Slutspel 2016 - Kvartsfinaler

Scrive – Mediekompaniet  5 - 1
S. Henri Thunberg 2, Sebastian Gedda 2, Robert Nordin. M. Pehr Dunger

Det var verkligen inte två defensiva lag i form av Scrive och Mediekompaniet som drabbade samman i morse utan det var öppna spjäll från första nedsläpp och efter fem minuter hade vi fått se fyra målchanser. Jörgen Åberg fick till en bra träff men Leslie Marsden räddade, Niklas Karlsson spelade fram Pehr Dunger men nu var det Bendikt Zielkes tur att rädda och så blev Johan Sund fälld. Erik Möller tog straffen men Zielke räddade och så kom Scrive två mot en men Johan Petersen bröt förtjänstfullt. I den åttonde minuten fick Henri Thunberg på ett volleyskott i mål till 1-0 och i samma minut drev Robert Nordin igenom, bollen hamnade framför Thunberg och han rullade in 2-0! Ytterligare två minuter senare spelade Sebastian Gedda fram Nordin som gjorde 3-0 i öppet mål, vilken smakstart för Scrive. Efter dussinet minuter träffar Nordin ribban och det sista som händer under den första halvleken var att Kevin Strandell spelar fram Gedda till 4-0. Ett lite chockat MK försöker givetvis att komma ikapp och har två, tre bra skottförsök men Zielke räddar. Efter en halvtimme avgörs matchen definitivt när Nordin hittar Gedda med ett perfekt instick och Scrive är i ledningen med 5-0, vilken urladdning! Pehr Dunger gör MK tröstmål när han skarvar in Möllers inspel. Scrive såg ruggigt bra ut och de som låg sjua inför sista omgången!
MATCHENS LIRARE: BENEDIKT ZIELKE, SCRIVE.

Tidningskungen – INGO  3 - 0
T. Jussi Kontinen 2, Anders Lennhagen

Tidningskungen och INGO spelade en bra fotbollsmatch men tack vare bra försvarsspel var målchanserna lätt räknade under de första 20 minuterna. Adam Tapper fick dock till en praktträff från 17-18 meter men skottet tig i diagonal stolpe. Istället var det TK som tog ledningen efter en kvart Anders Lennhagens skott gick in via en försvarare, 1-0! I inledningen på andra var kvitteringen nära men Petter Dambergs skott strök stolproten. Efter en halvtimme sköt Andreas Bergvall ett skott och vid bortre stolpen stod Jussi Kontinen och stötte in 2-0, ett förlösande mål för TK. De sista sju, åtta minuterna blev spännande. Först var det nära att INGO fick straff men domaren tvekade och tyckte den hade varit billig och blåste för frispark på linjen (för någonting skulle de ha efter den situationen). Jens Storberget har allt på film och efter videogranskning kom han fram till att det inte var straff men situationen var strax innanför straffområdet (vilka resurser Reklamserien har). I anfallet efter var det nära ett en INGO spelare skulle få öppet mål men Klaus Bengtsson kastade sig, vig som en panter och räddade. Spelet vände och Andreas Gustafsson sköt över från ett bra läge. I seriematchen ledde TK med 3-0 i halvtid men INGO vände till seger med 4-3 så TK kunde inte vara lugna förrän slutsignalen ljöd. Med tre kvar gjorde Kontinen 3-0 med sitt andra mål för dagen.
MATCHENS LIRARE: KLAUS BENGTSSON, MEDIAKOMPANIERT.

BOW reklam – Studion  8 – 0
B. Christer Mattiasson 4, Andreas Andersson 2, Kristoffer Junegard, Victor Kisfaludy.

Seriesegrarna i Serie A, BOW reklam, var ruskigt effektiva denna morgon mot Premier Leagues tvåa, Studion! Efter tio minuter hade man haft tre målchanser och gjorde mål på samtliga. Den gamla Allsvenska skyttekungen Christer Mattiasson gjorde både 1-0 och 3-0 (fin assist från Christian Bauer på det första) och den andra gamla Allsvenska skyttekungen, Andreas Andersson, svarade för 2-0 målet. Minuten före halvtidsvilan kom även avgörande 4-0 genom Kristoffer Junegard men det var även nära ett femte mål men Michael Eklund fick ingen träff på bollen från nära håll. Studions chans var att få in ett snabbt mål i inledningen på andra men det var istället BOW som gjorde 5-0 när Victor Kisfaludy bröt ett uppspel på halva plan, avancerade framåt i banan mellan två försvarare och satte dit bollen. Studion var ett slaget lag och BOW gick fram till slutresultatet 8-0. Mattiasson blev fyramålsskytt och Andersson satte dit två och. Studion får kvala den 4 oktober kl 06.00 medan BOW spelar semi på fredag.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER MATTIASSON, BOW REKLAM.

AGO – FC Asedo  4 – 1
A. Jacob Wanselius 2, Victor Brunzell, Peter Waltre. F. Andreas Varnava.

För en vecka sedan möttes AGO och FC Asedo i cupen och den gången segrade de först nämnda med 6-2. Dagens match var bra och AGO fick en bra start när formstarka Victor Brunzell fick se sin hörna gå in via en försvarare till 1-0 i den sjunde minuten. Bara fyra minuter senare drev Peter Waltre mot mål och avslutade med ett vänsterskott i högra burgaveln. AGO var nu på gång och Jacob Wanselius fick till ett bra skott men Niclas Dalevik styrde bollen i stolpen och minuterna senare hade Peter La Terra en dubbelchans men Dalevik räddade igen. Asedo räddades av gonggongen men kom ut till den andra halvleken fast besluta på att vända på steken och redan i den andra minuten fick Andreas Varnava på ett bra skott som ändrade riktning på en försvarare till ställningen 2-1, nu var det match igen! Det stod och vägde men med åtta kvar gjorde Wanselius 3-1. Asedo gick på offensiven varpå Wanselius även gjorde 4-1. Serie A:s skyttekung, Wanselius (13 mål) har gjort fem mål på Asedo på två matcher. Vasilis Birbas avslutade säsongen med att skjuta ett rungande skott i insidan på stolpen och Reklamserien lyfter på hatten för en mycket trevlig nykomling, välkomna till Serie A, ni kommer att bli en sevärdhet där. AGO spelar semi på fredag och är redan i cupfinal den 4/10, starkt!
MATCHENS LIRARE: VICTOR BRUNZELL, AGO.