Serie A 4:e omgången 2016

BOW reklam – Scrive  1 – 5
David Nildén. S. Robert Nordin 2, Sebastian Gedda 2, Henri Thunberg.

I fjol blev det 5-5 mellan BOW och Scrive och det skulle även bli målglatt denna morgon! Scrive var vakna från början och Henri Thunberg stötte en volley i utsidan på stolpen. Sedan hade Robert Nordin fritt läge och Johan Gardner en nick från nära håll men de gångerna räddade Henrik Strömblad. Det lyckades han inte med i den tionde minuten för då skottfintade den nya lagkaptenen R Nordin bort halva försvaret innan han med ett vänsterskott i diagonal gavel gjorde 1-0. Efter en kvart lobbade Sebastian Gedda bollen över Strömblad innan han la in 2-0 i öppet mål, vackert! BOW lyckades bara skrapa ihop några halvchanser. Under den andra halvlekens fem första minuter avgjordes matchen när Scrive lite överraskande gick från 2-0 till 4-0 efter det att Henrik Wiss skjutit en kanon, som Strömblad räddade, men returen chippade Gedda snyggt in. Vid det fjärde målet spelade Gedda snett bak till Thunberg och pang så satt den. Efter en halvtimme kom även 5-0 när Nicklas Nordin spelade fram brorsan. BOW försökte i alla fall spräcka nollan och Mårten Yrmark träffade stolpen innan David Nildén gjorde tröstmålet efter en vägg med Daniel Hesser. Michael Björling träffade stolpen men Scrive fick åka till jobbet efter en äkta femetta och på de inledande fyra omångarna har laget skrapat ihop fler poäng än på hela förra året.
MATCHENS LIRARE: SEBASTIAN GEDDA, SCRIVE.

AGO – Mediekompaniet  0 – 2
M.
Hasse Ebenman, Andreas Lifbom.

AGO och Mediekompaniet bjöd på lite hafsigt spel i högt tempo under den första halvleken och tack vare bra försvarsspel från bägge håll stod det 0-0 i paus. Fredrik Sträng slog som vanligt inte bort en enda passning. MK fick en drömstart i den andra halvleken när Hasse Ebenman fick till en praktträff när han med en yttersida vrist borrade upp bollen i nättaket, vilken kanon till 1-0! Av bara farten dundrade Pehr Dunger bollen i den högra stolpen innan Andreas Lifbom klev in i handlingarna. ¨Lifen¨ vann en duell på mittplan, satte högsta fart mot mål och fick med sig bollen i flygande fläng, rundade målvakten och trots att han kom lite ur vinkel kunde han lita på sin vänster när han rullade in 2-0! AGO som inte förlorat sedan hösten 2014 var nu illa ute och sista tio böljade spelet fram och tillbaka men eftersom Leslie Marsden höll nollan tog MK en fin skalp. Magnus Laurin uttryckte att inga träd växer till himlen! AGO hade knappt något het målchans under hela matchen samtidigt som MK försvarsspel var av högsta märke.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, MEDIEKOMPANIET.

Tidningskungen – Dandy Dots  4 – 2
Jerry Månsson 2, Andreas Bergvall 2. D. Hejar Atroshi, Oscar Wigart.

Serieledarna Tidningskungens första 10-12 minuter var magiska. När matchuret precis tickat över den första minuten så hade TK redan haft tre bra avslut. Magnus Lindblad gjorde först två fina räddningar på Andreas Bergvall och Rutger Lindquist avslut men det blev tredje gången gillt när Jerry Månsson sköt. Några minuter senare slog vårens komet, Månsson, en crossboll till Michael Skoglund, som i sin tur lirade bollen snett inåt bakåt och där kom Bergvall farande som ur en kanon samt smällde in 2-0 i gaveln. I den sjunde minuten fick vi bevittna ett triangelspel mellan Andreas Utterhall, Niclas Bergh och målskytten Månsson, 3-0! Efter dussinet minuter var 4-0 nära när Utterhall var kylig inne i straffområdet och han tog det lugnt och ingen försvarare gick på. Då sköt han förbi målvakten men Andreas Roos stod som en räddande ängel på mållinjen. Dandy Dots var inte direkt dåliga utan kom i några kontringsattacker men den sista passningen hittade inte rätt. Efter en kvart reducerade Hejar Atroshi till 3-1. Minuten senare spelade Månsson fram Rulle som sköt ett direktskott men Lindblad parerade och returen lyfte Rulle över från nära håll. Istället för 4-1 kontrade DD in 3-2 när Pontus Brydolf spelade fram målskytten Oscar Wigart. Helt plötsligt var det match och i den andra halvleken var det lika nära ett 3-3 mål när Atroshi fick ett nickläge som ett 4-2 mål när både Jussi Kontinen körde ett solo från eget straffområde, som när Utterhall sköt men Lindblad styrde bollen som sakta studsade mot målet men den tog i stolpen. Med sex kvar kom nådastöten när Bergvall krutade in 4-2. Till sist fick även Klaus Bengtsson visa sin cape och sitt svärd när han räddade Thomas Xanazzi och Wigarts lägen, vilka fina utkast Bengtsson har.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LINDBLAD, DANDY DOTS.

TNS Sifo – FC Viasat Sport  4 – 3
Filippos Pavlou 2, Jesper Danielsson, Joacim Runholm. F. Tobias Wimnell 2, Christoffer Braw.

Efter tre raka förluster ville verkligen FC Viasat Sport ta sina första poäng och den första kvarten bjöd de upp till årets bästa spel för deras del och Henrik Agardh sköt en kanon som duktiga Bob Pernodd gjorde en fantastisk enhandsräddning på. Den duktige debutanten Erik Göransson hade två bra avslut och Stefan Ottosson ett efter fina anfallskobinationer. Alla väntade på både 1-0 eller t.o.m. ett 2-0 mål för VS men helt plötsligt så vaknade TNS Sifo och på tre minuter skapade de tre bra lägen och på dessa gjorde de 1-0 och 2-0. Tekniske Mathias Friman sköt först utanför från fritt läge efter Joacim Runholms fina framspelaning. Sedan var det Frimans tur att servera pigge debutanten Jesper Danielsson till det första målet och Runholm till det andra. Ett lite chockat VS tog sig samman och Agardh spelade fram Christoffer Braw till ett bra läge men Pernodd räddade och så sköt Agardh i ribbans undersida och ut. I början på andra var det meningen att VS skulle få utdelning men efter 30 sekunder blev det 3-0 när Johan Bernander spelade fram Filippos Pavlou och bara tre minuter senare hände samma sak varpå TNS gick från ett spelmässigt underläge via 0-0 till 4-0 på åtta minuter! Matchen kändes givetvis avgjord men en match är aldrig klar innan domaren pipa ljuder. I mitten på den andra halvleken gick VS från 4-0 till 4-3 på fem minuter efter mål av Braw och så gjorde Tobias Wimnell två mål där bl.a. Ottosson stod för en fin assist till det ena målet. Sju kvar och nu var det i allra högsta grad match igen! Med tre minuter kvar slog Agardh en passning som gick igenom alla inne i straffområdet och vid bortre stolpen dök Daniel Ivarsson upp men skottet tog i gaveln. Till sist vann TNS den spännande drabbningen med 4-3.
MATCHENS LIRARE: BOB PERNODD, TNS SIFO.

TV 4 – INGO  7 – 4
Carl Skärvall 3, Mårten Magnusson 2, Oscar Englund, Emil Falsén. I. Petter Damberg 2, Fredrik Lundberg 2.

TV 4 har Reklamseriens snyggaste dräkter, på tvären rödsvartrandiga! Efter en kvart ledde laget med 4-1 för andra gången denna vår och ändå blev det match igen för med fem minuter kvar av stod det och vägde vid ställningen 5-4. Fyran gick på knock direkt och körde efter modellen fullt ös medvetslös och det blev veckans holmgång! Bara några sekunder in i matchen sköt Oscar Englund, Carl Skärvall styrde bollen vidare till Pelle Porseryd men Kim Engblom reflexräddade. Porseryd hade ytterligare ett skott och en nick utanför innan första bytet kom. Efter fem minuter drev Robert Björk framåt i banan och spelade till Englund, som vände på en femöring och med ett snabbt och rappt tillslag smällde han in 1-0 i nättaket. INGO kom tillbaka och Petter Damberg kvitterade efter ett distinkt skott, passning från Adam Tapper. Sedan var Fredrik Lundberg nära att göra 2-1 efter ett friläge men Fredrik Gebauer gjorde sig stor. Efter en kvart gick det inte att stoppas Fyrans framfart och på tre minuter gick man från 1-1 till 4-1 efter att Skärvall dunkat in 2-1 och 3-1 kom till efter ett friläge, passningen kom från Mårten Magnusson. Vid det fjärde målet slog Magnusson in en retur efter Emil Falsens skott! Hittills obesegrade INGO reducerade till 2-4 i slutet på första när Damberg sköt sitt femte mål för säsongen och sedan reducerade man till 3-4 i början på andra efter en frispark som Lukasz Syberjyski sköt via Tapper varpå Lundberg stötte in bollen. Några minuter senare spelade Skärvall fram Magnusson som vackert gjorde 5-3. Med sju kvar kom 5-4 när Lundberg föste in Jonas Petterssons stolpretur och det var en härlig puls i matchen och frågan var om TV 4 skulle tappa igen. Med fem kvar kom förlösande 6-4 genom hattrickmannen Skärvall och av bara farten fastställde Falsen matchen med sitt 7-4 mål, vilken drabbning och Fyrans tog årets första seger!
MATCHENS LIRARE: CARL SKÄRVALL, TV 4.

Vincitori – Bizkit Havas  4 – 2
V.
Marcus Sandmark 2, Mattias Sander, Pontus Granström. B. Peter Arnesson, Martin Andreasson.

Jumbon Vincitori har tre raka förluster, 2-17 i målskillnad och låg under med 1-2 i halvtid och hade inte Björn Westberg räddat Niklas Pösös skott på mållinjen och hade inte den debuterande målvakten Didrik ¨Didi¨ Sollenius gjort en fin räddning på Björn Ericssons skott hade det kunnat stå både 1-3 och 1-4. Bizkit Havas gjorde nämligen 1-0 i början på den första halvleken när Peter Arnesson gjorde mål på Björn Ericssons inlägg och så nickade Martin Andreasson in 2-1 i slutet på de första 20 minuterna efter Arnessons inlägg. Däremellan hade Mattias Sander kvitterat till 1-1 på sin egen retur. Helst plötsligt och ganska oväntat gjorde Marcus Sandmark två mål på en minut så att 1-2 blev till 3-2. Det var precis den injektion laget behövde och nu började man spela ¨som vanligt¨. Bizkit gick inte att känna igen och med åtta kvar så kontrade de in 4-2 när Pär Askerstam vackert lirade till Pontus Granström som bara hade att rulla in bollen i öppet mål. Ett 5-2 var nära när rollerna var ombytta då Granström lirade till Askerstam men Pösö nickade bort bollen på mållinjen. Slutsignalen ljöd och Vincitori lämnade jumboplatsen.
MATCHENS LIRARE: MARCUS SANDMARK, VINCITORI.