omgången 2016

FC Asedo – Quantcast  5 – 1
Martin Leinar 2, Alexander Valentini 2, Niclas Dalevik. Q. Jonas Lidén.

Serieledarna FC Asedo bjöd upp till Champagne fotboll igen i det underbara sommarvädret och visade prov på fin fotboll, trevlig stämning och en härlig humor. Rickard Engmarks första byte var magiskt och lite av Messi-klass! Vi fick se en målgivande passning, klackspark och tunnel. Redan efter fem minuter hade skytteligaledaren Martin Leinar gjort både 1-0 (fint förarbete av Micke Roos) och 2-0 på egen retur. Quantcast var inte chanslösa och hade några lägen för ett reduceringsmål men istället för 2-1 spelade Engmark fram Alexander Valentini till både 3-0 efter en kvart och 4-0 i början på andra. Mot slutet fick vi se flera fina lägen där först Stefan Szcsepanski sköt, den efterföljande returen språngskallade Jonas Lidén in, 1-4! Sedan klackade Engmark i stolpen innan Niclas ¨Dallas¨ Dalevik gjorde en bejublad rusch längs vänsterkanten, skar in mot mål och lirkade in slutresultatet 5-1. En gladare målskytt har sällan sett, tröjan åkte av och jublade sprang målskytten över hela planen och ville ta hela världen i sin famn! I teknikern Tony Karpestam förfogar sig Asedo över Reklamseriens nästa äldsta spelare, var rädda om honom!
MATCHENS LIRARE: RICKARD ENGMARK, FC ASEDO.

Studion – AS Jung  2 – 2
Daniel Wester, Henrique de Sousa. A. Martin Abrahamsson, Måns Dohns.

AS Jung stod för en heroisk insats och tog historisk deras första poäng i Reklamserien. Redan i inledningen på matchen såg man att det var något extra med Jung men det var programenligt Studion som tog ledningen med 1-0 efter det att Daniel Wester gjort mål på sin egen stolpretur. Efter en kvart kom så en kvittering när tjejen Michelle Wiström slog ett inlägg och inne i straffområdet kom Martin Abrahamsson farande och stötte in 1-1 i gaveln. Studion hade lägen för ett ledningsmål men Max Hafelt var som vanligt fantastisk. I den andra halvleken fick Studion ett mål tveksamt bortdömt för ruff innan målet men det hindrade inte Magnus Westers lag från att ta ledningen med 2-1 några minuter senare efter det att Victor Hjelmström och Henrique de Sousa kommit ensamma mot målvakten och där den sistnämnda stod för målet. Under matchens sista fem minuter offrade Jung sina sista krafter och Wiström slog ett nytt inlägg som Måns Dohns nickade utanför. Dohn var inne i ett stim och sköt över efter en frisparksretur från grymt duktige Lamin Sonko. Dohns skulle få ett läge till med fyra minuter kvar när han rundade målvakten och hårt trängd av en försvarare rullade han bollen sakta men säkert in i mål till 2-2. Ett lite chockat Studion försökte nu få till ett segermål men det var Jung som var närmast när de 30 sekunder före full tid träffade stolpen genom Puja Heino, vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: MICHELLE WISTRÖM, AS JUNG.

Svea – FC Karlaplan  7 – 2
Patric Jacobsson 2, Filip Lang, Erik Pettersson, Johan Böhm, Janne Rydberg, Jens Storberget. F. Fredrik Schedin, Kristofer Lindholm.

Svea inledde matchen med ett kollektivt drömmål när Mattias Hermansson slog en långboll till Jens Storberget, som i sin tur lirade bollen snett bakåt med en halvvolley och bakifrån kom Filip Lang farande samt med ett direktskott gjorde han 1-0 i matchminut ett. FC Karlaplan lät sig inte nedslås där David Hedengren och speciellt Fredrik Schedin bombarderade målet med fyra, fem bra avslut men Magnus Källman stod för fler svettiga räddningar. I den tionde minuten kom också 1-1 som ett brev på posten när Hedengren sköt och Schedin slog in returen. Spelet jämnade ut sig men i slutet på den första halvleken spelade Erik Pettersson in bollen mot Patric Jacobsson som stod framför målet och den ena gången gick bollen på en back till 2-1 och en stund senare var det just Jacobsson som rakade in 3-1. Svea höjde tempot i den andra halvleken men så länge inte 4-1 kom så var det match. Den vikarierande målvakten Joakim Lindvall var suverän i målet. Johan Böhm sköt via en försvarare kryssribban och ut och Pettersson lobbade i ribban från 30 meter. Med åtta kvar kom till sist 4-1 genom Böhm. Med fem kvar reducerade Kristofer Lindholm till 4-2 och FCK satsade allt framåt. Svea kontrade då mycket giftigt och gick från någorlunda jämna 4-2 till ojämna 7-2 under sista minuterna efter mål av Jacobsson, Janne Rydberg och en vacker klack från Storberget. Böhm hade även en stolpe mot slutet. Svea går upp på slutspelsplats efter fem omgångar och vi hoppas att FCK första poäng kommer snart.
MATCHENS LIRARE: ERIK PETTERSSON, SVEA.

MEC – Dagens Nyheter  4 – 2
Danny Joshua, Adnan Pervan, Anders Johansson, Zacharias Ahlberg. D. David Balsam, Thomas Hanusek.

MEC och Dagens Nyheter startade matchen med varsitt öppet läge och Faizal Lutamaguzzi var fri från nästan från halva plan men den vikarierande målvakten Samuel Andersson räddade vilket även Matthias Sånemyr gjorde på Zacharias Alhlbergs friläge och den kändes nog skönt mot den gamla lagkompisen. Det blev MEC som gjorde det första målet när Danny Joshua sköt och bollen touchade på en försvarare innan den gick in i gaveln. Minuterna senare spelade Lutamagazzi bollen till David Balsam, som tog emot den, lade bollen till rätta och likt Gunnar Nordahl satt skottet rätt upp i nättaket. I slutet på första halvlek och under de första tio minuterna på andra hade DN en mycket bra period anförda av formstarka Thomas Hanusek. Just Hanusek spelade först fram Mathias Bengtsson men Andersson räddade mirakulöst närskottet och sedan sköt Hanusek i ribban och Bengtsson rakade returen utanför. Efter en halvtimme vred sig MEC ur skruvstädet och Adnan Pervan tog tag i bollen, drev den 20 meter innan han sköt ett lågt markskott i gaveln, vilken kalldusch för DN! Nu fick MEC ett energitillskott samtidigt som DN kroknade helt och matchbilden vände totalt. På fyra minuter kom MEC i tre anfallsvågor och Pervan sköt och returen fick Anders Johansson över målet. Johansson fick en ny chans och nu satt 3-1 och minuten senare var släkten värst när Janne Schiratzki slog ett fint inlägg som Ahlberg mycket vackert slog in på volley. Matchen slutade med att DN hyfsade till siffrorna till 4-2 med ett mäktigt skott i krysset från Hanusek. DN hade verkligen inte marginalerna på sin sida medan MEC hakar på i den absolut högsta toppen efter en överraskande men stark vändning.
MATCHENS LIRARE: ADNAN PERVAN, MEC.

Ricoh Calcio – Aftonbladet  2 – 4
Kristoffer Birkedahl, Matteo Poropat. A. Marcus Skarphagen 2, Pontus Ogebjer, Pelle Gruneus.

Ricoh Calcio kontrade sönder Aftonbladet de första tio minuterna och Matteo Poropat fick tre bra lägen. Det första gick utanför, det andra räddade vikarierande målvakten Peter Hammar men de tredje satte han i det högra krysset. Eftersom Kristoffer Birkedahl hade gjort 1-0 minuten innan så var ställningen nu 2-0. Offensiva AB började sakta men säkert få koll på positionerna och Marcus Winberg sköt i ribban och nickade från nära håll men Markus Davidsson räddade. Sedan hade även Marcus Skarphagen, John Wiksten och Pelle Gruneus fina lägen men Davidsson räddade igen. I slutet på första och i början på andra halvlek kom också 1-2 och 2-2. Vid reduceringsmålet spelade Pontus Ogebjer fram Marcus Skarphagen och kvitteringsmålet dundrade Ogebjer in med ett skott från 20 meter i kryssribban och in. Noterbart var att duktiga Evelina Nilsson stod för tre, fyra bra brytningar på mittplan. Nu var Bladet verkligen på gång och Micke Rosell hade två bra lägen, Skarphagen och Gruneus varsitt men Davidsson var fantastisk. Efter en halvtimme slog Gruneus en underbar genomskärare och vid bortre stolpen hade bara Skarphagen stå och tacka och ta emot innan han lugnt föste in bollen. Vändningen från ett lite kaosartat defensivt spel och 0-2 i baken till stabila 3-2 var ett faktum. Ricoh hade tappat målövertaget och försökte nu kvittera men nu var rollerna ombytta då Bladet kontrade ut sina motståndare. Skarphagen var nära att avgöra men Davidsson var i vägen men med 20 sekunder kvar fastställde Gruneus slutresultatet 4-2 när Skarphagen bjöd tillbaka.
MATCHENS LIRARE: PELLE GRUNEUS, AFTONBLADET.

C MORE – Rävudden  0 – 0

2 juni, solen sken från en klarblå himmel och så var det 20 grader varmt, vilken morgon! Den gröna och fina konstgräsmatten såg inbjudande ut. C MORE och Rävudden spelade likartat där man försöker vårda bollen. Målmässigt var det lika, målchanserna var lika fördelade och 0-0 stod sig i halvlek, efter 30 minuter och frågan var om vi skulle bevittna årets första 0-0 match. Nicklas Thorgerzon sköt mot krysset men Robert Eriksson räddade och Jörgen Söderlund provade ett närskott men formstarka Eriksson räddade igen. Hos C MORE träffade Erik Westberg stolpen, Alexander Fasth hittade in med ett instick till Joakim Larsson men skottet gick över och så slog duktiga Fast ett bra inlägg men Westberg nickade utanför. Sedan gjorde Per Olsson en grym räddning. Minuterna tickade i väg och det hela slöt faktiskt 0-0 och det var endast mål som fattades denna morgon. Kul för bägge målvakterna att hålla nollan.
MATCHENS LIRARE: PER OLSSON, RÄVUDDEN.