Serie A 8:e omgången 2016

Dandy Dots – FC Viasat Sport  1 – 4
Oskar Wigart. F. Daniel La Placa, Henrik Agardh, Tobias Wimnell, Stefan Ottosson.

Höstpremiär, jumbofinal och redan efter tre minuter hade Henrik Agardh försökt sig på två bicycletas, ja nu var Reklamserien på gång på allvar! FC Viasat Sport var som sagt pigga och Stefan Ottosson träffade stolpen. Minuten senare så sköt Daniel La Placa i stolpen och in denna gång, 1-0! Efter en kvart ryckte Ottosson längs högerkanten, lirade in bollen till Agardh som sköt men Magnus Lindblad räddade. Agardh slog sedan in sin egen retur till 2-0. Sedan var VS lika nära ett 3-0 mål när Ottosson och La Placa sköt men Lindblads enhandsräddning på det ena skottet var mäktig, som ett 2-1 mål för Dandy Dots när Jonas Andersson sköt men nu var det Alexander Malmkvists tur att briljera. Andersson spelade sedan fram Oskar Wigart som iskallt satte dit reduceringsbollen till 1-2 men precis innan halvlek gjorde Tobias Wimnell 3-1. Matchen stod och vägde i andra och Eber Pacha bröstade ner bollen till Andersson vid ett tillfälle och så sköt Pacha nere vid stolproten vid ett annat tillfälle men Malmkvist gjorde den ena kanonräddningen efter den andra. Sedan lirade Wigart fram Pontus Brydolf men inget hjälpte. Matchen slutade 4-1 till VS som nu tog andra raka och lämnade de båda strecken bakom sig, Ottosson hette målskytten.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER MALMKVIST, FC VIASAT SPORT.

INGO – Bizkit Havas  4 – 2
I.
Petter Damberg 2, Fredrik Lundberg, Emil Nilsson. B. Michael Wennermo, Martin Andreasson.

INGO rivstartade och redan i den första matchminuten så lirade Jonas Pettersson in bollen till en fristående Fredrik Lundberg men han fick inte till skottet från nära håll. Efterhand tog istället Bizkit Havas hand om taktpinnen och följaktligen kom också 1-0 när Fredrik Malmfälts crossboll letade sig fram till Michael Wennermo som nickade in 1-0. Mot slutet av halvleken kom INGO tillbaka men det var nära ett 2-0 mål när Jörgen Lindqvist bröt och frispelade Peter Arnesson men Niklas ¨Bud¨ Fält räddade. I slutminuten snappade Martin Andreasson upp ett dåligt uppspel och satte säkert in 2-0 i bortre burgavel. Bizkit såg stabila ut så därför kom det som en stor överraskning när INGO helt plötsligt och utan förvarning gick från 0-2 till 3-2 på sex minuter efter det att Fredrik Lundberg knäat in Emil Nilssons passning till 1-2, Petter Damberg kvitterade till 2-2 och så satt även 3-2 bollen när Nilsson fick se sitt skott gå in från 15-16 meter, vilken scenförändring! Bizkit kom inte riktigt över detta och det var egentligen inte förrän i slutminuterna den riktiga forceringen kom men närmare än ett volleyskott över från Arnesson kom man inte en kvittering. Istället satte INGO dit 4-2 i slutminuten efter det att J Pettersson blivit fälld och Nilsson slagit en genial frispark till Damberg som gjorde sitt andra mål och det 11:e totalt, starkt!
MATCHENS LIRARE: EMIL NILSSON, INGO.

TV 4 – Scrive  3 – 3
Alexander Rödström 2, Emanuel Falsen. S. Robert Nordin, Henrik Wiss, Sebastian Gedda.

TV 4 med fem raka segrar (inklusive en cupmatch) och en målskillnad på 32-8 har imponerat oerhört den senaste tiden. Frågan var om Scrive skulle kunna bryta den trenden. Matchen hade ett högt tempo och det var verkligen full fart framåt från start, några för många frisparkar kanske för att vara i sann Reklamserieanda men det var ok för spelarna klarade av det utan onödigt tjafs! Redan efter 50 sekunder tog lagkaptenen Robert Nordin bollen, skar in mot mitten och sköt ett överraskande skott som smet in nere vid stolproten till 1-0. Sedan var Sebastian Gedda ytterst nära att ge sitt lag ledningen med 2-0 men Fredrik Gebauer avvärjde. Sedan hade Jonas Carlsson ett kvitteringsläge men nu var det Bendikt Zielke som fick briljera. Minuten senare kom 1-1 när Alexander Rödström sköt en frispark som det blev retur på och den rakade han in själv! Efter en kvart tog också Fyran ledningen genom Emanuel Falsen. Efter en kvart hängde kvitteringen i luften när Johan Gardner dundrade en frispark mot mål men Henrik Berndtson räddade på mållinjen. Henrik Wiss kanon minuten senare kunde ingen hindra från att via stolpen gå in till 2-2. En mycket fartfylld halvlek avslutades med att duktiga Rödström sköt 3-2 från 16-17 meter! Scrive fick en drömstart även på andra när Sebastian Gedda kvitterade till 3-3 efter ett fint anfall där R Nordin stod för den sista avgörande passningen. Sista kvarten var det mer avvaktande spel och tempot bedarrade en aning. Efter en halvtimme fick Scrive tre bra lägen när Gardner fick på en praktfull vänsterträff, R Nordin sköt ett närskott efter rena rama ryskt klapp-klappspel men Gebauer storspelade och så träffade Gedda stolpen. Matchen slöt till sist ganska rättvist 3-3, detta var två slutspelsmässiga lag.
MATCHENS LIRARE: ROBERT NORDIN, SCRIVE.

AGO – BOW reklam  2 – 4
Victor Brunzell, Peter Waltre. B. Victor Kisfaludy 2, David Nildén, Kristoffer Junegard.

Direkt från hängmattan till stormatch mellan giganterna AGO och BOW reklam, ja ibland är kontrasterna stora! Att det inte var vilken seriematch som helst märktes på att bägge lagen hade hela sex spelare tillsammans som var uppe i ottan och tittade på, civilklädda samt stöttade sina kamrater, stort och kul! Matchen hade två helt skilda ansikten. Den första gick helt i BOW:s favör och hade inte Kristian Kaufmann gjort några svettiga räddningar hade de 2-0 som lyste från anslagstavlan varit större. I den sjunde minuten slog Kristoffer Junegard en långboll till Victor Kisfaludy, som tog ner bollen på bröstet och gjorde 1-0 på volley, vilket kasse! Efter dussinet minuter stod BOW för ett vackert anfall där till sist Christer Mattiasson spelade fram tvåmålsskytten V Kisfaludy till 2-0. Mattiasson var inne i en bra period och fick ett hockeystraffsfriläge men Kaufmann räddade. Minuten senare curlade, som nästa bara Mattiasson kan, bollen mot bortre krysset men Kaufmann låg raklång i luften och tippade bollen i stolpen. I den andra halvleken var rollerna ombytta och AGO tryckte ner BOW ordentligt de första sju, åtta minuterna men de kom av sig när David Nildén gjorde en fin fint i mittcirkeln, avancerade i hög fart framåt mot mål och spelade vägg med V Kisfaludy varpå han rakade in 3-0 i öppen kasse. AGO lät sig inte nedslås och minuterna senare dundrade Victor Brunzell in 1-3 under ribban. BOW hade få anfall men det var farligt när de väl ställde om och formtoppade V Kisfaludy spelade fram Hasse Pettersson men skottet från ett bra läge gick över. Med två minuter kvar fick AGO hörna och efter det att de vunnit några dueller inne i straffområdet hamnade bollen framför fötterna på Peter Waltre och så stod det 2-3! AGO fick inte till någon sista kvitteringschans för med 30 sekunder före full tid spelade V Kisfaludy fram Junegard till slutsiffrorna 4-2 och BOW behåller serieledningen medan AGO ligger farligt nära slutspelsstrecket.
MATCHENS LIRARE: VICTOR KISFALUDY, BOW REKLAM.

Mediekompaniet – TNS Sifo  2 – 0  (WO)

Vincitori – Tidningskungen  0 – 2
Rutger Lindquist, Jon Widefjäll.

Tidningskungen gjorde spelmässigt en ganska bra vår men man fick med sig alldeles för få poäng med tanke på spelövertaget och har halkat under slutspelsstrecket. I höstpremiären spelade man också bra men dagens motståndare, Vincitori, hade för ¨ovanlighetens¨ skull (34 insläppta på sju matcher) ett mycket bra försvarsspel över hela banan och de anfall som slank igenom räddade duktiga målvakten Nicklas Hedengran förtjänstfullt! Halvleken skulle få ett mål och det var ett vackert triangelspel mellan Jussi Kontinen, Andreas Bergvall och målskytten Rutger Lindquist, som stod vid bortre stolpen som vanligt och bara la in bollen i mål. I början på andra halvlek spelade Johan Hageus fram Jon Widefjäll som bergsäkert gjorde 2-0. Vincitori hade svårt att skapa chanser men man var ju tvungna att flytta upp folk och efter en halvtimme slog Peter Hedengran en underbar crossboll till Niklas Anbratt men den debuterande målvakten Simon Röse gjorde en kanonräddning. Den efterföljande hörnan tog på en egen försvarare och Röse fick göra en ny räddning. TK höll undan och tog ett kliv från sjunde till fjärde plats i den rekordjämna tabellen. Vincitori halkade under till kvalplats, fortsättning följer!
MATCHENS LIRARE: NICKLAS HEDENGRAN, VINCITORI.