Serie A 3:e omgången 2016

BOW reklam – TV 4  4 – 2
Jan-Erik Berg 2, Anders Hammargren, David Nildén. T. Carl Skärvall, Mårten Magnusson.

För tredje matchen i rad startade TV 4 bra och efter fem minuter hade man skapat tre bra målchanser. Jim Jansson slog en lång boll som Carl Skärvall bröstade ner till Mårten Magnusson men skottet gick utanför och så var Emanuel Falsen igenom men Henrik Strömblad gjorde en fin räddning. Däremellan passade Skärvall på att påpassligt göra 1-0. Efterhand kom BOW reklam in i matchen och några fantastiska anfall senare hade de vänt 0-1 till 2-1 efter det att David Nildén slagit en hörna, som Daniel Hesser förlängde till Anders Hammargren som elegant klackade in kvitteringen. Sedan kom BOW i en flygande kontring och Christer Mattiasson drev bollen i hög fart i 25 meter och på utsidan kom Nildén farande som ett lokomotiv och han fick passningen i rätt ögonblick, stod för en bra bollmottagning och rakade in ledningsmålet. Efter en kvart slog Janne Berg in bollen mot mål varpå den tog på en försvarare och det blev till en lobb över målvakten, BOW hade gjort tre mål på åtta minuter. BOW fortsatte offensiven i inledningen på andra och Berg var kylig när han höll inne skottet och retfullt enkelt satte dit 4-1. Femman hängde i luften men Fredrik Gebauer räddade Hammargrens läge. Fyran ryckte upp sig mot slutet i det underbara vädret men Strömblad räddade på nytt Falsens friläge. Magnusson reducerade till 4-2 men tiden var för knapp för ytterligare reducering och Hesser hade en stolpträff i slutsekunderna.
MATCHENS LIRARE: JAN-ERIK BERG, BOW REKLAM.

AGO – FC Viasat Sport  4 – 2
Peter Waltre, Tomas Pettersson, Per Apelgren, Peter La Terra. F. Daniel La Placa 2.

Som alla vet så har inte AGO förlorat en Serie A match sedan hösten 2014 och under den första halvleken hade man kontroll på matchen mot FC Viasat Sport. I början så gjorde Peter Waltre 1-0 via ribban efter assist från Per Apelgren och i slutet på de första 20 minuterna träffade Waltre virket, bollen gick ut till Apelgren som slog in den till Tomas Pettersson som nickade in 2-0. VS hade svårt att skapa målchanser men fick två bra frisparkslägen där Gustav Lundström var närmast men Kristian Kaufmann räddade. Med kvarten kvar satt spiken i kistan när Apelgren spelade vägg med Fredrik Sträng, 3-0! Efter en halvtimme så lirade Magnus Laurin fram Peter La Terra till 4-0. VS hyfsade till siffrorna mot slutet efter två mål av Daniel La Placa, 4-2!
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO.

TNS Sifo – Tidningskungen  0 – 3
TK.
Rutger Lindquist 2, Jerry Månsson.

Formstarka Tidningskungen öppnade bra mot TNS Sifo och var i ledningen med 2-0 efter sex minuter. Pigge Jerry Månsson drev fram på högerkanten, slog en hård bra passning som gick igenom försvaret och vid bortre stolpen stod Rutger Lindquist och stötte in bollen. Det andra målet gjordes av samma man från nära håll efter det att Stefan Abrahamsson nickade in bollen i straffområdet. TNS kom tillbaka in i matchen och Mathias Friman sköt en frispark i stolpen och Joacim Runholm var igenom men Niklas Hedberg räddade. Istället för ett reduceringsmål till 2-1 så spelade Jimmy Thurby fram Månsson till 3-0 i början på andra när Månsson mycket vackert chippade in bollen över den långa målvakten. Sista kvarten bjöds det på Hawaiifotboll i rena rama sommarvärmen.
MATCHENS LIRARE: JERRY MÅNSSON, TIDNINGSKUNGEN.

Vincitori – INGO  0 – 3
I.
Filip Smedlund, Filip Mårtensson, Petter Damberg.

Den första halvleken gick i INGOS favör! Petter Damberg sköt men den vikarierande målvakten Björn Westberg styrde bollen i stolpen, Jonas Pettersson sköt men den 58-åriga Westberg låg som en vig panter nere vid stolproten och styrde bollen till hörna via utsidan av stolpen. Pettersson försökte igen i slutet på den första halvleken men Westberg räddade ytterligare en gång via stolpens utsida. Efter en kvart kunde han inte hindra Filip Smedlund från att göra 1-0. Vincitori som släppt in hela 14 mål på två matcher stabiliserade upp sitt försvarsspel avsevärt och i början på den andra halvleken var man på gång och Mattias Sander fick på en riktig kanon men Kim Engblom reflexräddade. Fast INGO varit det bästa laget var matchen öppen eftersom det andra målet uteblev. Efter en halvtimme avgjordes tillställningen när både Filip Mårtensson och Damberg höll sig framme så att 1-0 blev till 3-0. Vincitori försökte spräcka nollan och i slutsekunden trodde vi på det men Engblom ville hålla nollan och räddade Pontus Granströms friläge, INGO är obesegrade i Serien medan Vincitori fortfarande väntar på årets första poäng.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN WESTBERG, VINCITORI.

Scrive – Mediekompaniet  1 – 3
Henri Thunberg. M. Johan Sund, Erik Möller, Andreas Lifbom.

När serieledarna Scrive och hittills obesegrade Mediekompaniet möttes var det högsta fart från första till sista sekunden. Spelet var inte fult men ibland lite för hårt för Reklamserien men det var kanske som Andreas Lifbom sa, - solen bländade spelarna! Erik Möller hade ett skott som Bendikt Zielke gjorde en fotparad på och Robert Nordin sköt ett skott som ändrade riktning på en försvarare och ställde målvakten men bollen gick i ribban. Sedan bröt Johan Sund sig fram, likt Isbrytaren Ymer och smällde upp bollen i det vänstra krysset, 1-0! Halvleken avslutades med att R Nordin lobbade men Leslie Marsden slängde sig bakåt och med en akrobatisk räddning tippade han bollen till hörna. Det var nära 1-1 den gången och det var också nära när Nicklas Nordin var igenom men Marsden räddade igen. Istället kunde MK öka på till 2-0 när Möller tog sin egen retur. Minuten senare kom Scrive tillbaka in i matchen när Henri Thunberg reducerade. Sista tio blev händelserika men när Lifbom kastade ett inkast som gick i mål via en försvarare till 3-1 blev uppförsbacken för Scrive för lång. MK är fortfarande obesegrade och Scrive tappade serieledningen inför ögonen på Pelle Ericsson.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET.

Dandy Dots – Bizkit Havas  2 – 5
D.
Kim Höglund, Jonas Andersson. B. Adam Rådås 2, Niklas Pösö, Michael Wennermo, Peter Arnesson.

Stärkta av de två senaste kanonmatcherna för Dandy Dots så var laget i ledningen med 2-0 redan efter sex minuter. Först gjorde Kim Höglund 1-0 och sedan tog Jonas Andersson emot bollen, höll i den, vände och formligen smekte upp 2-0 via ribban, vackert! Efterhand trampade matchens bästa spelare, Adam Rådås, igång sitt Bizkit Havas där både Niklas Pösö och Björn Ericson hade lägen men det dröjde till dussinet minuter innan reduceringen kom genom just Rådås. Nu var Bizkit på gång och laget skapade tre målchanser till där Magnus Lindblad gjorde en fin räddning på Rådås nick från nära håll. DD räddades av gong-gongen men var ytterst nära ett 3-1 mål i den andra halvlekens första sekunder när Thomas Xanazzi frispelade Andersson men Andreas Hagelin gjorde sig stor och skottet gick strax utanför. Istället för 3-1 stod det 2-3 på anslagstavlan fem minuter senare. Kvitteringsmålet var grant. Gustav Lundström kastade ett överlångt inkast till Peter Arnesson som elegant klackpassade fram till Rådås, 2-2! I anfallet efter spelade Rådås fram Niklas Pösö till ledningsmålet. Matchen stod och vägde ett tag men Bizkit hade mer vind i seglet och med åtta kvar kastade Lundström ytterligare ett av sina många, giftiga och långa inkast och bollen dök upp framför fötterna på Michael Wennermo som sköt in 4-2 i diagonal gavel. Matchen avslutades med en delikatess när Arnesson lobbade in bollen via ribban från 25 meter och därmed stal han titeln matchens lirare från Rådås.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, BIZKIT HAVAS.