Serie A 9:e omgången 2016


Dandy Dots – Vincitori  5 – 0
D.
Birhan Akdag 3, Tony Gustafsson, Jonas Andersson.

En äkta jumbofinal inledde den nionde omgången när Dandy Dots och Vincitori drabbade samman. DD spelade ju en jumbofinal i den förra omgången som man förlorade så det var av yttersta vikt att det gick bättre i dag om man inte skall halka efter. Båda lagen hade ett bra försvarsspel över hela banan och inget av lagen skapade någon riktigt klar målchans så därför skrevs halvtidssiffrorna 0-0. DD fick sedan en drömstart på den andra halvleken när Bosse Eriksson slog en passning snett bakåt och inne i straffområdet kom Tony Gustafsson farande och med ett bra skott med vänstern satte han dit det viktiga 1-0 målet. Vincitori flyttade fram lite mer folk för att få in en kvittering och de hade en tre, fyra skott utifrån men Jonas Elmqvist var säkerheten själv i dag och spikade igen kassen! Med sju minuter kvar avgjordes matchen definitivt när DD gjorde hela tre mål inom loppet av en minut så att 1-0 helt plötsligt blev till 4-0. Först spelade Andreas Roos fram Birhan Akdag till 2-0, sedan sköt Jonas Andersson in 3-0 från en snäv vinkel och så gjorde Akdag 4-0 från ett friläge, vilken scenförändring av matchbilden! I slutminuten fastställde hattrickmannen Akdag slutresultatet 5-0 och därmed lämnade DD de båda strecken bakom sig, för gott?
MATCHENS LIRARE: BIRHAN AKDAG, DANDY DOTS.


AGO – Bizkit Havas  7 – 3
A.
Per Apelgren 3, Magnus Laurin, Jacob Wanselius, Peter Waltre, Victor Brunzell. B. Björn Ericson, David Andersson, Peter Arnesson.

De senaste fyra matcherna har AGO besegrat Bizkit Havas med 2-1 i jämna tillställningar. Vi hade räknat med något liknande idag men där fick alla inblandade fel för efter att de första 20 minuterna hade spelats hade vi fått se en offensiv fotboll och hela sju mål! Det som skiljde lagen åt den första kvarten var att AGO hade en makalös utdelning på sina chanser. Redan efter 45 sekunder löpte Jesper Blomqvist längs vänsterkanten, ner på kortlinjen och spelade bollen snett inåt bakåt och där dök 55-åriga Magnus Laurin upp och med ett direktskott gjorde han 1-0. Fyra minuter senare upprepades situationen när Blomqvist löpte längs vänsterkanten, ner på kortlinjen och spelade bollen snett inåt bakåt och där dök 57-åriga Per Apelgren upp och med ett direktskott gjorde han 2-0. När matchuret visade på sex minuter spelade Apelgren vägg med Tomas Pettersson till 3-0. Bizkit hade sina lägen som när David Andersson och Martin Andreasson spelade vägg men skottet gick strax utanför. Sedan hade Fredrik Lindblad ett friläge som Kristian Kaufmann räddade och så spelade Andreasson fram Peter Arnesson men Kaufmann räddade igen. Matchen kändes nästan avgjord men efter en kvart stod det 4-2 på anslagstavlan efter det att Jakob Wanselius gjort ett mål men halvlekens snyggaste var när Björn Ericson stötte in bollen på volley efter Jörgen Lindqvist fina crossboll. Det var även snyggt när Andersson curlade in bollen i hörnet. Halvleken avslutades med ett fint triangelspel mellan Apelgren, Blomqvist och målskytten Peter Waltre, 5-2! I den andra halvleken mattades tempot av en smula och matchen slöt 7-3. Victor Brunzell gjorde ett, Blomqvist var bäst på plan och gubben Apelgren svarade för ett hattrick! När Arnesson reducerade till 3-5 fanns ett hopp ett tag.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO.


Mediekompaniet – TV 4  1 – 5
M.
Rikard Fredricson. T. Jonas Carlsson 2, Mårten Magnusson 2, Tobias Ohlström.

Poängmaskinen TV 4 sprang som vanligt, var fyndiga när de hade bollen och det var ett härligt go i laget vilket gjorde att de tog ledningen med 1-0 när Jonas Carlsson lyfte in 1-0 högt upp i högra gaveln. Mediekompaniet blev överrumplade av sitt eget spelsätt och hade svårt att hitta till målchanser. I början på andra kom även 2-0 när Tobias Ohlström hittade rätt med ett skott från 15-16 meter som gick igenom allt och alla inne i straffområdet. MK försökte sig på en sista offensiv men med sju minuter kvar kom två liknande kontringsmål i baken istället så att 2-0 blev till 4-0, ridå! Vid det tredje målet bröt Carlsson ett uppspel och serverade bollen till målskytten Mårten Magnusson. Vid det fjärde målet var Carl Skärvall ödmjuk när han gav bollen till tvåmålsskytten Carlsson. Till sist fick i alla fall MK in ett tröstmål när Jonny Månsson spelade till Rikard Fredricson. Sista ordet fick TV 4 när Niklas Nestlander sköt och Magnusson fastställde femettan med sitt nionde mål för säsongen i Serie A, stort. Fyran har nu sex raka utan förlust, vart skall detta sluta?
MATCHENS LIRARE: JONAS CARLSSON, TV 4.


TNS Sifo – INGO  3 - 0
T.
Mathias Friman, Joacim Runholm, Jonas Bergman.

TNS Sifo gav allt och svarade för en liten skräll när man besegrade andraplatsplacerade INGO efter en taktiskt väl genomförd match. I inledningen på matchen fick Mathias Friman ett friläge som han inte missade, 1-0! Sedan visade TNS upp ett närmast perfekt försvarsspel och när man väl kontrade så var det farligt. I slutet på första drog Joakim Nordin målvakten, han kom ur läge men fick iväg skottet som strök längs mållinjen men utanför målstolpen. I början på andra hade först Jonas Bergman ett bra läge och Friman en dubbelchans men Kim Engblom räddade förtjänstfullt. Friman var mycket bra idag trots att han gick på knäna mot slutet och hade ytterligare två avslut där Van Basten skottet var värt ett bättre öde. INGO försökte och försökte men fick inte till några riktigt heta lägen och de få gånger de kom igenom var Fredrik Olofsson med på noterna. Med fyra minuter kvar sköt evighetsmaskinen Joacim Runholm 2-0. Många av TNS spelare slet kopiöst men mest sprang Jonas Bergman, han avslutade matchen med ett stolpskott samt fastställde slutresultatet 3-0. Därmed säkrade man med stor sannolikhet spel i Serie A nästa säsong och kan försöka nå en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: JONAS BERGMAN, TNS SIFO.


Scrive – Tidningskungen  2 – 6
S.
Johan Gardner, Jörgen Åberg. T. Pablo Pinones Arce 2, Jerry Månsson, Jon Widefjäll, Andreas Bergvall, Rutger Lindquist.

Mötet mellan Tidningskungen och Scrive var verkligen en kamp om slutspelsplatserna. Vid seger för TK så skulle de gå upp på andraplats och vid förlust skulle de ramla ner under slutspelsstrecket i den rekordjämna tabellen. För Scrive var det seger som gällde för att klättra. Scrive hade spelarna på rätt sida där de stod för ett bra försvarsspel och var ganska farliga i omställningarna. Det hindrade inte Pablo Pinones Arce från att vackert runda målvakten och med ett snabbt skott göra 1-0 i den tionde minuten. Pigga Robert Nordin hade två träffar i stolpen under den första kvarten. TK fick en drömstart på andra när Pinones och Jussi Kontinen centrade och tråcklade sig fram och till sist hamnade bollen hos Jerry Månsson rullade in 2-0, tid 15 sekunder! Nu tvingades Scrive upp i planen och efter en halvtimme kontrade TK in både 3-0 och 4-0 efter att Jon Widefjäll brutit ett uppspel, avancerade framåt och spelade vägg med Rutger Lindquist. Fyran dundrade Andreas Bergvall in på straff efter det att Pinones fällts. Mot slutet fick Scrive in två mål genom Johan Gardner och efter en ribbretur från Henrik Wiss sköt Jörgen Åberg mål i nättaket. Matchens bästa spelare, Pinones blev tvåmålsskytt och så spelade han fram Rulle till 6-2 och därmed tog TK tredje raka segern!
MATCHENS LIRARE: JON WIDEFJÄLL, TIDNINGSKUNGEN.


BOW reklam – FC Viasat Sport  2 - 0 (WO)