Premier League 6:e omgången 2016

Ricoh Calcio – C MORE  1 – 0
Kristoffer Birkedahl.

Ricoh Calcio bjöd på bra fotboll den första halvtimmen och redan i den andra minuten spelade Johan Båverud in bollen till Matteo Poropat, som stötte den mot mål. Det utbröt kalabalik och tre, fyra spelare inklusive målvakten skymde sikten. Gentlemannen Poropat signalerade för mål men domaren var skymd och friade! Efter dussinet minuter kom sedan 1-0 genom Kristoffer Birkedahl som sköt en frispark från halvmånen rätt upp i det vänstra krysset, vilken pärla! Ricoh fortsatte sin offensiv men den duktiga målvakten Johan Gustafsson var strålande i målet. Både snabbe Simon Krook, Båverud och Poropat hade dessutom fräsande skott som gick strax utanför. C MORE, som bara har en massa defensiva innermittfältare och backar i truppen (enligt dem själva) hade ett säkert försvarsspel matchen igenom men det sa stopp vid den sista tredjedelen. Sista tio började Ricoh krokna samtidigt som C MORE flyttade upp folk, fick mer att säga till om och under de sista fem minuterna tryckte man på rejält. Vi räknade till tre, fyra avslut mot mål men Markus Davidsson höll välförtjänt nollan och matchen slöt 1-0 till Ricoh.
MATCHENS LIRARE: KRISTOFFER BIRKEDAHL, RICOH CALCIO.

FC Asedo – Rävudden  3 – 6
Robin Boisen, Rickard Engmark, Martin Leinar. R. Robert Schwartz 2, Viktor Engström, Nicklas Thorgerzon, Marcus Henricsson, Joel Salzer.

Rävudden har spelat bra hela våren men fått med sig alldeles för få poäng i bagaget med tanke på spelövertaget! I dag fick man till allt till 100%. Men det var serieledarna FC Asedo, som programenligt tog ledningen med 1-0 i den fjärde minuten genom ett påpassligt mål av Robin Boisen (coachen och farsan Peter Boisen gjorde debut i dag) och den som jublade mest var Alexander Valentini. Rävudden hade dammat av två gamla veteraner och det var också de som låg bakom kvitteringen i den tionde minuten. Albin Wiberg stod för ett fint instick till Viktor Engström, som vände på en femöring och stod för en tunnel på målvakten till 1-1. Sedan hade Rävudden marginalerna på sin sida för tio sekunder innan halvtidsvilan gjorde Robert Schwartz 2-1. Den andra halvleken var det öppna spjäll från bägge håll, speciellt i slutet. Asedo slog ett inlägg, en spelare fick en tackling i ryggen och när domaren stod och funderade på om det skulle bli straff eller inte så fick Rickard Engmark bollen och så låg 2-2 bollen i nätet. Nu var det ett ställningskrig men efter en halvtimme slog A Wiberg ett diagonalt inlägg och vid bortre stolpen stod Engström som nickade mot mål och bollen var på väg in i målet men för säkerhetsskull förlängde Nicklas Thorgerzon den in i mål, 3-2! Under matchens sista fyra minuter fick vi se hela fyra mål. När Marcus Henricsson gjorde 4-2 så kändes det som nådastöten men bara minuten senare gjorde skytteligaledaren Martin Leinar 3-4! Nu flyttade Asedo fram allt folk för en kvittering men Rävudden spelade smart och kontrade in 5-3 genom Schwartz och så fick man till ett fint triangelspel mellan Schwartz, Henricsson och målskytten Joel Salzer till 6-3. Matchen avslutades med att de sista tio minuters målvakt, Valentini, sköt veckans hårdaste skott men duktige målvakten Joachim Stackelberg räddade förtjänstfullt. Därmed sprack Reklamseriens sista förlustnolla, starkt Rävudden! 1.93, 84 kilo och 43-år, ja Albin Wiberg såg mer tränad ut nu än när han var ung. Han är dessutom bra på huvudet, ger laget extra energi och är en vinnarskalle, precis var Rävudden behöver ibland!
MATCHENS LIRARE: ALBIN WIBERG, RÄVUDDEN.

Quantcast – Dagens Nyheter  0 – 2
Mattias Wallenborg, Thomas Hanusek.

I sina absolut ljusaste stunder så spelar Dagens Nyheter kanske den trevligaste fotbollen i hela Reklamserien och man utnyttjar också sina fysiska resurser (konditionen) till bristningsgränsen. I dag spelade riktigt fyndigt den första halvtimmen och bollen gick mellan spelare till spelare i ett lagom semestertempo och spelarna hade ett mycket bra positionsspel. Under den perioden fick man ¨bara¨ med sig en 1-0 ledningen efter ett mål av Mattias Wallenborg på en perfekt nick men ännu perfektare var Thomas Hanuseks inlägg. Noterbart var också att Simon Lindberg träffade stolpen. Quantcast stod för ett stabilt försvarsspel, hade Björn Bigander tillbaka i målet och inget lag går säkert när Q kontrar med sina offensiva vapen Jonas Lidén och Stefan Szczepanski. Sista tio kroknande DN ¨som vanligt¨, Q tog hand om taktpinnen och började trycka på. DN fick nu rikta in sig på försvarsspel men Q hade svårt att få till det där riktigt heta situationerna men de sköt tre, fyra bra skott utanför straffområdet. Mitt i Q:s press kontrade DN och Wallenborg bjöd tillbaka varpå Hanusek stötte in segermålet 2-0 i öppet mål med sin femte strut för säsongen. Matthias Sånemyr höll välförtjänt nollan.
MATCHENS LIRARE: THOMAS HANUSEK, DAGENS NYHETER.

AS Jung – FC Karlaplan  10- 1
Carl Tomaszewski 5, Måns Dohns 2, Lamin Sonko 2, Adam Graffman. F. Fredrik Schedin.

Fredag morgon, 10 juni och äkta jumbofinal mellan de båda nykomlingarna AS Jung och FC Karlaplan, vilka förväntningar! Jung fick en drömstart med en 2-0 ledningen efter tre minuter, det stod 3-0 efter tio och 4-0 efter en kvart! I slutet på första i och i början på andra ökade Jung på från 4-0 till 6-0 och matchen var givetvis över sedan et tag. Med 15 sekunder kvar kom också en TÖ (teknisk överlägsenhet). Carl Tomaszewski hade stor show och bokfördes hela fem mål och några assist. Sedan så hittade vi två tvåmålsskyttar i form av Måns Dohns och Lamin Sonko medan Adam Graffman bokfördes för ett. Reklamserien har ju varnat de andra lagen att Jung har en stor och bred trupp och när alla ¨stjärnor¨ är där samtidigt så är de ett lag för den absoluta serietoppen. I dag blev de 10-1 efter mycket bra spel men vi led lite med FCK, de spräckte i alla fall nollan när Fredrik Schedin tröstmålade och i den första halvleken var han nära nätkänning också men då räddade Joel Sköld mirakulöst!
MATCHENS LIRARE: CARL TOMASZEWSKI, AS JUNG.

Svea – Aftonbladet  7 – 1
Janne Rydberg 2, Jens Storberget 2, Patric Jacobsson, Filip Lang, Johan Böhm. A. Alexander Kloow.

Det var 21 år sedan Svea ledde serien senast men denna morgon hade de chanson att upprepa den bedriften. Trots det pressade läget bjöd de upp till en fantastisk första halvlek som slutade 4-1. I den tionde minuten krutade Patric Jacobsson på en kanon, som den vikarierande målvakten Alexander Kloow räddade men han hade oturen och bollen gick på egen försvarare och in. Efter en kvart kom både 2-0 och 3-0. Det andra målet gjorde Filip Lang efter att ha drivit bollen 20 meter och skjutit ett bra lågt skott invid stolpen. Trean gjorde Johan Böhm. Aftonbladet, som hade en rörig inledning på matchen reducerade till 1-3 efter ett jätteskott av Kloow, som just tagit på sig utespelartröjan. Minuten senare svarade Svea för ett mycket vackert mål. Markus Hellqvist slog en långboll, som Böhm elegant bröstade ner till Janne Rydberg, som på halvvolley smällde upp bollen i nättaket. I början på andra fick till sist Bladet ordning på positioner, spel och man jagade ett reduceringsmål. Marcus Skarphagen var nära men bollen tog i stolpen. Efter en halvtimme avgjordes matchen definitivt när Jens Storbergets strumprullare letade sig in till 5-1. Mot slutet blev 5-1 till 7-1 och både J Rydberg och Storberget fick bli tvåmålsskyttar och Premier League har fått nya serieledare i Svea, kul!
MATCHENS LIRARE: JANNE RYDBERG, SVEA.

MEC – Studion  1 – 6
Stefan Ekblom. S. Richard Wester 3, Daniel Wester 2, Oskar In de Betou.

Studion spelade lugnt, metodiskt och var effektiva framåt. Vi fick även se en hjälte i Richard Wester som svarade för ett äkta hattrick i den första halvleken. 1-0 borrade han in i den bortre gaveln, 2-0 lobbade han vackert in (fin passning från Lasse Åstrand) och 3-0 sköt han in på volley. I början på andra försökte MEC gå ikapp och Samuel Andersson träffade stolpen från 20 meter men istället för 3-1 gjorde Studion 4-0 i anfallet efter när R Wester sköt via brodern Daniel Wester och in i mål, ridå! Visserligen reducerade Stefan Ekblom till 1-4 några minuter senare varpå farsan Magnus Wester tyvärr inte fick hålla nollan. Sista kvarten bjöds det på semesterfotboll och mot slutet gick Studion från 4-1 till 6-1 efter mål av D Wester och Oskar In de Betou. Studion har hela Reklamseriens förlustnolla intakt efter sex omgångar, starkt! MEC som spelat bra den senaste tiden med tre raka segrar fick ett rejält bakslag.
MATCHENS LIRARE: RICHARD WESTER, STUDION