Premier League 7:e omgången 2016

Dagens Nyheter – Svea  1 – 4
Simon Lindberg. S. Jens Storberget, Johan Böhm, Erik Pettersson, Janne Rydberg.

Serieledarna Svea hade fullt upp med att få bukt på ett listigt spelande Dagens Nyheter. Som vanligt skapade Svea en del inledningsvis men Matthias Sånemyr stoppade skotten på ett bra sätt. DN spelade som vanligt efter sina resurser och kontraslog giftigt som när Thomas Hanusek smekte fram en passning till David Balsam som sköt i gaveln och så hade Hanusek själv en halvvolley strax utanför. I början på matchen inträffade en mycket ovanlig sak i Svensk fotboll då 70-åriga Thomas Svensson och 14 åriga Lukas Hanusek drabbade samman i en mjuk duell. Det skiljde med andra 56 år dem emellan, rekord! Efter en kvart ökade Svea takten och hade en dubbelstolpe genom Janne Rydberg och Jens Storberget, bollen gick ut ur straffområdet och från halva plan lyfte Magnus Källman in bollen framför mål, Patric Jacobsson störde målvakten och det blev en ny stolpträff men Storberget rakade in returen med sitt nionde mål för vårsäsongen och matchens 1-0 mål. Svea fick sedan en drömstart på den andra halvleken när Johan Böhm påpassligt gjorde 2-0 efter 30 sekunder. DN gav inte upp och skaffade sig en trippelchans men Michel Rydberg räddade. Erik Pettersson stack emellan och sköt ett skott som tog i stolpen och i ribban och ut. Han tog revansch i anfallet efter när han gjorde 3-0. Sedan var formstarka T Hanusek i farten igen och sköt utanför från ett bra läge och sedan svarade han för veckans fint innan han passade bollen till en fristående Balsam men han skulle gå mållös från plan denna gång. Till sist spräckte DN nollan när Simon Lindberg fick till ett mäktigt skott till 1-3 men Svea skulle få sista ordet när J Rydberg fastställde slutresultatet 4-1!
MATCHENS LIRARE: THOMAS SVENSSON, SVEA & LUKAS HANUSEK, DAGENS NYHETER.

MEC – Ricoh Calcio  0 – 3
Simon Krook, Andreas Blücher, Kristoffer Birkedahl.

Det var 23 grader varmt, de båda lagen hade 23 spelare tillsammans (kul) och det kändes som om MEC hade 23 chanser i den andra halvleken. Det som skiljde lagen åt i den första halvleken var att Ricoh Calcio hade så gått som en 100% utdelning. I den sjunde spelminuten kom både 1-0 och 2-0 genom Simon Krook och Andreas Blücher. När sedan Kristoffer Birkedahl smällde in 3-0 efter en kvart med ett skott från 20 meter rätt upp i krysset, ja då kändes det som om Ricoh hade det rätta flytet denna underbara morgon. Det var kul att se Patric Camén tillbaka ett år efter sin korsbandskada i Reklamserien från i fjol! Halvleken avslutades med att pigge Birkedahl träffade stolpen. I pausen lovade MEC:s spelare att de skulle ge allt och försöka vända på matchbilden och de gjorde verkligen ett gott försök. Ett tag kändes det som om det var MEC mot Markus Davidsson. Samuel Andersson försökte, John Kock försökte och Anders Johansson, ja han drömmer väl mardrömmar om fantastiske Davidsson. Han provade med allt och vi räknade till fyra, fem utmärkta lägen och de som inte gick strax utanför eller som Davidsson räddade, ja de tog i insidan på stolpen och längs mållinjen och ut. Ett tag kändes det som att om matchen varat i en timme till så hade det inte blivit några mål för MEC, det var en sådan dag helt enkelt.
MATCHENS LIRARE: MARKUS DAVIDSSON, RICOH CALCIO.

Rävudden – Quantcast  5 – 3
Koen Kragting 3, Peter Andersson, Jörgen Söderlund. Q. Mike Herbst, Stefan Szczepanski, David Piehl.

Rävudden fick en bra start på matchen när Koen Kragting gjorde 1-0 efter 90 sekunder efter det att Robert Schwartz hittat honom vid den bortre stolpen. Några minuter senare var Quantcast nära att kopiera det målet när Mike Herbst hittade Stefan Szczepanski vid den bortre stolpen men han fick inte träff på bollen. Marcus Henricsson var nära ett 2-0 mål när han drog målvakten men Mikael Falk stod som en räddande ängen på mållinjen! Q var mycket bra i premiären då man vann med 6-1 och nu upprepade man detta spel och i slutet på första och i början på andra, under en tiominutersperiod, fick vi se hela fem mål. Q spelade mycket bra och gick från 0-1 till 3-1 efter mål av mycket pigga Mike Herbst, Stefan Szczepanski (vägg med Jens Bäck) och så dundrade David Piehl bollen i diagonalt kryss från 17-18 meter. Minuten senare reducerade Peter Andersson till 2-3 efter Henricssons passning. I anfallet efter smekte Tony Johansson fram en macka till snabbe Hjalmar Sköldefors som sköt men Joakim Stackelberg räddade och istället för ett viktigt 4-2 mål för Q så kvitterade Jörgen Söderlund till 3-3 efter passning från Schwartz. Sista tio gick båda lagen för ett segermål och Rävudden fick en dubbelchans men Eduardo Leiva räddade. Fyra minuter före full tid sköt Herbst i insidan på stolpen och Bäck sköt returen strax över, där var Q mycket nära ett segermål. Rävudden har ju haft lite otur i år men idag vände det för med en minut kvar slog Andersson ett inlägg och med ryggen mot mål gick Kragting upp och nicklobbade bollen i mål till 4-3. Under sista minuten flyttade Q upp allt folk men då kontrade Rävudden och Kragting blev hattrickman i denna trevliga 5-3 historia.
MATCHENS LIRARE: KOEN KRAGTING, RÄVUDDEN.

C MORE – FC Karlaplan  0 – 3
Pelle Josefsson, Nils Hedström, David Hedengren.

FC Karlaplan fick en drömstart på matchen när Pelle Josefsson dundrade in 1-0 efter ett mäktigt skott i den andra minuten. I den fjärde minuten spelade Nils Hedström vägg med Josefsson och med ett lurigt skott gjorde han 2-0. FCK spelade sedan ett mycket bra försvarsspel resten av matchen och när det väl kontrade så var de farliga. William Söraa lobbade men Johan Gustafsson fick fingertopparna på bollen, David Hedengren sköt i stolpen och så räddade Gustafsson mirakulöst Felix Öhrns närskott. C MORE fick jobba i uppförsbacke, de spelade bra men hade svårt att få till det den sista tredjedelen. De hade två straffsituationer men domaren friade bägge gångerna men tillsammans borde det kanske varit en straff! C MORE försökte och försökte och duktiga Hannes Edlund träffade stolpen i den första halvleken och ribbans underkant i den andra. FCK hade Öhrn i målet i den första halvleken och Anders Skiöldebrand i den andra och de höll bägge förtjänstfullt nollan. På övertid fastställde Hedengren slutresultatet 3-0. Efter sex raka förluster i Premier League och en i Reklamseriecupen så får i alla fall kämparna från FC Karlaplan fira midsommar med en nykorad seger. C MORE har svarat för en bra vårsäsong men denna vecka blev inte så lyckad efter respass i cupen och nu en förlust mot jumbon men vi får hoppas att sillen och nubben smakar bättre i midsommar, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: FELIX ÖHRN & ANDERS SKIÖLDEBRAND, FC KARLAPLAN.

AS Jung – FC Asedo  2 – 8
Buba Sonko, Lamin Sonko. F. Martin Leinar 5, Andreas Varnava 2, Alexander Valentini.

Helt plötsligt var det dags för den sista seriematchen i Reklamserien våren 2016, tiden går fort när man har roligt! Rent matematiskt skulle FC Asedo kunna gå upp i delad serieledning vid en 10-0 seger! Laget tog tag i taktpinnen direkt och man avlossade många skott men Joel Sköld stoppade allt. Många av Asedos anfall var enmansattacker och AS Jungs kontrade flera gånger genom bröderna Lamin och Buba Sonko, ja det gick ruskigt fort när de ställde om! Niclas Dalevik gjorde två, tre räddningar men han kunde inte stoppa Buba från att göra 1-0 och Lamin från 2-0! I slutminuten stod Martin Leinar för ett riktigt klassmål till 1-2. Lamin hade ett stolpskott från att göra 3-1 men istället gjorde Asedo hela tre mål på sju minuter i inledningen på andra vilket betydde en imponerande vändning från 0-2 till 4-2. När sedan Vasilis Birbas spelade fram Alexander Valentini till 5-2 var saken klar och då tröt orken hos Jung varpå Asedo gick från 5-2 till 8-2 under slutminuterna. Leinar hade stor show och bokfördes för hela fem mål och har nu gjort 17 denna vårsäsong, imponerande! Siffrorna kanske var lite för stora för Jung hade 2-0, en stolpe till 3-1 och ytterligare en stolpe till 3-5 genom Lamin igen med åtta kvar, trevlig midsommar!
MATCHENS LIRARE: MARTIN LEINAR, FC ASEDO.

Studion – Aftonbladet  2 – 0 (WO)