Serie A 7:e omgången 2016

TNS Sifo – Scrive  1 – 3
Johan Bernander. S. Nicklas Nordin, Jörgen Åberg, Robert Nordin.

Både TNS Sifo och Scrive ligger runt slutspelsstrecket och vi fick se en bra fotbollsmatch där alla spelare gav allt i sommarvädret! Scrive fick ett tidigt 1-0 mål när Michael Björling sköt, Fredrik Olofsson räddade vackert men returen hamnade hos Nicklas Nordin som skottfintade bort en försvarare innan han satte dit bollen i gaveln. Det blev starten för en bra TNS Sifo period! Mathias Friman fick en dubbelchans där Bendikt Zielke räddade det ena och returen gick utanför. Sedan spelade den duktige, 15-åriga Elliot Oskarsson, fram Filippos Pavlou men skottet tog i insidan på stolpen och ut. Till sist kom en rättvis kvittering till 1-1 genom Johan Bernander och denna gång gick bollen via stolpen och in. I slutet på den första halvleken kom Scrive starkt tillbaka och Jörgen Åberg slog ett inlägg som Robert Nordin nickade i utsidan av gaveln. Sedan spelade Henrik Wiss fram Åberg som gjorde 2-1 och i slutminuten sköt Johan Gerdes ett närskott som Fredrik Olofsson räddade. Den andra halvleken var ett långt spännande ställningskrig mellan två bra lag. Det var lika nära 2-2 som när Oskarsson spelade vägg med Friman men Zielke räddade närskottet. Sedan hade Scrive tre bra lägen när R Nordin ryckte sig fri från halva plan men Olofsson räddade, Gardner sköt en rykande frispark som strök stolproten och så kom Scrive tre mot en back men kontringen slarvades bort! TNS tryckte på för att få in en kvittering men med 20 sekunder kvar klackpassade Gardner till R Nordin som satte dit segermålet 3-1, kul match!
MATCHENS LIRARE: JOHAN GARDNER, SCRIVE.

INGO – FC Viasat Sport  3 – 2
I.
Petter Damberg 2, Micke Johansson. F. Stefan Ottosson, Aron Wahlgren.

Formstarka Nicklas Pettersson drev upp bollen och spelade till Petter Damberg som gjorde 1-0. Det blev starten på en jämn drabbning mellan INGO och FC Viasat Sport. Efter dussinet minuter vek Stefan Ottosson in mot mitten och sköt ett bra och lågt skott via stolpen till 1-1. I den absolut sista sekunden av den första halvleken lirade Ottosson fram Shari Shahidi som löpte längs högerkanten, skar in mot mål men skottet smet utanför. I början på den andra halvleken var INGO inne i ett stim och Damberg spelade fram Micke Johansson till 2-1 och i den sjätte minuten kom även 3-1 när Sebastian Gustafsson spelade fram Damberg till 3-1 när han satte sitt nionde mål denna vårsäsong, starkt! Sista kvarten tog INGO hem sitt lag och VS började trycka på. Daniel Ivarsson sköt från ganska nära håll men Kim Engblom räddade, sedan slog Ivarsson en perfekt hörna som Aron Wahlgren vackert nickade in till 2-3 och så var Ivarsson i farten igen men Engblom stod för en grym räddning. Mot slutet hängde kvitteringen i luften men det var även nära ett 4-2 mål när Johansson kom igenom men Olofsson avvärjde. Till sist gick slutsignalen och INGO tog en viktig skalp medan VS fortfarande ligger jumbo!
MATCHENS LIRARE: PETTER DAMBERG, INGO.

Vincitori – Mediekompaniet  2 – 4
V.
Moses Reed, Pontus Granström. M. Hasse Ebenman 2, Pehr Dunger, Jose Monteiro.

Matchen mellan ett pånyttfött Vincitori och ett ojämnt Mediekompaniet blev en jämn drabbning i 40 minuter. Det dröjde till en kvart innan det första målet föll och det var en mycket stabil debutant i Moses Reed, som gjort Allsvenska matcher i Örebro, som gjorde 1-0 efter ett mönsteranfall där många spelare var inblandade. MK hade svårt att få till några farligheter så därför kom det både oväntat och överraskande när de skapade fyra riktigt heta lägen på tre minuter. Årsdebuterande José Monteiro drev fram bollen och spelade in den till Hasse Ebenman men Didrik Sollenius räddade. I anfallet efter var det Andreas Lifbom som spelade fram Ebenman och nu kom 1-1. Ytterligare 30 sekunder senare träffade Lifbom ribban och i samma anfall formligen dundrade Pehr Dunger in bollen i nättaket och 0-1 hade blivit 2-1! Det stod och vägde och efter en halvtimme var MK nära 3-1 två gånger om men Sollenius räddade både Dunger och Ebenmans hårda skott från ¨bananen¨. Med sju kvar sköt Pontus Granström ett bra skott som resulterade i ett 2-2 mål och det kändes i detta läge av matchen som ett gångbart slutresultat. Vi skulle få se ett avgörande för med 90 sekunder kvar sköt Monteiro ett skott som via en försvarare ställde målvakten, 3-2! Givetvis flyttade Vincitori upp allt folk för att få in en kvittering men istället kontrade tvåmålsskytten Ebenman in slutresultatet 4-2.
MATCHENS LIRARE: HASSE EBENMAN, MEDIEKOMPANIET.

Bizkit Havas – Tidningskungen  4 – 3
Niklas Pösö 2, Martin Andreasson, Peter Arnesson. T. Rutger Lindquist 2, Jerry Månsson.

Tidningskungen inledde matchen med att göra 1-0 när Jerry Månsson elegant chippade in Anders Lennhagens passning. 30 sekunder senare var det kvitterat när Björn Ericsson frispelade Martin Andreasson som bara hade att raka in bollen i ett vidöppet mål till 1-1. TK var strået vassare under den första halvleken och i den tionde minuten kunde Rutger Lindquist göra 2-1 från nära håll och 2-1 höll på att bli 3-1 men Jon Widefjälls kanon träffade stolpen. I början på andra fick Bizkit Havas lite mer att säga till om och Johan Hageus nickade bort ett inlägg via egen ribba. Där var 2-2 nära men lika nära ett 3-1 mål var både Jimmy Thurby och Jussi Kontinen men ena gången gjorde debuterande målvakten Henrik Andersson en helt fantastisk enhandsräddning på och det andra skottet räddade Fredrik Malmfält på mållinjen. Efter en halvtimme lyckades Niklas Pösö kvittera till 2-2, ett resultat som säkert Bizkit var nöjda med men bara minuten senare tog TK ledningen för tredje gången denna morgon när Lindquist dundrade in 3-2 med vänstern via kryssribban och in, vilken kasse! TK gick nu mot segern men med fem kvar kom en magisk vändning och på en minut vände Bizkit 2-3 till 4-3 efter mål av Pösö igen och så snappade Peter Arnesson upp bollen efter ett försvarsslarv och fri med målvakten rullade han in den i mål. Ett lite chockat TK tryckte på sista tre minuterna och Lennhagen fick på en bra träff, bollen ändrade riktning på en försvarare men Andersson vände i luften likt Gordon Banks och styrde bollen till en resultatlös hörna. Bizkit höll undan och tog en viktig trepoängare efter tre raka förluster och kan nu se uppåt i tabellen. TK har egentligen svarat för en spelmässigt bra vår. Man tog fem raka segrar (inklusive en cupmatch) och de kunde med lite mer defensivt tänkande och en gnutta mer kondition varit åtta raka! De tre senaste matcherna har man haft en 2-0 och en 3-0 ledning med kvarten kvar och i dag hade man 3-2 med fem kvar. Ändå förlorade man alla tre, vad händer?
MATCHENS LIRARE: HENRIK ANDERSSON, BIZKIT HAVAS.

TV 4 – AGO  4 – 1
Alexander Rödström 3, Carl Skärvall. A. Jacob Wanselius.

TV 4 fick en drömstart när Carl Skärvall påpassligt gjorde 1-0 redan i den första spelminuten. Sedan tog serieledarna AGO hand om taktpinnen och fem minuter senare kvitterade Jacob Wanselius när han nickade Per Apelgrens perfekta hörna över målvakten och i den vänstra stolpen och via den högra stolpen och in i mål. I den tionde minuten spelade Jonas Forsberg fram Apelgren som stod vid den högra stolpen, stötte bollen längs med mållinjen men utanför den vänstra stolpen, vilken situation! Efter en kvart dundrade Forsberg bollen i ribban från 20 meter och AGO var nära ett ledningsmål flera gånger om. Därför var det lite överraskande när Fyran tog ledningen med 2-1 i början på den andra halvleken när debutanten och TV 4 anställda Alexander Rödström gjorde mål. För ovanlighetens skull frångick AGO sitt sedvanliga spel och anföll i tid och otid men Fyran hade ett säkert försvarsspel och kom istället i den ena kontringsvågen efter den andra. Fyran har ju en fantastisk offensiv och trion Skärvall (7 mål), Mårten Magnusson (7 mål) och Oscar Englund (9 mål) har med andra ord svarat för 23 mål tillsammans denna vår. I dag var inte de två sistnämnda med och det var då de plockade fram fantastiske Rödström, som var grym i sina djupledslöpningar och det var också han som gjorde 3-1 med åtta kvar efter fint väggpass från Skärvall. Sedan var Skärvall nära ett 4-1 mål men Kristian Kaufmann gjorde en fin räddning. Lika nära ett 3-2 mål var Peter La Terra men nu svarade Fredrik Gebauer för en otrolig räddning, matchen levde i allra högsta grad! Med två kvar kom nådastöten när hattrickmannen Rödström fastställde slutresultatet 4-1 och efter tre raka förluster har nu TV 4 radat upp fem raka segrar inklusive en cuptriumf vilket betyder att de får fira midsommar som ett slutspelslag, starkt av en nykomling.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER RÖDSTRÖM, TV 4.

Dandy Dots – BOW Reklam  1 – 6
Jonas Andersson. T. Christer Mattiasson 4, David Nildén, Mårten Yrmark.

Ett ganska bra spelande Dandy Dots kunde inte stoppa ett BOW reklam i högform, som dessutom inledde matchen med ett riktigt drömmål. I den andra spelminuten slog Hasse Pettersson en äkta Brasse crossboll och vid den bortre delen av straffområdet dök David Nildén upp och dundrade in bollen på helvolley, vilket mål! Det blev starten på en virvlande offensiv från BOW men det som var kul det var att DD hängde med inledningsvis och skaffade sig några bra chanser men skärpan fattades den sista tredjedelen. Det var nära att DD fick en straff när duktige Oscar Wigart var igenom, han blev upphakad vid skottögonblicket, men fick ändå iväg bollen som gick förbil målvakten men strax utanför! Då var det skillnad när BOW kom fram för efter en kvart spelade Nildén elegant fram Christer Mattiasson till 2-0 och några minuter senare gjorde även Mattiasson 3-0 efter ett mäktigt skott i krysset, nästan utan ansats, - det var ledigt där, sa målskytten! I början på andra sköt Jonas Andersson ett skott som tog på en försvarare och ändrade riktning och 1-3 ingav DD ett sista litet hopp. Minuten senare släcktes deras poängdrömmar när Mattiasson satte dit 4-1. Sista kvarten bjöds det på Hawaiifotboll och BOW:s segersiffror skrevs till 6-1. Mårten Yrmark gjorde ett och så avslutade Mattiasson vårsäsongen i Serie A som han inledde den, nämligen med att göra många mål. Därmed är han uppe på 10 mål, den gamla Allsvenske skyttekungen! BOW får fira midsommar som serieledare i den rekordjämna tabellen där det endast skiljer tre poäng från plats ett till sju, grattis!
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM.