Premier League 9:e omgången 2016

Quantcast – FC Karlaplan  2 – 0 (WO)

Rävudden – AS Jung  2 – 0
Marcus Henricsson 2.

I ett allt tilltagande regn möttes formstarka (fyra raka utan förlust) Rävudden och ett för dagen bra AS Jung. Matchen var jämn inledningsvis men efter tio minuter började målchanserna dugga tätt. Först spelade Ola Gustafsson till den årsdebuterande profilen Pål Åsberg, som stod för en bra bollmottagning men skottet träffade stolpen. Minuten senare var planens bästa spelare, Gustafsson, i farten igen och spelade fram Marcus Henricsson som löpte i djupet, svarade för en fin fint och en perfekt riktningsförändring i farten och ensam med målvakten rullade han in 1-0. Jung var nära en kvittering men bollen tog i stolpen. Jung visade upp ett bra nyförvärv i Filip Nanfeldt, en perfekt spelare för Reklamserien, positiv och bra! Ett annat nyförvärv var den spelskicklige och vänsterfotade Sammy Pergament. Med åtta kvar avgjordes matchen när Henricsson spelade vägg med Marcus Hallberg och 2-0 var ett faktum och Henricssons 11:e mål för säsongen imponerar.
MATCHENS LIRARE: OLA GUSTAFSSON, RÄVUDDEN.

Svea – Ricoh Calcio  1 – 0
Magnus Källman.

De båda 18-poängarna Svea och Ricoh Calcio spelade en toppmatch där vinnaren går upp på slutspelsplats med två omgångar kvar. Båda lagen hade bra försvar och den första riktiga målchansen lät dröja på sig till kvarten var spelad när Johan Böhm hittade Jens Storberget med en bra boll och mottagningen var bra men skottet gick inte in. 30 sekunder före halvtidsvilan gjorde Magnus Källman sin andra superbrytning för dagen, avancerade fram längs högerkanten och dundrade in 1-0 i den bortre burgaveln, starkt! Efter en halvtimme hängde kvitteringen i luften när Ali Muhi slog en bra hörna som Daniel Scandurra vackert nickade men bollen tog i ribban. Mot slutet pressade Ricoh för att nå en kvittering och med två kvar gjorde Matteo Poropat en bra prestation när han tog sig in i straffområdet och sköt ett hårt och snabbt skott men Michel Rydberg reflexräddade med axeln och bollen gick över. Svea vann en jämn och tillknäppt historia med 1-0, spännande avslutning!
MATCHENS LIRARE: MAGNUS KÄLLMAN, SVEA.

Dagens Nyheter – C MORE  2 – 3
Mathias Bengtsson, Johan Meyer. C. Hannes Edlund 2, Fredrik Bernsmed.

De båda jämnstarka lagen Dagens Nyheter och C MORE möttes i en ganska bra match. Robert Eriksson, som imponerade i den förra matchen, var nära att ge sitt lag ledningen redan efter 12 sekunder men Matthias Sånemyr räddade. Några minuter senare kom 1-0 när Henrik André nickade fram bollen till Hannes Edlund. I den tionde minuten kvitterade DN när Thomas Hanusek spelade fram Matthias Bengtsson som dundrade in bollen med vänstern. Efter dussinet minuter återtog C MORE ledningen med 2-1 när Fredrik Bernsmed fick se sin ¨bröstrullare¨ sakta men säkert rulla över mållinjen. En trevlig första halvlek avslutades med att Johan Meyer sköt 2-2. I början var bägge lagen lika nära ett ledningsmål. Först hade Eriksson och Per Westholm en dubbelchans men Sånemyr räddade. Sedan sköt Hanusek en stenhård frispark som otroligt nog Johan Gustafsson mirakelräddade. Sedan var Josef Eriksson i farten men duktiga Sånemyr avvärjde igen men efter en halvtimme kunde Edlund se sin lobb bli det avgörande målet, 3-2 till C MORE.
MATCHENS LIRARE: HANNES EDLUND, C MORE.

Aftonbladet – MEC  4 – 2
Micke Rosell 2, Pelle Gruneus 2. M. Zacharias Ahlberg 2.

MEC och Aftonbladet bjöd upp till en ganska bra och fartfylld match. Det var MEC som gjorde det första målet när Samuel Andersson slog en lång boll till Zacharias Ahlberg som i flygande fläng fick till en praktnick i bortre gaveln till 1-0! Efter en kvart var även 2-0 nära då Joakim Koch gjorde fin prestation när han tog sig fram men skottet gick utanför. Minuten senare kom 2-0 och på nytt var det Ahlberg som var målskytt. Precis innan halvtid så fick Micke Rosell till ett perfekt skott som satt i vänstra gaveln. I början på andra halvlek fick vi se ett mäktigt drömmål när Rosell tog ner bollen på bröstet och på helvolley drog han till i nättaket, otagbart för målvakten, vilken pärla! Matchen stod och vägde och Pelle Gruneus fick två bra lägen men bollen smet utanför vid bägge tillfällena men det skulle bli tredje gången gillt när Gruneus efter ett fint triangelspel mellan Alexander Kloow och Rosell gjorde mål och därmed hade Bladet vänt 0-2 till 3-2. Sista minuten blev dramatisk! Andersson slog en perfekt boll till Johan Bondegreen men skottet från nära håll gick i diagonal stolpe och istället för 3-3 så kontrade Gruneus in 4-2 med tio sekunder kvar.
MATCHENS LIRARE: MICKE ROSELL, AFTONBLADET.

FC Asedo – Studion  4 – 4
Vasilis Birbas 2, Andreas Varnava, Emil Hedsén. S. Richard Wester 2, Henrique de Sousa 2.

Med tre omgångar kvar fick vi se en äkta seriefinal i Premier League mellan ettan FC Asedo och hittills obesegrade Studion. Alla närvarande på Skytteholms IP fick bevittna en match i högt tempo, fina tekniska konststycken, vackra mål, knappt någon frispark och en härlig stämning på plan mellan spelarna. Detta var Reklamserien när den är som bäst. Redan i den första minuten sköt Vasilis Birbas 1-0 från 15-16 meter och det målet gav Asedo extra energi då de var det bättre laget inledningsvis. Ju längre halvleken led ju mer åt sig Studion in i matchen och efter dussinet minuter sköt Richard Wester 1-1 via ribban med sin höger. Några minuter senare återtog Asedo ledningen när Andreas Varnava gjorde 2-1. Men Studion var som sagt på gång och Oskar in de Betou spelade snett inåt bakåt och R Wester fick på en riktig kanon så att nätet stod som en strut och det var med högern igen! Halvleken skulle få ett mål till för i den sista tiondelen blev Birbas tvåmålsskytt, 3-2! I början på den andra halvleken presenterades sig debutanten Emil Hedsén (46 mål i div 4 under en säsong för några år sedan) på allvar när han träffade stolpen. Tre minuter senare dundrade Hedsén bollen rätt upp i krysset till 4-2 och magkänslan är att Reklamserien kommer att få höra mycket av honom i framtiden. Bara minuten senare gjorde Studion ett viktigt reduceringsmål till 4-3 och nu hade de kontakt igen. Sista kvarten var ett spännande ställningskrig och duellerna på mittplan mellan Martin Leinar och Suleyman Sleyman höll högsta kvalitet. Under de sista sex, sju minuterna pressade Studion på för en kvittering och några lägen erbjöds men samtidigt var Asedo farliga i sina kontringar. Precis när man trodde att serieledarna klarat av stormen så fick Studion en sista chans och med 10 sekunder kvar kvitterade de Sousa med sitt andra mål och veckans match slutade 4-4, rättvist. Direkt efter slutsignalen tänkte man, wow! Om dessa lag mönstrar dagens laguppställning så är det topp fem lag i den högsta serien. Asedo behåller serieledningen medan Studion fortfarande är obesegrade, dessutom ligger man på slutspelsplats med endast ett måls marginal, fortsättning följer!
MATCHENS LIRARE: SULEYMAN SLEYMAN, STUDION.