Serie A 5:e omgången 2016

Mediekompaniet – BOW reklam  1 – 3
M.
Johan Sund. B. Christer Mattiasson, Jan-Erik Berg, David Nildén.

BOW reklams maskineri har stundtals hackat denna vår, enligt dem själva, men i dag spelade man en taktiskt fulländad första halvlek. De såg till så att Mediekompaniet inte lyckades skapa en riktigt het målchans under den perioden, vilket är mycket ovanligt! Trots säker defensiv skapade BOW framåt och i mitten på halvleken kom 1-0 när Christer Mattiasson spelade vägg med Peter Kisfaludy innan bollen gick i nät via diagonal stolpe och 2-0 när årsdebuterande Christer Uhrlin slog ett inlägg från halva plan och framför mål dök Janne Berg upp och nicktouchade in bollen. Minuterna senare var Berg nära att nicka in ett mål till (kors i taket) efter debutanten Victor Kisfaludys perfekta hörna. I början på andra kom MK ut som ett nytt lag och per omgående tryckte Johan Sund in hus och hela helvetet i målet. Matchen stod nu och vägde men med åtta minuter kvar gjorde V Kisfaludy en dragning och det såg ut som försvararen var på väg till Solna Centrum innan han serverade David Nildén bollen och med sitt fjärde mål för säsongen gjorde han 3-1. Det resultatet stod sig matchen ut och MK föll för första gången denna säsong.
MATCHENS LIRARE: VICTOR KISFALUDY, BOW REKLAM.

Bizkit Havas – TNS Sifo  2 – 3
Martin Andreasson, Peter Arnesson. T. Joacim Runholm 2, Johan Bernander.

Efter förra omgångens oväntade förlust startade Bizkit Havas mycket förtroendeingivande och under den första kvarten skapade laget fyra bra lägen fördelade på två var från Martin Andreasson och Peter Arnesson. TNS Sifos målvakt Fredrik Olofsson, lite otur och lite oskärpa från Bizkits sida såg till att det stod 0-0 på anslagstavlan. När TNS fick sin första riktigt heta läge smällde Joacim Runholm in 1-0. Efter en halvtimme hettade det till framför bägge målen. Först sköt Mathias Friman en kanon som den vikarierande målvakten Niklas Pösö gjorde en grym räddning på. Istället för 0-2 stod det 2-1 till Bizkit tre minuter senare efter det att både Arnesson och Gustav Lundström nickat fram Andreasson till kvitteringen och så serverade Andreasson bollen snett bakåt till Arnesson som gjorde 2-1. I detta läge av matchen såg Bizkit ut som ett segrande lag men med tre kvar blev Runholm tvåmålsskytt efter ett bra skott. Med minuten kvar hade Bizkit tre raka skott innanför straffområdet men försvararna täckte och så räddade Olofson det sista. Istället för ett segermål för Bizkit fick TNS en hörna med 20 sekunder kvar. Bollen slogs bort men Johan Bernander fick tag på den, tog sig förbi en spelare innan han sköt in 3-2 med fem sekunder kvar och TNS hade vänt 1-2 till 3-2 under matchens tre sista minuter, starkt! Om Bizkit skall spela slutspel i höst får man inte kasta bort poängen. Två matcher i rad har man tappat 2-1 till 3-2 i de andra halvlekarna med dagens poängtapp som det värsta.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK OLOFSSON, TNS SIFO.

TV 4 – Vincitori  10- 2
Oscar Englund 5, Carl Skärvall 2, Pelle Porseryd, Mårten Magnusson, Tobias Ohlström. V. Marcus Sandmark, Sebastian Lovén.

Offensivglada TV 4 gjorde processen kort med reducerade Vincitori. Inledningsvis sköt Oscar Englund men Håkan Tranér räddade på mållinjen och Carl Skärvall nickade i överkant av ribban. Vi skulle få se mer av dessa herrar. Första gången Vincitori kom över halva plan så gjorde Marcus Sandmark 1-0! Inom loppet av 30 sekunder vände Fyran 0-1 till 2-1 och trots Peter Hedengrans bra målvaktsspel gick det inte att hindra TV 4 från att gå till halvtidsvila med en 4-1 ledning. I andra kroknade Vincitori och vips blev 4-1 till 7-1 och med minuten kvar att spela kom årets första TÖ (teknisk överlägsenhet) när femmålsskytten Oscar Englund stängde butiken. Carl Skärvall bokfördes för två mål och Pelle Porseryd, Mårten Magnusson och Tobias Ohlström satte dit ett vardera. Emil Falsen träffade stolpen och andra halvleks tröstmål stod snabbe Sebastian Lovén för. 10-2 är inga fotbollssiffror men nu har TV 4 gjort mest mål i hela Reklamserien med råge.
MATCHENS LIRARE: OSCAR ENGLUND, TV 4.

Tidningskungen – AGO  2 - 5
Rutger Lindquist, Johan Hageus. A. Peter La Terra 2, Jacob Wanselius 2, Simon Thylander.

Serieledarna Tidningskungen övertygade under den första halvleken och gjorde 1-0 i den åttonde minuten när Jerry Månsson spelade fram Rutger Lindquist, som fick se sin halvträff gå i mål. Rulle hade även en stolpträff minuterna senare men 2-0 kom ändå när Johan Hageus höll sig framme. De få lägen AGO skapade tog Peter Sjöquist med stor säkerhet hand om och Jonny Kasskawo var mycket vass första halvtimman, vilken fin bollträff karln har! I den fjärde minuten av den andra halvleken spelade Michael ¨Lill-Apel¨ Apelgren fram den kliniske målskytten Peter La Terra, som i sin tur reducerade till 1-2. Helt plötsligt blev det liv i AGO och matchbilden var nu helt jämn men det var nära ett 3-1 mål för TK när Månsson ryckte på kanten, tog sig ner till kortlinjen och spelade snett bakåt till Hageus men han fick inte bli tvåmålsskytt för skottet gick utanför. Helt plötsligt dök managern Thomas Endler upp vid avbytarbåsen varpå spelarna blev tvungna att ge allt och något mycket oväntat hände när AGO gick från 1-2 till 5-2 på sex minuter, vilken scenförändring! Per Apelgren slog ett perfekt frisparksinägg till Jacob Wanselius som vid den bortre stolpen stod och nickade in 2-2. När nästan allas kondition började ta slut sprang bara Wanselius vidare och så satte han dit 3-2. TK föll som ett korthus, helt utan förvarning, varpå AGO ökade på till 4-2 genom La Terra (passning från Simon Thylander) och 5-2 genom just Thylander. Tack vare den ofattbara vändningen tog sig AGO tillbaka på en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: JACOB WANSELIUS, AGO

INGO – Dandy Dots  2 – 2
I.
Emil Nilsson, Petter Damberg. D. Birhan Akdag, Åke Ringwall.

INGO och Dandy Dots bjöd på en offensiv, öppen och spännande match. DD inledde piggt och hade skaffat sig tre bra lägen redan efter tre minuter. Birhan Akdag och Jimmy Olsén fick bra lägen men skotten gick i burgaveln innan Johan Elmqvist slog en underbar crossboll till Akdag som med en vänster volley gjorde 1-1. Mitt i DD:s offensiv hade INGO stuckit upp och Petter Damberg hade lirat fram Emil Nilsson som behövde två avslut från att ge sitt lag ledningen. Sedan träffade Åke Ringwall stolpen efter ett väggpass från Andreas Roos. INGO hade två bra lägen när första Adam Tapper spelade fram Niklas Pettersson men Magnus Lindblad gjorde en grym räddning och så fick Micke Johansson på en praktträff mot krysset men Lindblad fick ett finger på bollen vilket räckte. Innan halvtid spelade Tapper fram Damberg och så gjorde han sitt sjätte mål för säsongen, 2-1! Andra halvlek var sevärd och spelet böljade, Bosse Eriksson träffade stolpen och Tapper vann två dueller samt rundade målvakten men kom ur läge och sköt i gaveln. Akdag träffade stolpe, stolpe och ut men där stod Ringwall och rakade in 2-2. Akdag kom fri men rullade bollen strax utanför. INGO hade matchens två sista lägen när Lindblad reflexräddade Andreas Sandins närskott och med tio sekunder kvar lirade Tapper fram Johansson men skottet gick över ett ganska öppet mål varpå det blev ett kryss, puh vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LINDBLAD, DANDY DOTS.

Scrive – FC Viasat Sport  1 – 2
Sebastian Gedda. F. Gustav Lundström, Henrik Agardh.

Scrive behövde ¨bara¨ vinna över jumbon FC Viasat Sport för att gå upp i serieledning. Man tog också ett kompakt grepp om matchens första 27-28 minuter och bara backen Henrik Wiss hade fem avslut mot mål. Daniel Olofsson var helt fantastisk i målet men han fick inte hålla nollan för i den första halvlekens slutminuter slog årsdebuterande Johan Gerdes en hörna som Sebastian Gedda med en vänstervolley gjorde 1-0 på. VS hade bara två skott utifrån i målchansväg. Scrives fortsatte sin offensiv i andra halvleken men efter en halvtimme började man skönja en viss trötthet hos Scrive varpå VS kom i ett riktigt mönsteranfall där bollen gick som på ett snöre mellan fyra, fem spelare innan Christoffer Braw spelade till en fristående Mahmoud Mustafa men Benedikt Zielke räddade. Nu fick VS ett energipåslag och minuten senare kom kvitteringen till 1-1 när Gustav Lundström bröt, avancerade mot mål samt avslutade med en äkta tåpaj rätt upp i nättaket. Ett frustrerat Scrive tappade serieledningen men ville ta tillbaka den och Wiss sköt i utsidan på stolpen. Minuten senare drog Johan Gerdes två man samt med full kraft sköt han i den andra stolpen. Istället för 2-1 till Scrive kontrade VS och Henrik Agardh bröt sig fram och smällde in 2-1 med tre kvar. VS höll sedan undan och tog inte bara årets första poäng utan säsongens första trepoängare, bra jobbat! Därmed lämnade man både sista och kvalplatsen! Freddy Hägglund dök upp i dag och inledde sin 33:e raka säsong i Reklamserien, stort!
MATCHENS LIRARE: DANIEL OLOFSSON, FC VIASAT SPORT.