Premier League 8:e omgången 2016

FC Asedo – Dagens Nyheter  8 – 0
Martin Leinar 3, Alexander Valentini 2, Rickard Engmark 2, Filip Flink.

Slutspelslaget FC Asedo höll bollen i 90 sekunder från start samt avslutade med att göra 1-0 när skyttekungen Martin Leinar sköt ett bra skott som tog på en försvarare och satt bergsäkert nere vid stolproten. Spelet ute på plan var ganska jämnt men Asedo hade en grym effektivitet och 1-0 blev till 4-0 innan domarens pipa ljöd för halvtid. Rickard Engmark styrde in Leinars skott till 2-0, efter ett fint triangelspel mellan Mickael Roos, Alexander Valentini och målskytten Engmark igen stod det 3-0 och så satte Leinar dit 4-0. Under loppet av fem minuter i början på andra gick Asedo från 4-0 till 7-0. Det femte målet var riktigt vackert när Valentini slog till direkt på avspark och efter fem sekunder hade han lobbat in bollen. Duktiga Filip Flink gjorde 6-0 och så satte Leinar dit 7-0 med sitt 20 mål för säsongen, starkt! Sista kvarten bjöds det på semesterfotboll och tillställningen slöt 8-0 efter det att Valentini gjort sitt andra. Att rätt lag vann var det inget snack om men åtta måls övervikt var för stort. Asedo gick upp till serieledning!
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER VALENTINI, FC ASEDO.

C MORE – MEC  5 – 0
C.
Robert Eriksson 4, Hannes Edlund.

C MORES första halvtimme var nog bland de bästa de presterat under året. Trots att det var MEC som centrade gjorde C MORE 1-0 efter 13 sekunder när Hannes Edlund spelade fram Robert Eriksson till 1-0. Samma sak hände vid 2-0, Edlund till Eriksson! Sedan trotsade profilen Eriksson tyngdlagen när han försökte sig på en språngnick! Sedan hade Edlund tre lägen men på de två första chanserna räddade Danny Meini bollen på mållinjen men på den tredje var rollerna ombytta när Eriksson spelade fram just Edlund till 3-0. Noterbart var också att Jonathan Wretström hade en kanon i stolpen. I början på andra avgjordes matchen när Wretström spelade fram hattrickmannen Eriksson till 4-0. I slutet på matchen fick vi se det märkliga när i vanliga fall målvakten Robert Eriksson 1.68 lång och 75 kilo tung (normal vikt ca 70 kilo) gjorde sitt fjärde mål. Han hade bara gjort ett mål tidigare i sin Reklamserie karriär! Givetvis var det Edlund som spelade fram. C MORE vann med 5-0 och kan sikta uppåt i höst, kom igen MEC!
MATCHENS LIRARE: ROBERT ERIKSSON, C MORE.

Aftonbladet – Quantcast  2 – 0 (WO)

AS Jung – Ricoh Calcio  1 – 6
Puja Heino. R. Johan Båverud 2, Matteo Poropat 2, Kristoffer Birkedahl, Daniel Scandurra.

Det såg ut som om Ricoh Calcio legat på träningsläger under sommaruppehållet för den första halvleken var den bästa de spelat i år. Redan efter fem minuter stod det 2-0 efter det att Kristoffer Birkedahl brutit sig igenom backlinjen och gjort 1-0 och så nickade Johan Båverud in den duktiga debutanten Amir Kabbanis hörna. I den tionde minuten kom även 3-0 när Båverud ryckte längs vänsterkanten, skar in mot mål och vackert placerade in bollen i mål. Under den första halvlekens sista minut avgjordes matchen definitivt. Först dundrade AS Jungs Puja Heino bollen i stolpen och istället för 3-1 stod det 5-0 minuten senare. Matteo Poropat hade försökt tre gånger tidigare där Joel Sköld hade räddat men nu gjorde han mål. Dagens strut stod Daniel Scandurra för när han på helvolley förvaltade Patrik Caméns crossboll på bästa sätt, vilken kasse! I den andra halvleken bedarrade Ricohs framfart en aning samtidigt som Jung ryckte upp sig avsevärt. Heino och Erik Möller hade sina lägen och så träffade Adam Graffman både stolpe och ribba. Sedan gjorde även Markus Davidsson minst två, tre högkvalificerade räddningar. Båda lagen fick in ett mål var genom Poropat och Heino. Matchen slöt 6-1 men kunde lika gärna slutat 8-5, Ricoh ligger i vinnarhålet!
MATCHENS LIRARE: DANIEL SCANDURRA, RICOH CALCIO.

Studion – Svea  3 – 2
St.
Oscar in de Betou 2, Suleyman Sleyman. Sv. Janne Rydberg, Martin Eisele.

Måndag morgon, toppmöte mellan Studion och Svea och det vinnande laget intar slutspelsplatsen. Redan i den fjärde minuten så snappar Suleyman Sleyman upp bollen utanför straffområdet och gör behärskat 1-0. Studion har ju släppt in klart minst mål i hela Reklamserien (6 st) och de visade även upp ett bra försvarsspel denna morgon. Efter en kvart kom Sveas första läge när Janne Rydberg smekte fram en passning till Patrik Eriksson, han kom ur läget men bollen träffade ändå stolpens utsida. Under den andra halvlekens första minut var Richard Wester riktigt het och han serverade två fina mackor. Den första stötte Victor Hjelmström utanför men på den andra slängde sig Oskar in de Betou på och gjorde 2-0. Givetvis var det viktigt för matchens utgång vem som gjorde nästa mål. Det blev Svea som reducerade två minuter senare genom J Rydberg som stod vid den bortre stolpen och via just stolpen satt bollen i nät. Sista kvarten var jämn och under de sista sex, sju minuterna började Svea trycka på. Det öppnade upp för kontringar och med tre kvar spelade R Wester fram O in de Betou för andra gången, 3-1. Svea gick på storoffensiven och med minuten kvar kom R Wester och Lasse Åstrand två mot en men Michel Rydberg räddade och istället för 4-1 dundrade Martin Eisele in 3-2 med 30 sekunder kvar. Det var dock för liten tid för Svea att kvittera och Studion är fortfarande enda lag i hela Reklamserien som inte förlorat, stort!
MATCHENS LIRARE: RICHARD WESTER, STUDION.

Rävudden – FC Karlaplan  10- 2
Marcus Henricsson 4, Joel Salzer 2, Andreas Malmberg, Ola Gustavsson, Koen Kragting. F. Said Damoun, Maitii Kuture.

Nyförvärvet från Eurosport till FC Karlaplan, Janne Möller, fick matchens första chans när han fick öppet mål men han fick inte till det i sista momentet. I stället var det Rävudden för hela slanten i den första halvleken där Marcus Henricsson var riktigt på bettet och spelade fram både Ola Gustavsson och Joel Salzer till varsitt mål. Sedan hängde han in två själv så att halvtidsresultatet skrevs 4-0 trots att Joakim Lindvall gjorde några fina räddningar! I början på andra gick Rävudden fram till 6-0 innan FCK äntligen fick till sin offensiv. Lagkaptenen Fredrik Schedin sköt två bra skott som Joachim Stackelberg räddade och så hade han två träffar i stolpen. Said Damoun fick se sitt skott gå i mål och likaså nicken från Maitii Kuture och helt plötsligt stod det tennissiffrorna 6-2. Nu anföll FCK med allt och vips gick Rävudden från 6-2 till 10-2 och det blev en TÖ (teknisk överlägsenhet) efter 16.10. Henricsson svarade för fyra mål, medan Salzer och Andreas Malmberg gjorde två. Sedan satte Koen Kragting ett och Rävudden avancerar i tabellen!
MATCHENS LIRARE: MARCUS HENRICSSON, RÄVUDDEN.