Premier League 11:e omgången 2016

Studion – Rävudden  6 – 0
S. Henrique de Sousa 3, Daniel Wester, Peter in de Betou, Oskar in de Betou.

I dag skulle det bli intressant att se om formstarka Rävudden kunde sätta några käppar i hjulet för slutspelslaget Studion, som vill behålla sin slutspelsplats och gå upp i en tillfällig serieledning med en match mer i bagaget. Båda lagen spelade en teknisk fotboll och försökte behålla bollen inom laget när man väl hade den. Målchanserna var lätt räknade under den första halvleken och den första hade Rävudden men efter ett fint anfall kunde till sist en liggande målvakt i Magnus Wester rädda Marcus Henricssons närskott. Det var istället Studion som tog ledningen med 1-0 när Daniel Wester styrde in Peter in de Betous skott vid bortre stolpen. I början på andra kom Robert Schwartz farande och fick på en praktträff men likt en handbollsmålvakt räddade M Wester till hörna. Istället ökade Peter in de Betou på till 2-0 efter en retur av ett skott från Oskar in de Betou. Efter en halvtimme avgjordes matchen definitivt när Oskar in de Betou satte dit 3-0. Sista sju, åtta minuterna tröt orken hos Rävudden och Henrique de Sousa svarade för ett hattrick så att 3-0 blev till lite väl stora 6-0. De Sousas bicycletas till det ena målet var matchens behållning. Reklamserien lyfter på hatten för nykomlingen Studion. De har gått obesegrade under hela säsongen och dessutom är man kvar till semifinalen i cupen.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS WESTER & HENRIQUE DE SOUSA, STUDION.

C MORE – Aftonbladet  3 – 1
C.
Alexander Fasth, Hannes Edlund, Självmål. A. Marcus Winberg.

Till dagens match sken både månen och solen samtidigt på himlen! Formstarka C MORE öppnade bäst och Joacim Öberg fick göra två tre bra ingripanden, sedan så var stolparna hans bästa vänner för både Joakim Larsson och Hannes Edlund träffade just där. Tre minuter före halvtidssignalen så gjorde C MORE både 1-0 och 2-0 inom loppet av en minut. Målskyttar var Alexander Fasth och Edlund. När endast fem sekunder återstod av de första 20 minuterna fick Aftonbladet in en reducering till 1-2 genom Marcus Winberg vilket gav laget nytt mod inför säsongens sista halvlek. C MORE hade lite flyt när Bladet gjorde ett självmål till 3-1 i inledningen på andra. Sista kvarten böljade matchen fram och tillbaka där Larsson hade ett skott från nära håll som gick över och Bladet hade ett stolpskott från Alexander Kloow. Sedan spelade John Viksten fram Peter Hammar och där var det millimeter från ett mål. C MORE avslutade Premier League på ett strålande sätt under de fyra matcherna på hösten enligt: 5-0, 3-2, 5-2 och 3-1. Laget kan se fram emot säsongen 2017.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM LARSSON, C MORE.

MEC – Svea  0 – 2 (WO)

AS Jung – Dagens Nyheter  0 - 2 (WO)

Ricoh Calcio – Quantcast  5 – 2
R. Daniel Lacopie 2, Andreas Blücher 2, Simon Krook. Q. Jens Bäck, Jonas Lidén.

Quantcast inledde även denna match på ett bra sätt och hade man haft minsta flyt så hade det stått 3-0 som senast. David Piehl sköt från 20 meter i stolpen, samma man träffade sedan insidan av stolpen och så hade Piehl en nick precis över. Johan Lidén hade även han ett bra nickläge från ganska nära håll men även den nicken gick över. Ett lite trögstartat Ricoh Calcio, som vann en turnering med sitt lag i Frankrike, hade sin första målchans i den tionde minuten när Matteo Poropat med sin första bolltouch sköt mot mål men Björn Bigander gjorde en fin räddning. Den efterföljande hörnan slog just Poropat och på ett tillslag gjorde Daniel Lacopie 1-0. Bara 30 sekunder senare spelade Andreas Blücher fram Simon Krook till 2-0, snacka om utdelning! Nu var Ricoh inne i ett stim och vips stod det 4-0 efter ytterligare mål från Lacopie och ett från Blücher. Till sist spräckte Quantcast nollan när Stefan Szscepanski sköt i ribban, bollen studsade på eller innanför mållinjen men för säkerhets skull rakade Jens Bäck in bollen. I den andra halvleken gjorde bägge lagen varsitt mål och Blücher blev tvåmålsskytt och så gjorde Jonas Lidén ett, välkommen åter nästa år!
MATCHENS LIRARE: ANDREAS BLÜCHER, RICOH CALCIO.

FC Asedo – FC Karlaplan  8 – 1
FCA.
Martin Leinar 2, Rickard Engmark 2, Vasilis Birbas, Niclas Dalevik, Tony Karpestam, Alexander Valentini. FCK. Fredrik Schedin.

FC Asedo gick för serieseger och måste vinna för att lyckas med det. FC Karlaplan rymde från råttorna på Karlaplan för att spela lite boll och de måste vinna för att lämna jumboplatsen. Hela Reklamseriens skyttekung, Martin Leinar såg till så att det stod 2-0 efter fem minuter efter två fina mål. FCK reducerade när Kristofer ¨Råfflan¨ Lindholm slog en 30 meters boll till Fredrik Schedin som vackert skarvnickade in bollen. I slutet på den första halvleken så ökade Asedo på till 4-1 efter mål av Rickard Engmark på volley och Vasilis Birbas. Förspelet till det tredje målet var fint när Reklamseriens äldsta utespelare, 64-årige Tony Karpestam fintade, ryckte längs kanten och slog ett perfekt inlägg. FCK höll spelet skapligt uppe och efter en halvtimme lobbade David Niklasson två gånger där den första lobben gick i stolpen. Men istället för 4-2 gjorde Asedo tre raska baljor till 7-1 efter mål av Niclas Dalevik, Engmark igen och Karpestam. Årets sista seriematch avslutades med att Alexander Valentini klackade in slutresultatet 8-1. FC Asedo gratuleras till seriesegern och så är man kvar i cupen, vilken säsong hittills. Marcus Karlssons målvaktsspel i den andra halvleken var verkligen sevärt, vilken härlig och egen målvaktsstil.
MATCHENS LIRARE: TONY KARPESTAM, FC ASEDO.