Serie A 2:a omgången 2016

BOW reklam – INGO  2 – 4
Mårten Yrmark, Peter Kisfaludy. I. Petter Damberg 2, Rob Scutt, Jonas Pettersson.

INGO brydde sig inte om att det var serieledarna som stod på andra sidan nätet utan startade offensivt och piggt i det kalla men vackra vårvädret. Det var BOW reklam som fick matchens första heta målchans när det fick till en fin anfallskombination men Peter Kisfaludys skott träffade stolpen. Sista fem minuterna på första haglade målchanserna och efter en kvart kom David Nildén i ett bra läge, curlade bollen mot bortre stolpen men Kim Engblom räddade nere vid stolproten men fick lite otacksamt se returen gå i mål när Mårten Yrmark gjorde 1-0. Minuterna senare fick Emil Nilsson på ett närskott som Henrik Strömblad räddade och returen sköt han lite upphakad över. I anfallet efter kom kvitteringen till 1-1 när Petter Damberg slog in Filip Mårtenssons inlägg. Spelet vände och Daniel Hesser slog en bra lång boll till Kisfaludy som tog ner bollen, avancerade fram emot mål och rullade in 2-1. Med minuten kvar träffade Adam Tapper ribban men 30 sekunder senare kvitterade Rob Scutt till 2-2 i en trevlig match. I början på andra var INGO nära att ta ledningen när Tapper spelade fram Damberg men skottet gick strax utanför men Damberg skulle få en ny chans när han efter hårt jobb fick tag i bollen efter ett försvarsslarv och nu blev det 3-2. Sista åtta minuterna tryckte BOW på men ingen kunde hindra Jonas Pettersson från att dundra i 4-2 efter ett mäktigt skott. BOW lyckades inte komma närmare och INGO svarade för en liten men rättvist skräll.
MATCHENS LIRARE: PETTER DAMBERG, INGO.

Bizkit Havas – Mediekompaniet  3 – 6
Niklas Pösö, Fredrik Lindblad, David Andersson. M. Pehr Dunger 3, Rikard Fredricson 2, Andreas Lifbom.

Bizkit Havas och Mediekompaniet spelade en märklig match! Bizkit började bra och David Andersson sköt ett skott via målvakten och i stolpen. Det var sedan MK som tog ledningen med 1-0 när Rikard Fredricson stötte in Andreas Lifboms inspel. Bizkits 12 man (rekord för dem) fortsatte sin offensiv och Niklas Pösö sköt ett direktskott till 1-1 och i anfallet efter fick debutanten Fredrik Lindblad på veckans skott på halvvolley med vänstern, vilken pärla och de blåa hade vänt 0-1 till 2-1. Ett 3-1 mål för Bizkit hängde i luften men det var då det märkliga hände. På nio minuter i slutet på första och i början på andra gick ett försvarsstarkt MK från 1-2 till 6-2 när de kontrade sönder sina motståndare och hade en fantastisk utdelning! Det fanns många hjältar i MK. Leslie Marsden var bra i målet, Fredricson gjorde två mål, Andreas Lifbom sprang för två och svarade för ett mål och tre målgivande passningar men den som överträffade sig själv var Pehr Dunger. Han löpte för tre och jobbet när han passade fram Lifboms kvittering till 2-2 var imponerande, han sköt 3-2, vid 5-2 drev han från egen planhalva och 6-2 satte han i krysset. Dessutom jobbade han kopiöst hela matchen! Det hela slutade 6-3 efter Anderssons reducering.
MATCHENS LIRARE: PEHR DUNGER, MEDIEKOMPANIET.

TV 4 – TNS Sifo  5 – 7
TV.
Oscar Englund 2, Alexander Ingeby, Emanuel Falsen, Robert Björk. TNS. Mathias Friman 3, Joacim Runholm 2, Stefan Svanfeldt, Oskar Axelsson.

Snöflingorna föll i samma takt som alla målen trillade in denna morgon. Nykomlingarna i Serie A, TV 4 hade 1-0 efter 15 sekunder och 4-1 efter en kvart. Trots detta stod det 4-4 i halvtid!? Dessutom avslutades halvleken med att Pelle Porseryd träffade ribban och så hamnade bollen i stolpen och där var ett klassiskt självmål nära. Oscar Englund dundrade in det första målet, Alexander Ingeby, Emanuel Falsen (grym ass från Robert Björk) och Björk (frispark från 25 meter som gick förbi alla inne i straffområdet) såg till så att 1-1 blev 4-1. Fantastiska TNS Sifo kvitterade genom den 52-åriga lagkaptenen Stefan Svanfeldt efter en skarv och på tre minuter gick man från 1-4 till 4-4 efter mål av Mathias Friman (två stycken) och Joacim Runholm. När sedan outtröttlige Runholm gjorde sitt andra mål i början på andra hade TNS vänt 1-4 till 5-4 på nio minuter. Matchen stod verkligen och vägde men med åtta kvar kontrade Oskar Axelsson och formligen tryckte in 6-4. Med tre minuter kvar reducerade Englund till 6-5 och slutminuterna blev dramatiska. Mårten Magnusson fick ett fritt läge från vänster i slutminuten men Fredrik Olofsson gjorde en otrolig reflexräddning och istället för 6-6 kontrade Friman och iskallt avgjorde han matchen med sitt tredje mål och matchens slutresultat 7-5, vilken holmgång!
MATCHENS LIRARE: JOACIM RUNHOLM, TNS SIFO.

Tidningskungen – FC Viasat Sport  4 – 2
Rutger Lindquist 2, Jimmy Thurby 2. F. Gustav Lundström, Henrik Agardh.

Om morgonens första match blev målrik så bjöd inte matchen mellan Tidningskungen och FC Viasat Sport på något målfyrverkeri under de första 20 minutrena. Den slöt nämligen 0-0 efter att VS svarat för ett klanderfritt försvarsspel. Enda målchansen hade det ultimata nyförvärvet Pablo Pinones Arce när han tog emot bollen, tog några snabba steg framåt och sköt med sträckt vrist i ribban. Pinones var därmed den 85:e f.d. Allsvenska spelaren som spelat i Reklamserien och den 22:a med meriter från A-landslaget (en match). Om den första blev mållös så löste alla knutar upp sig i den andra och TK hade en mycket bra period de första tio minuterna när man gick från 0-0 till 4-0. Formstarka Jerry Månsson spelade fram till två mål, Rutger Lundquist gick med sina två mål upp som delad ledare i den totala skytteligan för Serie A (151 mål) men tack vare Jimmy Thurbys två kassar leder han den interna skytteligan efter två omgångar! Stefan ¨Abris¨ Abrahamsson så verkligen alert ut denna morgon. VS hade en mängd målchanser sista kvarten och hyfsade till siffrorna till 4-2 efter reduceringsmål av Gustav Lundström via ribban och Henrik Agardh efter fint pass från Christoffer Braw.
MATCHENS LIRARE: STEFAN ABRAHAMSSON, TIDNINGSKUNGEN.

Vincitori – Scrive  1 – 8
V.
Niklas Anbratt. S. Nicklas Nordin 4, Robert Nordin 2, Sebastian Gedda, Johan Gardner.

Vincitori vs Scrive, 60-40 i bollinnehav, halvtidssiffror 1-5! Samma visa i den andra halvleken, slutresultat 1-8! Scrive hade ett mycket bra försvarsspel, kontraslog blixtsnabbt och hade en grym utdelning på målchanserna. Laget hade också en riktig hjälte i Nicklas Nordin, - Vad hade han käkat denna morgon, ett fall för dopingkontrollanten! En minut Nordin 1-0, tre minuter Nordin 2-0, tio minuter Nordin 3-0 och efter en kvart Nordin 4-1! Däremellan blev Håkan Tranér fälld och Niklas Anbratt satte stramaren men så satte Sebastian Gedda dit 5-1. I början på andra ökade Vincitori takten men när målen föll bakåt tröt lusten och den nya lagkaptenen Robert Nordin gjorde både 7-1 och 8-1, Vilka bröder! En annan spelare som ser ruskigt bra ut denna vår är Johan Gardner, han nickade med full kraft i ribban, dundrade ett skott i stolpen innan han till sist fick in en kasse! Scrive toppar nu Serie A, starkt! Vincitori däremot, de har spelmässigt varit ok men framför bägge kassarna går man bet.
MATCHENS LIRARE: NICKLAS NORDIN, SCRIVE.

Dandy Dots – AGO  3 – 3
D.
Tony Gustafsson, Jonas Andersson, Robert Jiremo. A. Jesper Blomqvist, Elias Karroum, Peter Waltre.

Ett strilande regn hindrade inte AGO och Dandy Dots från att bjuda på veckans bästa match. Att de regerande mästarna AGO med 11 raka seriesegrar skulle mäkta med detta spel var vi förvarnade om men att DD bjöd upp till en sådan dans var en liten överraskning. Först kom inget mål, sedan kom inget mål men efter det kom fyra snabba mål under den förstahalvleken sista minut och i den andra halvleken två första minuter. På tre minuter blev 0-0 till 2-2 och efter en halvtimme stod det 3-3! Tony Gustafsson gjorde 1-0, Simon Thylander spelade fram Jesper Blomqvist som mötte på rullande boll utanför straffområdet samt fick på en praktträff med vristen till 1-1 varav far och 4-årige son gav tummen upp till varandra! Den evigt unge 42-årige Blomqvist har nog ingen överman på fotbollsplanen i form av speed och tempo i denna ålder, kul! Per Apelgren tåade fram bollen till Elias Karroum och så hade AGO vänt 0-1 till 2-1 men DD vände tillbaka 1-2 till 3-2 efter två granna mål. Först spelade den fantastiskt duktige fotbollspelaren Stefan Baronowsky fram Jonas Andersson med en passning snett bakåt och sedan överraskade Thomas Xanazzi samtliga närvarande på Skytteholms IP med att köra en patenterad Cruyff vändning, ner till kortlinjen och så snett bakåt till Robert Jiremo som målade! Sedan var DD nära ytterligare ett mål när duktiga målvakten Jonas Elmqvist slog en långboll till en fristående Andersson men skottet gick över och istället för 4-2 kvitterade Peter Waltre till 3-3 efter en fin passning från Tomas Pettersson. Sista tio minuterna böljade spelet fram och tillbaka och bägge lagen gick för seger men det blev inga fler mål och delat pott var ett bra resultat.
MATCHENS LIRARE: THOMAS XANAZZI, DANDY DOTS.