Premier League 10:e omgången 2016

Quantcast – MEC  3 – 3
Q.
David Phiel, Ture Nilsen, Stefan Szczepanski. M. Henrik Bennarp, Zacharias Ahlberg, Adnan Pervan.

7 september, sydliga ljumma vindar och 20 grader varmt. Det var det som mötte Quantcast och MEC denna morgon och de bjöd på en målshow den första kvarten med fem mål som följd. Q fick en drömstart och ledde med 3-0 efter sex minuter där kämpen Jonathan Lidén hade ett friläge till 4-1. David Phiel ryckte på vänsterkanten och sköt 1-0 i diagonal gavel, Ture Nilsen nicklobbade in Calle Vestmans 30 meters passning till 2-0 och så spelade Jens Bäck in bollen snett inåt bakåt till Stefan Szczepanski som gjorde 3-0, vilken start! Efterhand kom MEC tillbaka in i matchen där Henrik Bennarp klackade in 1-3 innan Zacharias Ahlberg styrde in Adnan Pervans skottpassning till 2-3. I början på andra löpte J Lidén kopiöst och fick ett nytt friläge men Kalle Mellberg gjorde en av många fina räddningar. Istället för 4-2 så vände Pervan på en femöring och kvitterade till 3-3. Mot slutet hade bägge lagen lägen för ett avgörande men det blev rättvist delad pott.
MATCHENS LIRARE: JONATHAN LIDEN, QUANTCAST.

Studion – FC Karlaplan  10-1
Peter in de Betou 3, Oskar in de Betou 3, Henrique de Sousa 2, Thomas Lindberg, Richard Wester. F. Said Damoun.

Studion jagar serieseger, slutspelsplats och målskillnad. Då var det väl bara att gå ut och fixa det mot jumbon FC Karlaplan. FCK ville annorlunda och den tända generalen Johan Ekelund eldade på sina lagkompisar. Tony Almén gjorde årsdebut och därmed har han medverkat i Reklamserien under 25 säsonger, stort! Det var Studion som tog ledningen med 1-0 genom en kanon. Thomas Lindberg är 1.88, väger 100 pannor, har ett steg som Tommy Söderberg och Zeb Macahan men skjuter som Neeskens! Efter dussinet minuter klackar Henrique de Sousa in 2-0. FCK kämpar med näbbar och klor och vill inte ge sig där Kristoffer Lindholm får ett bra läge men Daniel Wester gör en fotparad och istället för 2-1 så gör Studion två snabba mål i slutet på första och ett i början på andra så att ställningen är 5-0. Efter en halvtimme kommer 6-0 och då kroknar Studion rejält och efter 36 minuter är TÖ (teknisk överlägsenhet) ofrånkomlig. Det blev 10-1 och bröderna Oskar och Peter in de Betou svarade för tre kassar var, de Sousa för två och så satte R Wester sista bollen i kistan. Said Damoun gjorde mål igen för FCK. Studion är fortfarande obesegrade och har ett gyllene läge inför slutomgången att nå både det ena och det andra och så är man kvar i cupen, vilken nykomling!
MATCHENS LIRARE: THOMAS LINDBERG, STUDION.

Svea – C MORE  2 – 5
Janne Rydberg, Filip Lang. C. Erik Westberg 2, Joakim Larsson, Josef Eriksson, Robert Eriksson.

Svea spelade en viktig match för att nå både slutspel och serieseger men den där riktiga energin saknades lite inledningsvis och C MORE, som bara blir bättre ju längre säsongen gått visade upp deras bästa spel för året under den första halvtimmen. I den sjätte minuten bryter Erik Westberg ett uppspel, avancerar fram i banan och spelar vägg med Robert Eriksson till 1-0. Svea lyckades kvittera när Janne Rydberg kyligt rundade målvakten och rullade in 1-1. I slutet på första och i början på andra under loppet av sex spelminuter lyckades C MORE med allt och gick från 1-1 till hela 4-1. Joakim Larsson gjorde 2-1, formstarka Westberg nickade vackert in Karl Högbergs perfekta inlägg till 3-1 och så gjorde Josef Eriksson (blev bestulen på en straff) 4-1. Apropå Högberg, som enligt rykten var nyanställd, så var han mycket vass. Motorisk, med ett fint löpsteg och det var väl bara konditionen som skall finslipas lite! Minuterna senare bröt Filip Lang ett uppspel i högsta fart och kom fri med målvakten och gjorde iskallt 2-4. Sista kvarten kände vi igen Svea och vi fick se en mycket bra Premier League match. Johan Gustavsson gjorde en bejublad enhandsräddning på Jens Storbergets skott och det hade varit intressant om 3-4 hade kommit där. C MORE höll undan och Eriksson kontrade in slutresultatet 5-2 i slutminuten. Här rök nog Sveas slutspelschans, laget måste vinna med tio mål i sista matchen samtidigt som Studion då måste förlora med fyra mål. Större under har väl skett.
MATCHENS LIRARE: ERIK WESTBERG, C MORE.

Dagens Nyheter – Rävudden  3 – 3
Johan Frank 2, Lukas Hanusek. R. Marcus Henricsson 2, Joel Salzar.

Formstarka Rävudden var tämligen bra de första 25 minuterna och gick fram till en stabil 3-0 ledning och tre poäng kändes bergsäkra. Marcus Henricsson bredsidade in Robert Schwartz precisa passning till 1-0, Joel Salzer stötte in 2-0 efter ett fantastiskt förarbete av Henricsson och i den första minuten på den andra halvleken gjorde Henricsson 3-0 med sitt 13:e mål för säsongen. Rävudden kände sig nog lite segersäkra men man kan aldrig räkna bort Dagens Nyheter som har ett bra grundspel. Pontus Björnström var först nära att reducera men Joachim Stackelberg gjorde en av många fina reflexräddningar men han kunde inte rädda Johan Franks reduceringsboll till 1-3. Nu fick DN ett extra energipåslag och med åtta minuter kvar så pricksköt 14-åriga Lukas Hanusek det bortre krysset, vackert! DN jagade nu även en kvittering och med tre kvar spelade Björnström fram tvåmålsskytten Frank till 3-3, vilken scenförändring! Sista minuten blev högdramatisk. Först friade domaren en straffsituation för DN varpå Rävudden kontrade och Schwartz fick den stora chansen att avgöra men bollen smet precis utanför stolpen. Det blev delad pott, 3-3!
MATCHENS LIRARE: LUKAS HANUSEK, DAGENS NYHETER.

Aftonbladet – AS Jung  2 – 0 (WO)

FC Asedo – Ricoh Calcio  2 - 0 (WO)