Serie A 11:e omgången 2016

Bizkit Havas – Scrive  1 – 4
Martin Andreasson. S. Henri Thunberg 2, Johan Gardner, Robert Nordin.

Elva av tolv lag i Serie A är inblandande i måstematcher för att bli seriesegrare, slutspelslag eller undvika kvalplats. Så rafflande har det nog aldrig varit inför en sista omgång någonsin. Scrive kan gå till slutspel vid både förlust, oavgjord och vinst samtidigt som en seger inte är någon garanti! För Bizkits del, som slog serieledarna med 6-1 i den förra omgången efter en fantastisk andra halvlek, är en poäng ett måste för att vara 100 procent klara. Matchen höll ganska högt tempo och de båda försvaren var bergsäkra inledningsvis. Efter en kvart var Martin Andreasson inne i ett bra stim och fick till ett bra skott som Bendikt Zielke avvärjde. Minuten senare stod Andreasson för ett grymt solo men bollen slogs bort på mållinjen! Istället för ett 1-0 mål för Bizkit så spelade Sebastian Gedda in bollen framför mål och Henri Thunberg sköt 1-0 via ribban. Halvleken avslutades med att Johan Gardner träffade utsidan på stolpen. I början på andra halvlek spelade David Andersson fram Andreasson som snyggt gjorde 1-1. Minuten senare var Scrive i ledningen igen när Robert Nordin spelade fram Gardner till 2-1. Med kvarten kvar levde matchen i allra högsta grad. När det återstod sju minuter avgjordes det hela för då spelade Gardner fram Thunberg till sitt andra mål vilket betydde 3-1 och av bara farten kom även 4-1 och nu var det Gardners tur att vara framspelare till Nordin. Gardner var sedan nära ett 5-1 mål men det var lika nära ett 4-2 dito när Fredrik Malmfält slog en crossboll och Andersson fick till en helvolleyträff i den bortre stolpen! Scrive är klara för slutspel i skrivande stund medan Bizkit får gå i väntans tider!
MATCHENS LIRARE: HENRI THUNBERG, SCRIVE.

INGO – AGO  0 – 3
Jacob Wanselius 3.

AGO behöver vinna samtidigt som seriefinalen mellan BOW Reklam och Tidningskungen skall sluta oavgjord, ja då vinner AGO serien för andra året i rad. Efter en jämn inledning gjorde AGO det första målet i den elfte minuten när formstarka Elias Karroum gjorde en helt fantastisk Cruyff-fint, som han är mästare på sedan barnsben och därmed lurade han upp försvararen till Solna Centrum. Sedan avancerad han ner till kortlinjen och spelade bollen snett bakåt till Jacob Wanselius, 1-0! I slutet på första hade INGO en bra period anförda av en av planens absolut bästa spelare, Filip Mårtensson, som var närmast ett mål av de tre fina lägen laget fick men Kristian Kaufmann har börjat hitta storformen inför slutspelet. AGO avslutade halvleken med att Victor Brunzell träffade ribban. I början av andra hade AGO en bra period då först Wanselius gjorde 2-0 på en kontring och så spelade Jesper Blomqvist fram Peter La Terra men han fick bara till en halvträff. INGO var nu tvunget att gå på storoffensiven men närmast mål var AGO på sina kontringar och vi fick se ett fint triangelspel mellan Wanselius, Simon Thylander och Karroum men den sistnämnda fick inte till avslutningen. Med sju kvar kom nådastöten när Wanselius blev hattrickman och därmed gick han om Petter Damberg i Serie A:s skytteliga på 13 mål. Reklamserien gratulerar Rob Scutt på 40-årsdagen. INGO låg tvåa för tre omgångar sedan och fyra i tabellen inför den sista omgången men har laget oflyt med de tre lagen som ligger bakom dem så kan de missa slutfesten.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, AGO.

Tidningskungen – BOW reklam  1 – 2
Andreas Gustafsson. B. Christer Mattiasson 2.

Inför den sista omgången i Serie A fick vi se en äkta seriefinal mellan BOW reklam och Tidningskungen. Båda lagen hade samma poäng och samma målskillnad. Vinnaren blir seriesegrare men vid oavgjort skulle AGO vinna, vilken dramatik! BOW fick det första viktiga målet i den sjätte minuten när Christer Mattiasson stötte in en retur efter det att Janne Berg skjutit en långskott, 1-0! BOW spelade sedan smart och kunde kontra och det var nära 2-0 när Mattiasson kom fri men denna gång räddade Klaus Bengtsson med en fotparad. Med fyra kvar till halvtid bröt Andreas Gustafsson ett uppspel vid halva plan, han avancerade framåt och BOW:s backlinje backade och backade och till sist nåde Gustafsson straffområdes linje och väl där bredsidade han iskallt in 1-1, starkt! Minuten senare var BOW i ledningen igen när Wilmer Nyström spelade fram Mattiasson som löpte i djupet och placerade fri med målvakten in 2-1. Under de första tio minuterna på andra halvlek skapades det mer målchanser än under resten av matchen. Pablo Pinones Arce fick två bra lägen innanför straffområdet, det ena skottet gick över och det andra räddade målvakten. Sedan sköt Dennis Östlundh över efter fint spel innan och så träffade Mattiasson diagonal stolpe och där var han nära att bli delad skyttekung i Serie A. Även Andreas Bergvall fick fritt skottläge men målvakten räddade. Sista tio tryckte TK på och BOW tvingades bara att slå ifrån sig. På en kontring var pigga Mattiasson nära att avgöra definitivt men skottet gick utanför. BOW höll till sist undan och vann med 2-1 och blev seriesegrare, grattis!
MATCHENS LIRARE: CHRISTER MATTIASSON, BOW REKLAM.

TV 4 – Dandy Dots  0 – 3
Stefan Baronowsky 3.

Både Dandy Dots och TV 4 behövde bara spela oavgjort för att nå sina målsättningar för denna match, vilket betydde att DD skulle slippa negativt kval och TV 4 kunde gå till slutspel. DD var för ovanlighetens skull lite övertända och gnälliga inledningsvis vilket gjorde att stämningen på plan inte blev den som det brukar vara. Birhan Akdag skällde starkt ut vissa spelare i laget och till den andra halvleken blev det som ¨vanligt¨. I den tredje minuten så hade Fyran en hörna och efter missförstånd hamnade bollen hos Stefan Baronowsky som löpte längs hela vänsterkanten samt avslutade med att göra 1-0. DD hade ett bra försvarsspel och Fyran hade svårt att ta sig igenom men Jonas Carlsson gjorde det vid två tillfällen. Vid första läget sköt han över men vi det andra borde han nog fått en straff men en skymd domare friade tyvärr. Istället gjorde Baronowsky även 2-0 efter en fin prestation. I den andra halvleken var DD mycket stabila och tillät inte TV 4 att skapa några lägen. Vid ett tillfälle spelade Carl Skärvall in bollen framför mål och två medspelare störtade fram men nådde inte bollen. DD hade lättare att skapa chanser på sina kontringar och med sex kvar avgjorde Baronowsky matchen med sitt 3-0 mål. Oskar Wigart hade dessutom ett stolpskott. Formstarka DD avslutade Serie A säsongen med siffrorna 5-0, 3-1 och 3-0, starkt! TV 4, som öst in mål under säsongen avslutade med resultaten 1-3, 0-2 och 0-3! DD spelar i Serie A nästa säsong medan TV 4 får gå i väntans tider. Ingen ska bli lidande men Fyran behövs i ett slutspel.
MATCHENS LIRARE: STEFAN BARONOWSKY, DANDY DOTS.

Vincitori – TNS Sifo  1 – 4
V.
Robin Strandberg. T. Filippos Pavlou 2, Oskar Axelsson, Joacim Runholm.

TNS Sifo måste ta en pinne för att vara på den säkra sidan och undvika negativt kval medan jumbon Vincitori inte hade något att spela för men det märktes inte för de drog upp ett ganska högt tempo. Först spelade Rickard Sölvstedt fram Pär Askerstam som kom fri men han rullade bollen strax utanför och sedan sköt Mattias Sander en frispark som Fredrik Olofsson räddade och han hann även få bort returen framför flera framrusande Vincitori spelare. TNS kontrade giftigt och Joacim Runholm fick se sitt inlägg gå i ribbans överkant. Sedan spelade Mathias Friman fram Runholm men Robert Axén gjorde en reflexräddning. I halvlekens sista minut tog TNS ledningen när Oskar Axelsson med sträckt vrist på rullande boll dundrade in 1-0 i nättaket från 20 meter. Innan matchuret visat på en minut i början på andra kom också 2-0 när Filippos Pavlou rakade in en retur efter skott från Jesper Danielsson. Med kvarten kvar avgjordes matchen när Pavlou spelade vägg med Friman till 3-0. Sista tio hade Vincitori en målchans i minuten men antingen stod både stolpe och Olofsson i vägen eller så strök bollarna stolprötterna. Istället kontrade Runholm in 4-0 med sitt nionde mål för säsongen. Med 30 sekunder kvar spräcktes nollan efter ett fint anfall där Robin Strandberg fick till ett perfekt volleyskott. TNS Sifo hängde kvar och vi hoppas att vi får se Vincitori i Premier League nästa år.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK OLOFSSON & OSKAR AXELSSON, TNS SIFO.

Mediekompaniet – FC Viasat Sport  2 – 1
Jose Monteiro, Niklas Karlsson. F. Henrik Agardh.

Inför Serie A:s sista match för året var förutsättningarna klara. Mediekompaniet måste ta en pinne för att nå slutspel medan FC Viasat Sport behövde vinna för att undvika negativt kval. MK fick en bra start när Jose Monteiro fick se sitt skott gå in via en försvarare till 1-0 i den fjärde minuten. Det var ganska tillknäppt bakåt hos bägge lagen men när kvarten var spelad så slog Tobias Wimnell en perfekt hörna som Henrik Agardh med full kraft nickade in till 1-1. Den andra halvlekens första tio minuter var helt jämna men mot slutet var VS tvungna att satsa allt framåt eftersom de behövde tre pinnar. Det medförde att från en tillknäppt match så öppnades samtliga spjäll upp och det böljade friskt mellan anfallen åt bägge håll i det härliga höstvädret. Tyvärr infann sig en liten slutspelsnerv hos spelarna som blev lite grinigare än vanligt. Hasse Ebenman fick ett bra läge men Ludwig Persson räddade och sedan hade Rikard Fredricson ett fint läge men fick inte till avslutet. Med sex minuter kvar att spela så spelade Niklas Karlsson in bollen framför mål. För andra gången denna match tog den på en försvarare och ändrade riktning och MK var i ledningen med 2-1. VS måste nu göra två mål och Wimnell löpte i djupet men skottet gick strax utanför diagonal gavel. MK höll undan och slutar femma i serien medan VS får kvala kl 06.00 den 4 oktober, precis som i fjol!
MATCHENS LIRARE: LESLIE MARSDEN, MEDIEKOMPANIET.