Serie A 6:e omgången 2016

Scrive – AGO  1 – 7
Henri Thunberg. A. Jacob Wanselius 2, Peter La Terra 2, Simon Thylander, Per Jonsén, Victor Brunzell.

Scrive och AGO spelade om vilket lag som skulle gå upp i tillfällig serieledning. I matchminut tre så gjorde AGO både 1-0 och även 2-0 efter mål av Jacob Wanselius och Simon Thylander. Då såg det ut att bli en promenadseger för AGO men det blev det inte, ännu! Scrive fick efterhand koll på positionsspelet och i slutet på första kastade Johan Gardner ett långt inkast, Robert Nordin ryckte på kanten och spelade in bollen till en helt fristående Johan Gerdes men han sköt utanför. I början på den andra halvleken snappade Henri Thunberg påpassligt upp bollen och reducerade till 1-2. Sedan hade Michael Björling en kvitteringschans men det hårda skottet gick strax utanför stolproten. Helt plötsligt var det match igen men efter en halvtimme klev Wanselius in i handlingarna och på två minuter blev 2-1 till 4-1. Fredrik Sträng serverade Wanselius till det tredje målet och vid det fjärde lirade Wanselius in bollen till Per Jonsén, som med ett direktskott satte dit bollen i gaveln. Nu kroknade Scrive och nu blev det en promenadseger för AGO, som ökade på från 4-1 till lite för stora 7-1. Josef Elias spelade fram till både 5-1 och 6-1 och måltjuven Peter La Terra hade bara att tacka och ta emot dessa mackor. Victor Brunzell avslutade målshowen. AGO tog en skön seger i sommarvärmen meden Scrive stod för en kollektiv kollaps. Man jagade ett kvitteringsmål till 2-2 och dussinet minuter senare stod det 7-1? På fem omgångar hade man släppt in minst mål i Serie A och nu kom det nästan lika många på en match, kom igen!
MATCHENS LIRARE: PETER LA TERRA, AGO.

Vincitori – FC Viasat Sport  2 – 1
V.
Marcus Sandmark, Glenn Andersson. F. Victor Loebbelt.

Vincitori och FC Viasat Sport spelade om vilket lag som skulle få lite andrum från kvalstrecket nedåt. Vincitori var bolltrygga men hade svårt att få till några riktigt heta lägen, man vaskade dock fram två, tre halvchanser. VS försvarsspel var strålande där man gick för omställningar och på en sådan kom Erik Göransson men Didrik ¨Didi¨ Sollenius räddade. I början på andra flyttade VS upp positionerna och hade en mycket bra period i matchen. Michel Szabo sköt en kanon som Didi styrde upp i underkant på ribban och returen dundrade samma man på med ett nytt skott men nu stod lagkaptenen Niklas Anbratt och räddade på mållinjen. Tre minuter senare fick klippan Victor Loebbelt tag i bollen och vackert satte han bollen i diagonal gavel, 1-0! Under matchens sista sju, åtta minuter kroknade VS i sommarvärmen samtidigt som Vincitori satsade allt på ett sista kort för att få in en kvittering. Med fyra kvar sköt kämpen Robin Strandberg, Daniel Olofsson räddade, han fick inte hålla nollan för returen dunkade Marcus Sandmark in till 1-1. Nu fick Vincitori nytt blod och i anfallet efter spelade Sandmark vägg med Pontus Granström men skottet gick strax utanför. När matchuret visade på två minuter kvar slog Granström in bollen framför mål och där dök Glenn Andersson upp som vackert klackade in bollen och Vincitori vände svåra 0-1 till 2-1 under matchens sista fyra minuter, starkt! Bittert för VS som var nära att ta andra raka.
MATCHENS LIRARE: GLENN ANDERSSON, VINCITORI.

BOW reklam – TNS Sifo  6 – 2
Christer Mattiasson 2, Dennis Östlundh 2, Peter Kisfaludy, Mårten Yrmark. T. Joacim Runholm 2.

TNS Sifo inledde piggt och höll bollen i 45 sekunder med bra passningsspel utan att motståndarna fick känna på bollen och till sist fick Henrik Strömblad göra en TV räddning på Johan Bernanders skott. I den sjätte minuten hade BOW reklam sitt första avslut och det efter ett mycket vackert anfall där Christer Mattiasson slog en crossboll till Mårten Yrmark, som spelade vägg med David Nildén innan bollen gick in i straffområdet och bakifrån kom Mattiasson farande och sköt 1-0. Det blev startskottet på en mycket bra BOW period där de stod för ett virvlande anfallsspel med många bra kombinationer och målchanser. Mattiasson sköt men Stefan Svanfeldt räddade på mållinjen, Dennis Östlundh träffade ribban, Hasse Pettersson spelade fram Peter Kisfaludy till 2-0, Pettersson träffade ribban, Östlundh satte dit 3-1 och så spelade Östlundh fram Mattiasson till hans andra mål, 4-1! När sedan Yrmark stötte in Mattiassons briljanta passning till 5-1 i inledningen på andra så var matchen definitivt avgjord. Sista kvarten blev en transportsträcka i det underbara sommarvädret och tillställningen slöt 6-2 och BOW har verkligen kommit ur den tillfälliga svackan. Dennis Östlundh blev den 89:e f.d. Allsvenska spelaren att beträda Reklamseriens mark han blev tvåmålsskytt liksom fantastiske Joacim Runholm, som gjort 7 mål på sex matcher!
MATCHENS LIRARE: CHRISTER MATTIASSON, BOW REKLAM.

Bizkit Havas – TV 4  1 – 4
Jörgen Lindqvist. T. Mårten Magnusson 3, Oscar Englund.

Bizkit Havas hade ett litet lägre försvarsspel än vanligt så TV 4 blev det bollförande laget under den första halvleken. Efter en kvart kom det första målet och det var Mårten Magnusson som kämpade till sig bollen inne i straffområdet och tryckte in den. Halvleken avslutades med att Peter Arnesson krutade bollen i stolpen. Det blev inte 1-1 den gången men väl tre minuter in på den andra halvleken när Krister Svensson slog en hörna och den mötte högerbacken Jörgen Lindqvist och det blev ett hårt kanonskott som satt i diagonal gavel. I anfallet efter var TV 4 nära att ta ledningen när Magnusson spelade in bollen till Niklas Nestlander men skottet gick strax över. Efter en halvtimme tryckte Fyran på men Andreas Hagelin storspelade och räddningen när han tippade Linus Jönssons skott i utsidan på stolpen var svettig. Med åtta kvar gjorde Magnusson 2-1. Det blev sedan ett riktigt ställningskrig och med fyra kvar fick Arnesson på ytterligare en kanon och även denna gång gick bollen i insidan på stolpen. Istället för 2-2 gjorde Fyran 3-1 när Oscar Englund vackert nickade in bollen på Robert Björks perfekta inlägg. I matchens sista självande sekunder stod stabila Jim Jansson för ett perfekt instick till vårens komet, Magnusson och han tog emot bollen, vände på en fem-öring och pang så satte han sitt sjunde mål för säsongen, hattrick i dagens match och matchens slutresultat 4-1.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN MAGNUSSON, TV 4.

Tidningskungen – INGO  3 – 4
Andreas Bergvall, Jerry Månsson, Pablo Pinones Arce. I. Nicklas Pettersson 2, Petter Damberg, Filip Mårtensson.

Inledningen på texten till dagens match var redan klar i halvtid och lät ungefär så här. – Serieledarna Tidningskungen kom tillbaka på vinnarspåret efter en fantastisk fotboll. Motståndarna INGO ville dock något annat! TK spelade roligt, offensivt och så var man klinisk i avslutningarna i första. Pablo Pinones Arce lirade till Andreas Bergvall som tog några steg inåt i planen och dundrade in 1-0. Pinones, Johan Hageus och Jerry Månsson stod för ett fantastiskt triangelspel till 2-0 och så lirade Bergvall fram planens kung Pinones, som rundade både back och målvakt innan han tekniskt rullade in 3-0. INGO hade sina lägen som när Filip Mårtensson utan knappt ansats dundrade bollen i ribban från 15 meter, Peter Damberg fick en lite billig straff men den räddade Klaus Bengtsson med bravur och så slog Jonas Pettersson en grym macka till Damberg men skottet gick strax utanför. I den andra halvleken var nästa mål givetvis viktigt för resten av matchens utgång, 4-0 eller 3-1! I den femte minuten kom 1-3 genom Nicklas Pettersson och efter en halvtimme gjorde Damberg sitt sjunde mål för säsongen när han påpassligt höll sig framme och nu var det helt plötsligt match igen! TK blev darriga och nu var det fina spelet som bortblåst samtidigt som INGO hade vind i seglen och med sju kvar kom även kvitteringen till 3-3 efter mål av Mårtensson. Bägge lagen gick för ett segermål mot slutet och bägge lagen fick sina chanser. Med tre minuter kvar vann lagkaptenen Pettersson två dueller i rad och helt plötsligt var han fri och gjorde sitt andra mål denna morgon, vilken födelsedagspresent! INGO höll sedan undan och stod för en magisk vändning när man vänder 0-3 i halvlek till seger med 4-3 i den andra mot serieledarna, otroligt starkt! Vad hände TK?
MATCHENS LIRARE: NICKLAS PETTERSSON, INGO.

Mediekompaniet – Dandy Dots  3 – 4
Isac Månsson 2, Rikard Fredricson. D. Thomas Gräns 2, Fredrik Haak, Bosse Eriksson.

Efter tio dagars sommarvärme med blå himmel och solsken svepte ett lågtryck in över Skytteholms IP med regn och rusk. Det verkade passa jumbon Dandy Dots som i mitten på den första halvleken gjorde både 1-0 genom Fredrik Haak efter ett lurigt skott från 17-18 meter och 2-0 på nick från Thomas Gräns efter en fantastisk crossboll från Åke Ringwall! Innan halvtid reducerade Mediekompaniet till 1-2 när Nicklas Bauer hittade fram till Isac Månsson som fick göra mål i sin debut. I den andra halvleken var det en lång jakt för MK att gå ikapp och eventuellt förbi. Efter några minuter spelade en annan debutant, Arvid Petersen, fram Rikard Fredricson som smällde in kvitteringen till 2-2. Efter en halvtimme var vändningen från 0-2 till 3-2 ett faktum när I Månsson svarade för konststycket att skjuta bollen i marken och över målvakten och in. Ytterligare någon minut senare var 4-2 nära när Hasse Ebenman sköt från fritt läge men bollen gick strax utanför. Istället kom det som en dubbel kalldusch när DD kvitterade till 3-3 med fem kvar genom Gräns! MK satsade då allt för att på nytt ta ledningen men med två kvar slog Pontus Brydolf en boll till Bosse Eriksson, som flög fram på högerkanten, skar in och placerade in segermålet 4-3 i bortre hörnet, vilken oväntad vändning för DD som nu lämnade jumboplatsen i och med sin första trepoängare! MK gick från delad serieledning till femte platsen på några få minuter!
MATCHENS LIRARE: BOSSE ERIKSSON, DANDY DOTS.